Доходите на жената преди раждането

• 19 441
  • 692
  •   1
Отговори
# 585
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ами имат поддръжка колите, няма как да нямат. Всеки си преценява спрямо джоба на какво возило да заложи.

Дам, все още има хора, които наивно действат със "сипвам гориво, и течност за чистачки, другото не е важно, нали търкаля", и така едни 50-100 хиляди км., после хвърчат карета, затягат двигатели...
Лятото по магистралата, през 10-20 км. все има  някои "прегрял", вдигнал капака и гледа тъжно

# 586
Аз водих майка ми с такси до София и обратно неколкократно и разходите ми бяха значително по-малки, отколкото ако имах кола. 90 лева в едната посока или 130 в двете, ако е в същия ден. Правил съм същото и при полетите ми за или от чужбина, отивайки или идвайки си от София и Бургас, когато са били в някакви нощни часове.

Ох, човече, моля те, замълчи, че се излагаш. От Пловдив съм, ходя в София всеки уикенд и шофирам, няма абсолютно никакъв начин да ти излиза по-евтино с такси, което е 90-130 лв. Включвам и горивото (дизел, да не кажеш, че е газ), паркинг такси за колата и факта, че бая натискам педала. Даже и 30 лв глоба за скоба да хвърля в уравнението, пак е по-малко. Що за нелепост?!
Че е единствената опция при полет в неудобно време - да, така е, и аз съм го правила, но да изтъкваш как системното ходене до друг град е по-евтино без кола е напълно налудничаво. После не се чуди като никой не ти обръща внимание на верните аргументи, един такъв трагично необмислен ти проваля цялата правдоподобност.

П.с. Да, в Пловдив човек ще се оправи без кола идеално. Наблизо е всичко - и магазини, и градини, и училища и т.н. Аз лично обаче не искам - колата ми спестява много време и ми създава удобство и възможности, които с градски не бих имала. Да не говорим, че този град не знае какво значи разписание на градски транспорт, каквото е в София и в Бургас.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 15:14 от bambinnah

# 587
  • София
В смисъл Жребчето не може да шофира ли?

# 588
В смисъл Жребчето не може да шофира ли?
Заради далтонизъм той не може да е шофьор.

# 589
  • Terra incognita
Пхахаха, егаси вица, с такси междуградско било по- евтино 😂😂😂 застреля ме, честно.

# 590
Не можете да уловите тънките сметки на таксито от Пловдив до София... кво са 130 лв (веднъж годишно) на фона на разходи за кола, която трябва да поддържаш.... нимоа!!!! Joy

Пп И някой да те кара да ходите до сф по-честичко, а? А? А? Голям майтап...

# 591
  • София
Жребчето няма кола, значи на семействата с деца не им трябва. И пътува Пловдив - София с такси, значи това е правилния вариант. Дали ще прати майка си сама на подобно пътешествие не казва, но аз като жена го намирам за меко казано абсурд.
С моята кола Пловдив-София и обратно ще излезе под 50 лв горивото, с тази на ММ - също. Не е драма да нямаш възможност за нещо (финансова, физическа, каквато и да е), но е малко смешно да натрапваш как то по принцип не е нужно за никого. Колкото и фермана да напише Жребчето, собственият/семейният автомобил е удобство, свобода и дава много повече възможности, отколкото отнема време или ресурс.

# 592
  • Terra incognita
Жребчо свднал да ни убеждава, че е излишно да имаш кола. Следващото какво е? Без пералня, че е много по- изгодно да переш на ръка, или в обществена такава?

# 593
  • София
Като се сметне ГО и поддръжка на собствена кола - може на Жребчето да му излезе сметката.
Но само при положение, че му се налага веднъж в годината да дойде до София.

Принципно сте прави за по-голямата и безопасна кола, но ако се налага жената да кара детето? Знаех си, че е трябвало ММ да ми купи Жип, а той да се дрънка с Корсата

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 15:39 от Cuckoo

# 594
  • София
Правилно ли помня, че беше привърженик и без миялна...
И без памперси може!

# 595
Ама накъде е отишла темата, моля ви, не всички са от Пловдив..
Той жребеца отрича колите, после ще отрече и болниците-жената може да си ражда и вкъщи, кво е туй екипи, упойки, ааа. За кво са ѝ пералня, прахосмукачка, на детето-памперси? Многократни пелени! Переш, простираш, слагаш. АМ-абсурд-циците за какво са?!

# 596
  • София
Памперсите са голямо улеснение, но поне преди 10 години имаше хора, които нарочно ги избягваха, чела съм теми за ЕБХ - естествена бебешка хигиена, със съответните гащи за многократно ползване.

# 597
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз водих майка ми с такси до София и обратно неколкократно и разходите ми бяха значително по-малки, отколкото ако имах кола. 90 лева в едната посока или 130 в двете, ако е в същия ден. Правил съм същото и при полетите ми за или от чужбина, отивайки или идвайки си от София и Бургас, когато са били в някакви нощни часове.

