Цветя за терасата - 5

• 24 699
  • 559
  •   1
Отговори
# 285
Аз не поливам редовно, но ако спазваш дозировката трябва да е ок. Спри да поливаш през август, за да могат до зимата да вдървенят стъблата и да не измръзнат.

# 286
Май нямам голям избор заради слънцето. Два пъти опитвах да изкарам циганчето на терасата и все клюмва до вечерта. Мушкатата го понасят най-добре, две саксии с винка и калата също. Розичката и бугенвилията са направили много нови клончета, петуниите цъфтят но има доста засъхнали части, които постоянно почиствам. Имам също аптения в две саксии, рудбекия и няколко малки кактусчета на които даже имената не знам. Ментата не я броя за цвете, но тя си расте и от нея си късам редовно за кухнята. Искам още цветенца, но явно ще трябва да се съобразя с условията.

# 287
Не се отчайвай, има много цветя, които издържат силно слънце. Даже обсъждахме наскоро в някоя тема. Аз от опит препоръчвам невен, газания, африканска маргаритка, салвия, мащерка. Тези са неунищожими, но има и много други. Сукулентните също са много издръжливи, калдаръмчето ми е любимо.
То на повечето цветя пише, че са за слънце, но това е относително Grinning ако си харесаш някое, най добре потърси информация преди да го вземеш. Иначе е много подтискащо да гледаш, как нещо съхне и умира, въпреки грижите. Аз уморих точно същите, циганче и бегония, докато разбера, че не са те цветята за моята тераса.

# 288
  • София
Esmee и аз няколко пъти си взимам розички за тераса и прецъфтяват и край, даже от различни места взимам, да не би там да е грешката. А пък като взимам на мен взимами по една на свеки, та нейните на село в градината стават като храсти, а моите както при теб загиват . Сега пък се сетих, че един път взех голяма за градина и я сложих в грамаданска саксия на балкона и вървеше много добре, ама събира пчели , а аз съм алергична и я сложих на двора до портата и там вървеше супер, докато кучето на девер ми не я препика няколко пъти и тя загина. Та можеби и трябва по- голяма саксия.

Аз пък да питам нещо , за първа година си взех обички и като прецъфтят не знам как им се маха цвета, само него ли махам или с пъпката на която е цъфтял / леле как го обясних дано ме разбрахте Flushed/

# 289
Venetta,казвай, ако трябва ще се редактираме😀

Diorela, аз купих преди месец от Практикер. Правила съм и разсад, но той не е цъфнал. Този от Практикер с цветтлета го купих.
Засичала съм, че продават в групите за цветя във ФБ.
Ако не намериш, ще ти подаря .

Благодаря за предложението. Ще поогледам по магазините и пазарите, дано открия нещо.
Четох, че се вкоренявал и със зелени резници.
Най-после си засадих калибрахоетата.

# 290
  • Бургас
Да ви се оплача,че сърцето ме заболя днес!
Сутринта набързо огледах цветята,докато пиех кафе,да видя кое е цъфнало,кое не.Зарадвах се,че вчерашният напръскан бонбон мушкато,което ви показах, се е разтворил напълно. Нямах време да издърпам сандъка и да му се порадвам и снимам. Трябваше да излизаме с децата.Викам си,след като се приберем ще му се нарадвам. Цял ден бяхме навън,на плаж,разходка из морската...3-4 пъти ни валя дъжд днес,като последният път,продължи мнооооого дълго време....Порой!
И за мое нещастие,такъв дъжд пра,че ....като видях бебето,лошо  ми стана. От двете цветчета бяха останали само клончето,листенцата окапали от дъжда! "(
Утре ще ги огледам хубаво,че са прогизнали сигурно!
Писна ми от този дъжд вече!
Бърка ми  и наторяването!

Една красавица от разходката ни!

# 291
karzz, не му се ядосвай. нали знаеш, всяко зло, за добро. Щом е очукано, направо прищипвай връхчето и да разклонява. Ще стане още по-богато, макар и по-късно да зацъфти.
Но ги вкарай на сухо, докато вали, че да не изгният от толкова влага.

# 292
Иначе е много подтискащо да гледаш, как нещо съхне и умира, въпреки грижите.
Точно защото не искам да гледам как цветя изсъхват, години не посмях да отглеждам такива. Тази пролет съседка ми подари петуния и от там се запалих. Месец по късно имах рожден ден и всички ми подаряваха цветя. Благодаря ти, ще потърся споменатите. Толкова е цветно и красиво с растения.

karzz, прекрасно знам усещанията ти. Дано се възстанови цветенцето ти.
Момичета, силното слънце ли е причина да изгарят крайчетата на листата на розичката ми?

# 293
  • забравих си мисълта...
А уж исках да купя хляб... 😊
Дано спре да вали, че да мога да им сe радвам.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 12:57 от Venetta

# 294
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Simple Smile готово. Simple Smile

дотук са записани
АнМари, анита, Мимка, мети и карз

...

подготвих пратки за Мимка и Мети. половинката обеща да ги изпрати със Спиди днес около обяд. Simple Smile
добавила съм ви и по едно стръкче от чудовищното каланхое. Simple Smile

опаковала съм и една китка за анита. за предаването ще се уточним по-късно по телефона.

има две по-дребнички, ще ги засдя и ще ги дам направо със саксиите на Карз и на ан_мари. на карз - в Бургас Wink, а на ан_мари, когато се престраши да ѝ изпратя половинката. Trollface

# 295
  • Карлово
Аз пък да питам нещо , за първа година си взех обички и като прецъфтят не знам как им се маха цвета, само него ли махам или с пъпката на която е цъфтял / леле как го обясних дано ме разбрахте Flushed/
Аз нищо не чистя, те се самопочистват, т.е. окапват прецъфтелите обички.

# 296
  • София
...
Simple Smile готово. Simple Smile

дотук са записани
АнМари, анита, Мимка, мети и карз

...

подготвих пратки за Мимка и Мети. половинката обеща да ги изпрати със Спиди днес около обяд. Simple Smile
добавила съм ви и по едно стръкче от чудовищното каланхое. Simple Smile
Много благодаря! Hug

# 297
  • Бургас
Ейй, опасна си Добри!
Данке!

Ето го мъника, дето не успях да му се порадвам.

Днес има изливсх подложките от насъбралата се вода в тях. Оставих ги да се отцедят. Прогизнали.
Това трябва да е оранжево, да виидм.

На това, така и немога да му хвана реалният цвят. Тъмно червен кадифрн. А на снимки излиза кофти.

Окъпано беличко.

И една дребна розичка, щракната в една градинка.

# 298
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
розичката ти е феичка "fairy" Simple Smile Simple Smile Simple Smile
в старата градинка имахме такава бордюрна, но аз нали не режа, за няколко години стана полусфера с радиус около метър и малко. приказна. цъфтеше цяло лято, а цветовете са много издръжливи.

сега до нашия апартамент им дворче и една такава, но каскадна, се е качила на уличната лампа. Simple Smile ще се краде.

# 299
  • Бургас
Добри,ти си енциклопедия!
Много ти се радвам!
Както и на другите момичета,Кактусчето,Диорела и още други,няма да изброявам,ще че пропусна някой!

Общи условия

Активация на акаунт