Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 026
  • 846
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Дъщеря ми след месец става на 2 години и още не е пила сок. Яде цели плодове. Полезното е в плода, защото има и фибри, а не в сока му. Аз не пия сок, та на детето ли ще дам, пък какво остава за 5 месечно...

# 646
Това със сока е страшна отживелица,да аз съм пила сок и са ме захранвали с картоф,масло и жълтък.Е какво ми било станало,нищо не ми стана и все пак не е ок.И още има лекари си карат така,какво носи сока на детето и храни ли мозъка?Нищо и не.Това е мое мнение разбира се.

# 647
Аз давам прясно изцеден сок откакто стана на 1 г някъде. Не бива да се дават сурови плодове преди 10м, доколкото знам.

# 648
Не бих и не съм дала сок преди 1год. Може би лятото бих дала фреш, но преди годинката със сигурност не.
Според мен няма такова на 4ч точно или 3. Детето ще си изгради режимаи ще покаже кога е гладно. Моето е на 11м + , яде закуска 9и30-10ч, обяд в 1, сз в 16и30 ако не спи, ако спи 17 ч -17 и нещо. Вечеря около 19и30, някой път я пропускаме заради по-късно ядене на СЗ и мляко в 21ч.

# 649
Нашата педиатърка каза да отложим сокчетата за след 6,7 месец поне
сега е на 6 месеца почти. Ядд зеленчуково и зеленчуци+месо пюрета и каши. Жълтък кога се дава горе-долу и плодовите пюрета?

# 650
Щом сте въвели месото със зеленчуци, каши, следват плодовете, после жълтъци.Няма отговор кога, според това по-скоро кога сте захранили.Ако решите, изчакайте и се спрете на сегашното меню за още седмица-две например.То не е задължително през 2 дена да се добавя продукт.Аз преди месото съм включила плодове.
Пък за тия сокове.. сега на 2г5м големият син пие соковете с етикет 4+ в стъклени шишенца.А бебето на 8м ще си пие млякото и вода още една година поне Simple Smile

# 651
Колко пъти в седмицата се дава каша на бебе 10м.( 9кг.73.5см. момиче)?

# 652
Колко пъти в седмицата се дава каша на бебе 10м.( 9кг.73.5см. момиче)?
Ами аз давам всеки ден, откак съм захранила с каша. Не знам да има някакви ограничения, кашата е зърнена храна, въглехидрат.

# 653
Ако не е с наднормено тегло,а е явно,че не е , може всеки ден💌🤗

# 654
Здравейте, кога се въвежда кейл и карфиол?

# 655
Аз карфиол въведох на 5 м.

# 656
Карфиол съм запланувала да въведа към края на 5ти месец.
Кейл, освен ако го няма като съставка в някое купешко пюре, не мисля да въвеждам.

# 657
Аз като цяло кейл ,манго, авокадо и тем подобни не мисля да въвеждам,поне не и на този етап.Предпочитам  да си храня детето с храни растящи по нашия край,същото е мнението ми за бебешките бисквити-не хранят мозъка ,а съдържат празни калории.

# 658
Кейла си расте в България. Имаме в градината. Затова и питам.
Да попитам и още нещо - планувам да започна захранване към 5-ти месец. Въвеждам си примерно тиква, тиквички, морков, батат, пащърнак в рамките на 1 месец. От 6-ти месец започвам с месо. По колко дни да захранвам с месото? Със зеленчуците мисля да захранвам бавно - по 5-6 дена. Но със месото пак ли по толкова? И въвеждам си пуешко примерно, после вкарвам малко жълтък следващата седмица, нали така? И после давам друг вид месо? Мога ли да въведа две меса, после да въведа друг зеленчук, после пак месо да въвеждам?

# 659
Кейла си расте в България. Имаме в градината. Затова и питам.
Да попитам и още нещо - планувам да започна захранване към 5-ти месец. Въвеждам си примерно тиква, тиквички, морков, батат, пащърнак в рамките на 1 месец. От 6-ти месец започвам с месо. По колко дни да захранвам с месото? Със зеленчуците мисля да захранвам бавно - по 5-6 дена. Но със месото пак ли по толкова? И въвеждам си пуешко примерно, после вкарвам малко жълтък следващата седмица, нали така? И после давам друг вид месо? Мога ли да въведа две меса, после да въведа друг зеленчук, после пак месо да въвеждам?

Зеленчуците може да въвеждате и за по-кратко време, но месото по 5-6 дена. Няма строги правила колко вида месо да въведете преди да продължите с други зеленчуци, може да въвеждате по няколко храни от съответна категория, после няколко от друга /няколко зеленчука, после няколко меса, няколко плодове/, или пък една храна от категория, после друга категория, после пак да се връщате към първата и тн.
Относно жълтъка, той се въвежда по-бавно, като се започва с 1/3 първите две седмици и след това се увеличава на 1/2. Когато сте въвели и месо и жълтък, ги редувате през ден или давате два дена месо, два дена жълтък и тн.

Общи условия

Активация на акаунт