Кой какво сервира вчера?Кой какво ще готви днес ?

• 24 097
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • в кукувиче гнездо
От вчера задушено месо с пиперен сос, пюре към него, мешана салата и две разядки - гръцка тиро салата + авокадов дип. За десерт домашен сладолед. За довечера една проста, но ужасно вкусна яхния от зелен боб. За салата - дзадзики.

# 91
  • Bарна, морето, сините вълни
Дааа, на мен също ми липсват, както и в съседната тема със снимките.
Закуска: филии с топено сирене, пуешко филе и маслини
Обяд: свински карета на грил тиган, картофи на фурна и салата от домати, лук и гриловани тиквички
СЗ: бананов сладолед с прясно мляко, бршано от рожков, череши и праскови
Вечеря: пилешки късчета със зеленчуци, соев сос, мед и сусам

# 92
Кисело мляко с мюсли, череши и ягоди.
Ориз с лапад и телешки ребра на фурна, Шопска салата, Ягодов коблер + сладолед.
Прясно зеле със свински гърди на фурна, Таратор, Плодова салата в пъпеш.

# 93
Закуска-гюл бюрек с лапад,сирене и кашкавал,цедено кисело мляко с малини и мед
Обяд-спагети Карбонара ,салата от домати,гриловани тиквички и патладжани,моцарела и песто
Вечеря -пилешки котлети по киевски,картофено пюре,задушен грах,моркови по корейски

# 94
Лейди, тъкмо кликнах на бутона на тая тема за следене и влизам да се отчитам, след дълго отсъствие и ужасен интернет... драсвах по едно, две мнения във форума. Smiley Не съм ви чела назад.

Снощи - дробчета в масло, пържени кюфтета, топла картофена салата с лук и магданоз.
Днес шефа (мъжа ми) е рожденик и ще пекна по една вратна пържола на тиган, пържени картофи, айсберг с риба тон и млечно-майонезен сос, малко доматена салата със сирене, лук, риган и мисля да направя един орео чийзкейк.
Мезенца, хайверче с препечен хляб... това ще е май.

# 95
Снощи броколи със сос от сирена, салата домати и краставици с малко пресен чесън. Любимата на сина ми мортадела.
Довечера отново ще закъснея - купена салата ще ядем, пържени картофи в актифрай и бъркани яйца с кашкавал и сирене.

# 96
  • в кукувиче гнездо
За обед - постен боб яхния.
За вечеря - турска картофена манджа с телешка кайма и таратор. Разядка - пълнени червени чушки със сирене, подправки и зехтин. Салата розов домат с лук и магданоз.
Лейди, моля за рецептата на котлетите по Киевски.

# 97
Боб на фурна,шопска салата,палачинки със сладко от череши.

# 98
  • Някъде по Дунава
З гофрети
О омлет, бекон, шопска салата
Сз череши
В печени заешки бутчета, пържени заешки дреболийки, печени картофи във фолио, домашни краставички.

# 99
  • Bарна, морето, сините вълни
Закуска: солен кекс с брашно от лимец, сирене и домат, домашни ягоди и малими
Обяд: гръцки питки(купени, само изпечени на скара), кюфтета, кебапчета и таратор от ММ
Вечеря: пържени пилешки крила, зелена салата с домат и червен пресен лук и дупени картофи, пак от ММ

# 100
Пак ми липсва време и повече на аламинут, два дни дояждаха пилешка супа за обяд и сандвичи, мюсли с мляко, тостери, гювечета с каквото има, печени картофи, кремвирши с кашкавал, салати от домати, краставици, маслини, за утре дребното си е пожелало кюфтета с бял сос на баба си

# 101
Филийки с лютеница, сирене и шпек + краставица и маслини.
За обяд дояждахме вчерашните манджи + Таратор, за десерт Кекс с череши и шоколадова глазура.
За вечеря, Дечко пожела яйчица, та: Яйца на очи по панагюрски, Омлет с бекон, лук, чушки и сирена, Шопска салата, Печени наденици, Сирене в пергамент, Сладолед с ягоди и банан.

# 102
Lechegutka,давам ти линк за котлета по киевски
https://boci-bg.blogspot.com/2019/02/blog-post_18.html?m=1 

С уточнение ,че не е точно котлет ,защото няма кокалче,но ние сме много хора и ми е по лесно с филе пеперуда.Две порции излизат от една пеперуда ,за толкова ми трябва цяло пиле.По принцип се използват гърдите с предните кокалчета от крилцата .На вкус няма разлика за мен .В маслото слагам и магданоз вместо копър.Чесън не винаги.Може и само да се изпържи ,аз го слагам и да се запече ,както е в линка.Вкусно и сочно е,заслужава си ,но си трябва време за подготовка.

Merelenda,радвам се да те чета отново Kissing Heart Да ти е  много здрав и щастлив мъжа Hug

Закуска -пици с арабски питки (лютеница ,шунка/кренвирши,кисели краставички /гъби и кашкавал ),диня +сирене
Обяд-свински тас кебап+варен ориз,таратор
Вечеря-пастет от сьомга с крем сирене+крекери, паниран хек,картофена и зелена салата

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 08:45 от lady_gothic

# 103
  • Банско
З - Принцеси с шунка, кашкавал и домат с майонеза
О - Гръцка мусака
В - Гръцка мусака и таратор с орехи

# 104
З-печени сандвичи с яйце и сирене
О-домашни бургери и пъпеш
В-зеле с месо,таратор и варена царевица

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 13:26 от bobsi81

Общи условия