Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 44 854
  • 846
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, искам да въведа телешко месо и съм взела заготовки на Плазмон. Не знам обаче какво количество да дам, защото до сега съм давала само домашно месо, което разпределях във форми за лед. Какво количество да дам първоначално напр. една лъжичка и другото го изхвърлям? След като захраня какво количество от бурканчето трябва да добавям в пюрето?

# 61
  • Варна
Чак пък да го изхвърляш... Дай на следващия ден, ако остане го изяжте, то това си е пастет, само дето е с по-хубав състав. За количеството зависи какъв е процентът на месо, нямам спомен за плазмонските.

# 62
Как ставаше номера с кашата? Другата седмица става на 7м и мисля да започвам с ориз, след това просо..на обяд давам зеленчуци. Кашата вече вкарана остава за следобяд нали? И има вече две хранения? Тоест всеки ден следобед каша, а на обед зеленчуци? Нямя да замествам хранене до годинката, позабравила съм как беше с по-голямото дете.

# 63
  • Варна/Благоевград
Здравейте имам ли безглутенови бисквити различни от тези на Плазмон ,само тях намирам по магазините ?

# 64
Здравейте малко ми е тъп въпроса, но все пак ще го задам...
От какво се приготвя заготвка пилешко за бебе? Мога ли да сготвя едногодишен петел и от него да се направи 🤔 или трябва да е от пиле на няколко месеца🤔

# 65
Здравейте малко ми е тъп въпроса, но все пак ще го задам...
От какво се приготвя заготвка пилешко за бебе? Мога ли да сготвя едногодишен петел и от него да се направи 🤔 или трябва да е от пиле на няколко месеца🤔
Що да не... Малко ще е по-жилав,  но го сварете добре.  И на детето отделете само бялото месо.  Като порасне още малко  тогава можете да предложите червеното.

# 66
Пак да питам - овесените ядки от Лидл ( в синята опаковка) как ги приготвяте?

# 67
Накисвам ги в гореща вода или кисело мляко. Гледам да станат мекички. Моя обаче, не ги харесва особено. Сигурно и с прясно мляко ще стане ако е по-голямо детето. Добавям сирене и краве масло или плодове и кокосово масло.

# 68
здравейте, започвам захранването и имам няколко въпроса до вас мами.
готовите пюрета може ли да се дават и на другия ден и колко дни могат да се пазят в хладилник след като са отворени?
затоплят ли се в гореща вода и зеленчуковите и плодовите също?
като излизате навън затопляте и носите в термос или как ?
благодаря

# 69
Накисвам ги в гореща вода или кисело мляко. Гледам да станат мекички. Моя обаче, не ги харесва особено. Сигурно и с прясно мляко ще стане ако е по-голямо детето. Добавям сирене и краве масло или плодове и кокосово масло.

Благодаря! Овесена каша е яла досега.  Мисълта ми е, че не се налага накисване от преднана вечер.

# 70
  • Пловдив
Как ставаше номера с кашата? Другата седмица става на 7м и мисля да започвам с ориз, след това просо..на обяд давам зеленчуци. Кашата вече вкарана остава за следобяд нали? И има вече две хранения? Тоест всеки ден следобед каша, а на обед зеленчуци? Нямя да замествам хранене до годинката, позабравила съм как беше с по-голямото дете.
Аз каша давах следобед също. На обяд зеленчуци, следобед каша. Да, давах всеки ден каша, оризовата започнах и я давах 4-5 дни след това почнах царевична 3 дни и после ги редувах един ден ориз, следващия царевица, след това вкарах и просо и други и пак така ги редувах, смесвах с плодове, но дъщеря ми не си падаше много по кашите. За да не замествате, след твърдата храна си давате кърма/АМ.
На 4 с.л. овесени ядки, слагах 1-2 с.л. вряла вода, ако останеше вода я отцеждах и след това слагах кисело мляко до желаната консистенция. Само така ги ядеше, вече не ги иска.
готовите пюрета може ли да се дават и на другия ден и колко дни могат да се пазят в хладилник след като са отворени?
благодаря
Аз съм давала готови пюрета два дни - в смисъл днес купувам, отварям, отсипвам си в друг съд, не давам от буркана директно, и останалото го прибирам в хладилник до следващия ден. Понеже си сипвах в друг съд, топлех в микровълнова. На вън не съм хранила с пюрета, защото дъщеря ми много играеше с храната и мажеше и хвърляше навсякъде и трябаше да пера всеки ден количката.

# 71
Скрит текст:
Аз каша давах следобед също. На обяд зеленчуци, следобед каша. Да, давах всеки ден каша, оризовата започнах и я давах 4-5 дни след това почнах царевична 3 дни и после ги редувах един ден ориз, следващия царевица, след това вкарах и просо и други и пак така ги редувах, смесвах с плодове, но дъщеря ми не си падаше много по кашите. За да не замествате, след твърдата храна си давате кърма/АМ.
На 4 с.л. овесени ядки, слагах 1-2 с.л. вряла вода, ако останеше вода я отцеждах и след това слагах кисело мляко до желаната консистенция. Само така ги ядеше, вече не ги иска.
благодаря
Аз съм давала готови пюрета два дни - в смисъл днес купувам, отварям, отсипвам си в друг съд, не давам от буркана директно, и останалото го прибирам в хладилник до следващия ден. Понеже си сипвах в друг съд, топлех в микровълнова. На вън не съм хранила с пюрета, защото дъщеря ми много играеше с храната и мажеше и хвърляше навсякъде и трябаше да пера всеки ден количката.
Благодаря solenka. Мисля и аз всеки ден да давам каша. Нещо се омотах понеже веднъж има безмлечна каша за следобяд, после пък има няква млечна за вечер...много каши стават, не мисля че така съм захранвала по-голямото си дете.. Помня само, че закуската като последна се предлага към годинката. Първо обяд, после следобед и накрая вечеря.
Готови пюрета и аз разделям за два дни като не го топля цялото пюре, на другия ден на водна баня стоплям остатъка. Успях и плодово да стопля веднъж, но те май не се топлят, на тези които взимам пише, че са годни до 3 дни след отваряне(плодовите).

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 01:28 от Анонимен

# 72
В повечето случаи на етикета пише до колко време може да се съхраняват в хладилник.Пюре купувам малките на герба.Яде на обяд прибирам в хладилника и на др.ден пак на обяд й давам остава много малко 😀

# 73
  • Варна
Фините овесени ядки просто се заливат с гореща вода, омекват за секунди. После добавяш каквото искаш - масло, сирене, кисело мляко, плод... Стават разкошни, моят син (вече е голям де) ги яде с кисело мляко и мед, от млякото стават като крем буквално.

# 74
  • София
Здравейте, мами! Нуждая се от съвет на по-опитните от мен. Дъщеря ми е на 11+ с АБКМ. По принцип сме на 3 заместени хранения и през останалото време се кърмим. От скоро обаче пак сме на друг режим и вече към 7 сме на крак и си ляга към 22. Като се храним през 3,5 часа не може да избутаме деня с 3 немлечни хранения. Понеже спим навън, че вкъщи след 30-40мин отваря очи и после е супер кисела и след това оставаме на площадката. Какво мога да ѝ приготвя за навън като за междинно хранене? За СЗ обикновено яде каша с настърган плод. Днес за първи път ѝ предложих кисел, но повече от 50гр не си похапна. Дайте ми идеи за навън какво мога да ѝ приготвя!

Общи условия

Активация на акаунт