Лидл 140 - Здравей лято!

• 118 025
  • 2 088
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Варна
Брех, сериозно ли мокрите кърпички са изчезнали? Много тъпо, и аз купувах само такива...

# 1 066
Не знам защо киселинността да е толкова важна, но ето една таблица, която показва, че не би трябвало да е.

# 1 067
Таблицата съм я срещала, но благодаря.
Иначе се зачетох в това и това и почнах да гледам етикети (след като има избор, все пак защо да не е оптималният)
Скрит текст:

https://zorbas-creta.com/dobyr-zehtin/ - да отбележа, че не съм поръчвала от там, само ми попадна информация за качества на зехтина

https://goodlife.bg/article/53-Vidovete-zekhtin

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 18:10 от fenyx

# 1 068
Според информацията, рафинираният зехтин е с киселинност съпоставима с тази на екстра върджин. Така че за мен важното е да пише "екстра върджин", както написа и Анжела, а това предполага съответната добра киселинност. И другото е да ми харесва и на вкус все пак, етикетите са си етикети.

# 1 069
Хубаво, ама ще препоръчате ли някой лидълски екстра върджин?
Скрит текст:
(за от друго място имам какво да си харесвам, въпреки липсата на инфото, за която се чудех)

# 1 070
А ти какъв вкус харесваш? Защото имаше доста препоръки във времето, обаче един харесвал да не му е горчиво, а пък друг точно това искал... Ето, последно зехтина от гръцката седмица похвалиха.

# 1 071
Той не беше ли в пластмасова бутилка? Предпочитам в стъклена, за вкус стига да не е прекалено горчив, е ок.

# 1 072
Отворих зехтина от гръцката седмица, моят е Каламата, не е горчив.

# 1 073
Има значение и за какво ще се ползва зехтина- суров или за готвене. Аз избирам и по предназначение.

# 1 074
Кои мокри кърпички от промоцията са по-хубави?

# 1 075
Аз имам отворен зехтин от Гръцката седмица в цилиндрично метално шише - страхотен е.
Но днес купих Коста Д'оро 2х1л за 18 лв. Екстра върджин е в стъклено шише. Дано е хубав.

# 1 076
Ето ги, заповядай
Скрит текст:
Аз искам да помоля за снимка на хубавия лидълски чесън на прах, благодаря предварително!
Ето го:

# 1 077
  • София
Тоя е испански, за салата горе- долу бива, за майонеза - НЕ.

Този е гръцки, много по- добър от испанският.
И в тулумбата преди също хубав, никъде не намирам на етикета киселинност написана,така че ми остава метода " проба- грешка". И двата са Extra virgin.

# 1 078
Гръцките зехтини са по вкусни, според мен. За салати. Термично не ги обработвам и не знам за готвене кой става и кой, не.

# 1 079
Аз също не готвя със зехтин. Само за салати и суров дресинг го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт