Цветя за терасата - 5

• 24 697
  • 559
  •   1
Отговори
# 210
И моята е такава. Зарадвай някой,който няма. 🤗

# 211
Благодаря , Карз! Търся от този ароматния, летен се води. манитола ли беше, ако не бъркам. Има и зимен, той не е толкова ароматен.

На двугодишния (жълт и жълтокафяв) мисля, че му казват миризлив шибой, а на матиолата май казват летен шибой.
 И двете се сеят от семена на постоянно място, защото не търпят пресаждане. Опитвала съм да си правя разсади, но много рядко се прихваща от тях.
Ето семена за матиола, но май е късничко вече.
https://www.mmtrbg.com/matiola-kichesta-s-ogromni-cvetove-matthiola-incana

# 212
Благодаря, Диорела!

# 213
Няма защо. Simple Smile
А твоите прекрасни лобелии по 1 корен ли са в сандъче, или повече?  И аз много ги харесвам, но тази година мисля да се размина с тях. Сега съм на тема калибрахое. Simple Smile

# 214
Лобелията е по три корена в самдъче, Диорела. За първа година имам такова цвете:-)
Калибрахое и аз много харесвам, но миналата година листните въшки го съсипаха.  Пръсках с какво ли не, ами не оцеля.

# 215
Точно мислех да напълня всичките сандъчета с калибрахоета в различни цветове и с мушката.  Сега ме вкара в размисли, още повече, че аз не пръскам заради алергия.
Лобелиите обикновено ги смесвам по няколко разцветки заедно. Но като гледам твоите, сега ми хареса такъв килим в един цвят.
Еййй, луда работа. Някога леля ми, специалист по цветарство, казваше, че от лакомията за цветя, няма по-голяма... Simple Smile

# 216
  • забравих си мисълта...
Бисе, пожелавам успех на девойката! Heart

Дами, да ви се похваля и оплача, днес дойдоха сандъчетата. Ядосвам се само, че червеното/виненото са ми го изпратили с дължина 50 см, а аз ги поръчах с дължина 75 см, само бялото е 1м. Както и да е, обадих се  на Amazon и ще ми го сменят. Цветовете са много по-свежи, но на снимката изглеждат доста пастелни. Явно светлината в жилището не е достатъчна. А сандъчето с люляковия цвят го нямат още, дано не се наложи да го чакам до есента. Thinking

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 21:02 от Venetta

# 217
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
цветно и пъстричко да ти е. Simple Smile и покажи как стоят на мястото си, пълни. Simple Smile

Sad никой ли не иска кливия?

# 218
  • София
Ако има свободна,мога да я приютя. 😊

# 219
понеделник вадя и пращам или давам.
Simple Smile къде в Мушмулата да ти я закараме?

# 220
  • забравих си мисълта...
St. Dobri, утре отивам да им купя чинии за отдолу и евентуално още пръст, и като са готови, ще ги снимам. Те нямат дупки, но ще им направя, че иначе цветята много гният ако водата не се оттича. Освен ако имате друга идея, ще се радвам да я чуя.  Heart

# 221
май идеята им е да са кашпи, не саксии.
вътре се слагат другите саксии, с дупките, и между тях се запълва с почва, за да изглежда сякаш са насадени направо в сандъчето.
ако някое цвете си замине, само сменяш саксията.

# 222
  • забравих си мисълта...
Да, St. Dobri, те могат да се ползват и като кашпи, и като саксии. Отдолу имат места, където са отбелязани ако иска човек да ги пробие. Идеята ти е добра и на мен ще ми пасне супер, защото имам много саксии. Проблемът е, като завали да не подгизне пръстта и саксиите да стоят така в много вода. При нас често вали и не знам, трябва да го обмисля добре. Но за сега няма да ходя да купувам нищо, ще опитам така както ти каза, но без пръст в тях. Ще му мисля после какво да сложа между саксиите, та хем да изглежда красиво, хем да мога лесно да го махна и да изсипя събралата се вода от тях ако много вали.

# 223
Venetta, страхотни са сандъчетата, много готини и свежи цветове, но на мен очите ми останаха в цвета на дивана Two Hearts !

# 224
Благодаря, Venetta!:) Ще предам на девойката  пожелания.

Много ми харесаха сандъчетата, много!
Хем семпло, хем ефектно и свежо!

Общи условия

Активация на акаунт