Ох, човече, моля те, замълчи, че се излагаш. От Пловдив съм, ходя в София всеки уикенд и шофирам, няма абсолютно никакъв начин да ти излиза по-евтино с такси, което е 90-130 лв. Включвам и горивото (дизел, да не кажеш, че е газ), паркинг такси за колата и факта, че бая натискам педала. Даже и 30 лв глоба за скоба да хвърля в уравнението, пак е по-малко. Що за нелепост?!
Че е единствената опция при полет в неудобно време - да, така е, и аз съм го правила, но да изтъкваш как системното ходене до друг град е по-евтино без кола е напълно налудничаво. После не се чуди като никой не ти обръща внимание на верните аргументи, един такъв трагично необмислен ти проваля цялата правдоподобност.

П.с. Да, в Пловдив човек ще се оправи без кола идеално. Наблизо е всичко - и магазини, и градини, и училища и т.н. Аз лично обаче не искам - колата ми спестява много време и ми създава удобство и възможности, които с градски не бих имала. Да не говорим, че този град не знае какво значи разписание на градски транспорт, каквото е в София и в Бургас.
Ти май сериозно си пропуснала нишката на разговора и избра да забиеш в друга посока. Smiley Къде прочете да пиша, че един курс с такси струва по-малко от един курс с лична кола?
 На мен кола като цяло не ми трябва и въпреки многократните плащания на таксита преди години, разходите за това са ми излезли по-малко (точно това писах), отколкото да имам кола. В другите дни, месеци и години какво да я правя, като не ми е необходима? Тази година съм хващал такси веднъж до центъра в Пловдив, че закъснявах за среща там (3 лева сметка). Хващал съм и 4 пъти бързи маршрутки до "Технополис" и "Декатлон" (трябва да ги знаеш къде са), но извън това нямам нужда от МПС. Общ разход 7 лева. Това го смятам, не защото съм чичо Скрудж или заради пестене, както е темата, а защото не виждам защо да плащам стотици левове годишно за нещо, което не ми е належащо и което постоянно се обезценява. Ето - с един приятел (има коли, но в САЩ) сме се разбрали идните месеци да наемем един бус и да обикаляме забележителностите из цяла България с него. За седмица наем на колата ще платя в пъти по-малко, отколкото да я притежавам и обслужвам целогодишно.
  Както и ти спомена, всичко основно е на сравнително близки разстояния. За да отида на центъра - 2 км за 30 минути пеша и съм там; с автобус понякога е повече, понякога по-малко. Smiley
 Това не значи, че не възнамерявам да си имам доста лакома за гориво и скъпа за поддръжка мощна кола; плюс Х данъци. Защото така ми харесва и искам определен модел, с който да ми е твърдо, с лоша видимост, трудно паркиране и разни други недостатъци. Но не ми пука - удоволствието да обуздаваш звяр (нямам предвид жена) си заслужава.

Иначе имам една съседка, която дори за един хляб да се наложи да излезе, пали колата и отива до магазина на 200 метра разстояние. И това ѝ отнема повече време, отколкото на мен.

# 598
Абе колата си е удобство. Казвам го като човек, който няма такава (все още), но смята при първа възможност да се сдобие. Ние, например, често си измисляме разходки извън града на разни интересни, рядко посещавани планински места. Ми не става. Схемите с 5 прекачания през БДЖ, автобуси и тн адски писват и изтощават и то ти се отщява. Ако няма да мърдаш никъде уикендите, ОК, даже в София може без кола (преди децата).

А основният въпрос от темата ми е странен. Ами, жените си харчат парите за същите неща, за които мъжете (образно казано). Защо мъжете не се готвят за това, че ще станат татковци и не спестяват? Аз съм много ЗА спестяването, но ми е ясно, че доходите у нас често не го позволяват. Особено, ако не живееш с мама/тате и плащаш наем/ипотека. Замислям се... за какво съм харчила досега по-стабилно извън неизбежните битови разходи? За спортна екипировка, за колело, за образование, за книги и за пътувания. В крайна сметка сме човешки същества и имаме нужда от тези неща. Човек не може да се свива като мишка нон стоп, за да спестява, защото нали един ден ще има дете и има вероятност мъжът да се окаже льольо, който иска да му се връчва касов бон за всеки памперс.
Между другото в последните години наблюдавам, че масово мъжете повечко се глезят, отколкото жените. Ама бая повечко си угаждат - скъпи часовници, коли, хобита, дрехи, визия... Та клишето за кифлата, оставяща по 2000 на месец в салона за красота с марковите токчета малко по малко започва да изветрява. Т.е има и такива, но повечето жени си работят съвестно и си поддържат добър стандарт на живот сами. Което не значи, че трябва да се хващат с първия срещнат, който да им брои стотинките и да им държи сметка защо не са заделили повече, когато ОБЩОТО дете се появи и жената се окаже в неизгодна позиция.

# 599
Пловдив е голям град , не става без кола .
Това , че ти излизаш 3-4 пъти в годината и не ти пречат парите за такси е друг въпрос .

Общи условия

Активация на акаунт