Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 617
  • 846
  •   1
Отговори
# 210
мами как въведохте краставица? и кога

# 211
Около годинката дадох краставици, направо за гризане. Може да се нарежат на лентички, може в салата, таратор. Винаги обелени. Имайте предвид,че са твърди и е добре детето да е свикнало да дъвче добре.

# 212
Аз дадох краставица на 6+, нарязана на четвъртинки лентички, дълги колкото пръста ми. Оставям кората, за да може да си я хваща и да може да си “издълбава” вътрешността с венци. Нямаше зъби (все още няма), но отхапва и гризе с венци всякаква храна.

Краставицата е един от най-любимите зеленчуци на бебето ми, давайте смело Simple Smile

# 213
Краставица дадох само да опита, голямата на 2 г все още се дави с краставици. Иначе яде и дъвче всичко друго.

# 214
Здравейте. Синът ми е на 4+месеца, изключително кърмен.  Озадачи ме, че педиатърката ми каза да започвам след 10 дни с ябълков сок, а след още 10 -с плодови пюрета.  До колкото четох, се почва на 6м. Със зеленчук... Според вас да търся ли второ мнение на лекар или тази схема работи добре? Мерси предварително

# 215
Белият ориз подходящ ли е за оризова каша?

# 216
  • Пловдив
Здравейте. Синът ми е на 4+месеца, изключително кърмен.  Озадачи ме, че педиатърката ми каза да започвам след 10 дни с ябълков сок, а след още 10 -с плодови пюрета.  До колкото четох, се почва на 6м. Със зеленчук... Според вас да търся ли второ мнение на лекар или тази схема работи добре? Мерси предварително
Няма смисъл да търсиш второ мнение, предполагам и то ще е същото. Кърми си детето и относно храната не слушай педиатъра. Да, почва се към 6 месец, а и детето трябва да проявява интерес към храната, да може да стои поне за кратко седнало, да му е изчезнал рефлекса за избутване на храна с езичето. При всяко бебе тези признаци се появяват по различно време. И да, започва се със зеленчуци. Вече ти сама ще си прецениш дали ще захранваш с пюрета или по метода захранване водено от бебето (ЗВБ), но при положение, че е изключително кърмено дете най-вероятно ще опитва само храната (което е и целта на захранването) и ще си набляга на кърмата. Моето дете беше на адаптирано, но нейната педиатърка ми каза, че едно време са ни давали сокчета още на по 3 месеца, но сега тази практика се отрича и ми се скара един вид, ако дам нещо различно от адаптирано преди 5-6 месец. Повечето педиатри си карат от едно време относно храната. Каквото и да ти казва твоята, слушаш и си правиш каквото усещаш, че е най-правилно за твоето дете и се ръководиш от неговите нужди и желания.

# 217
Изобщо няма смисъл да се коментира захранването с педиатър. Те си знаят някакви неща от преди 50 години и това е. И на мен ми каза моята за сокчета и тн. Joy от тогава не обсъждам с нея храненето. Пък ако и кажа, че кърмя 14месечно сигурно ще ни отпише Scream ама те всички са еднакви.

Пп. Сок от сурови ябълки предизвиква газове и сериозен дискомфорт, особено на малко бебе. Изобщо плодовете трябва да са термично обработени поне до 8-9 месец. Сокчета след десетия дадох.

# 218
Давате ли млечни каши, които са на марка, различна от АМ, което използвате?

# 219
  • Варна
Не съм давала АМ, млечни каши купувах най-различни.

# 220
Не съм давала АМ, млечни каши купувах най-различни.
млечни с АМ или с пълномаслено мляко и от кой месец си давала?

# 221
  • Варна
Млечните каши са с преходно мляко обикновено. След 6-я месец, когато съм захранвала със съответното нещо, дали е било пшеница, ориз или каквото там съм решила.

# 222
Млечните каши са с преходно мляко обикновено. След 6-я месец, когато съм захранвала със съответното нещо, дали е било пшеница, ориз или каквото там съм решила.
питам, защото аз имам ето тези
Скрит текст:

едва намерих безмлечна оризова
Скрит текст:
и аз мислех, че са с АМ и сега се чудя какво да ги правя, затова търсих алтернатива - сама да си я правя, мислех, че оризът се вари и пасира, а то трябвало да се изсуши и смели на брашно, та се чудех дали да не взема готово оризово брашно

# 223
  • Варна
Хмм, Слънчо май след годинката съм давала... Милупа бях вземала, Хип, те би трябвало да са с тяхното мляко.
В ДМ гледала ли си, от там също съм купувала каши.

# 224
Хмм, Слънчо май след годинката съм давала... Милупа бях вземала, Хип, те би трябвало да са с тяхното мляко.
В ДМ гледала ли си, от там също съм купувала каши.
Милупа взех от ДМ, на Хип не намерих чиста оризова, а искам да захраня с такава и после вече с някакви добавки към нея.
Аз захраних на 5 месеца, давала съм 3 зеленчука и сега обмислям оризова каша, дано не избързвам. На 5++ е бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт