Цветя за терасата - 5

• 24 660
  • 559
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, за листни въшки какъв препарат използвате? Вчера открих, че са полазили калибрахоето ми, нямаше как да тичам до агроаптека и ги измих със сапунена вода, но само с това няма да мине. Днес ще купя, но първо с вас да се посъветвам Blush. Страхотни сте, направо безценни, благодаря ви много за всички съвети

# 346
  • Бургас
И при нас в Бургас има такава тераса зимата. Около Нова година мисля беше,като я видях сакъзчетата навън и нацъфтели. Скоро минавах,но ги нямаше. Дали са измръзнали незнам. Пак ще намина да видя балкона.
Децата вчера се шегуваха с мен,след като се спрях да гледам и да се радвам на една тераска в Лазур. Много хубаво бяха нацъфтели сакъзчетата,бегонии,мушки! Малкия ми вика ,,Мамо ще те замерят с някоя саксия!,, Емииии,какво да направя,нали са за това,да им се радваме!

Тайс,благодаря ти!
Бисерка,сигурна съм,че матурата е взета с отличен!
Дари,аз не съм торила все още с кристалон. За момента използвам лактофол и мая. Наскоро ми попадна една таблица за кристалоните. Сега ще я пусна,а който е запознат,моля да ни светне с торовете!
Първата снимка мисля,че е за цъфтеж.

# 347
Дидка,вижте в магазинчетата за цветя,в някои има.
Буба,аз ползвам моспилан. Едно прахче разтварям в 7 литрово шише от вода и го ползвам много време. Но някои казват,че като престои няма ефект,та ако искаш и можеш да си пресметнеш за по-малко количество,разтвори си малко,едно пръскало.

# 348
  • София
Да, после в обедната почивка ще отскоча до цветарския, ако нямат може пък да знаят къде е аптеката. Работя от вкъщи, нямам шанс да се замъкна до Женския пазар.

# 349
  • Варна
Момичета, за листни въшки какъв препарат използвате?
Моспилан ползвам и аз.

# 350
  • София
Я кажете, ако има някой от София, по специално кв. Надежда къде има агроаптека? На мама китките са нападнати от белокрилка май (има бял пух по тях), искам да и купя препарати.

От Шела като тръгнеш към Билата по Ломско от страната на Шел , малко преди празното разширение то май има и пряка там / , има един цветарски магазин малък и преди него има Агроаптека, еедна бабка е там мнгоо знае и разбира и има всякакви препарати.

# 351
  • София
Благодаря, после ще се разходя и ще го потърся. Ще взема и аз Моспилан. Simple Smile
Обаче май не съм за Моспилан, сега е яд, че не направих снимка. Нещо такова май изглеждаше:
https://www.google.com/search?q=%D0%91%D1%8F%D0%BB%D0%B0+%D0%BD% … rc=pOZdcZ94QrElXM
Обаче не съм много сигурна, ще трябва през уикенда да ги снимам за по-сигурно.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 11:25 от Дидка-бандитка

# 352
На вас кой цвят повече ви харесва за балкон-кафяв или бял за саксии и сандъчета?
На мен и двата ми харесват много.
Голяма част от саксиите са ми от контейнерите за рециклиране. Като видя здрава изхвърлена саксия и я прибирам, някои даже с разстения - две, три успях да възстановя. А новите, които си купих ги избирах според цвета на китката - тъмно червени, бели, цикламени, даже оранжева за циганчето. Не съм търсила декоративен ефект групирах ги по две. Отделно имам много плетени кошници и слагам някои от саксийките в тях. Най си харесвам куфара за пикник. Simple Smile Абе шаренко да е.

# 353
  • Варна
Благодаря, после ще се разходя и ще го потърся. Ще взема и аз Моспилан. Simple Smile
Обаче май не съм за Моспилан, сега е яд, че не направих снимка. Нещо такова май изглеждаше:
https://www.google.com/search?q=%D0%91%D1%8F%D0%BB%D0%B0+%D0%BD% … rc=pOZdcZ94QrElXM
Обаче не съм много сигурна, ще трябва през уикенда да ги снимам за по-сигурно.
Ако е налеп е по-скоро брашнеста мана. Някакъв фунгицид, от Фалкон съм доволна аз.

# 354
  • София
О, супер, имам 2 вида фунгициди от орхидеите, в събота ще и ги напръскам. Simple Smile

# 355
Дидка-бандитка - тук
https://www.google.bg/maps/@42.7331244,23.2953456,3a,48.9y,212.4 … e0!7i16384!8i8192

Този мастърбленд нещо като зеления кристалон ли е? Универсалният ми тор е на привършване, трябва да взема нещо ново. Кристалони съм ползвала преди време, сегашният е някакъв полски или може би чешки и се чудя какво да купувам. От нищо не виждам Уау ефект...

Изглежда имат еднакви съставки, но при торовете е много важно в каква форма са веществата. Трябва да е лесно усвоима за растенията. Има торове, уж си имат всичко, ама ефект никакъв.
Не мога да ги сравня, защото  още преди години, като открих мастербленд, ползвам само него и не съм ползвала никакъв друг тор. Много съм доволна и затова го препоръчвам на всички. Лесно усвоим е, лесно се приготвя, става както за поливане, така и за листно подхранване, богат на микроелементи. Няма какво друго да се иска от един тор. Цената му е много добра, не е скъп. Имат и специализирани торове, но аз предпочитам нормалния - 20/20/20 , защото от него растенията се развиват балансирано - на цветове, листна маса и корени.  Всякакви неща съм торила с него, до сега не съм имала проблем с някое цвете да не му понася.  При мен е давал "УАУ" ефект, но си иска време и редовно торене. Simple Smile Поддържала съм цветя с него в много по-малки саксии от необходимото.
По едно време бяха изчезнали малките цветарски разфасовки, но вече ги има и се намират. Сега няколко фирми го разфасоват на малки опаковки, ако срещнете различни.
https://semenata.shop/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%8 … D0%B0%D1%82%D0%B8 - ето онлайн продажба, някой питаше.

https://totex.net/produkt/kristalon-zelen/

-------------------

dariVale, Wonder woman, вероятно преполивате.  Правилото е цветята да се поливат, когато се засушат.  Не ги давете, така загниват корените. Разрохкайте почвата отгоре да засъхне по-бързо. Поставете на домакинска гъба, изцеждайте и подлагайте, докато спре да поема вода, после може на хартия - тоалетна, кухненска, салфетки, да се отцедят по-бързо.
Ако в почвата има повече торф, той задържа влагата и трябва по-рядко да се полива.

Дани, с какво ториш калибрахоето? Ако азота е недостатъчен, или в трудно разтворима форма, пак може да пожълтее отгоре.
Но най-вероятно и ти ги преполиваш. Това, закаченото, също е започнало да жълтее. Вземай мерки.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 14:57 от Diorela

# 356
  • София
Благодаря Ви, момичета, съвсем близо е до нас, а не съм го забелявала никога. Simple Smile

# 357
  • Италия
Здравейте, цветарки Hug
Ето малко красотички с днешна дата и от мен Blush

# 358
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ох!
Пуснала съм го в другата цветарска и се чудя защо са ми изтрили поста Simple Smile Simple Smile Simple Smile
От прекалена красота ще да е. Simple Smile

балконски красавици
дъждовна винка Simple Smile
Скрит текст:
лобелия, купена за едно стръкче
Скрит текст:

мушкати "висящи" и подаръци бебета Simple Smile
Скрит текст:

клематис и познатата вече бугенвилия
Скрит текст:

и кливията, преди да я разделя Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:

# 359
mirena2000, уау, бругманзия! Имах преди години, беше станала огромна, но я загубих. Беше с бяло-розови тромпети и невероятен аромат вечер.
Какъв цвят е твоята?

Общи условия

Активация на акаунт