Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 501
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Mиоки, на мен кантарът ми смята 1420 BMR. 179 см съм /76 кг.

# 61
Аз от години съм зиморничава и не съм много по спорта, та моята стойност ми изглежда адекватна. 170см и 57кг работеща на стол и главно от къщи.
Опитвам се да променя нещата с повече домашни упражнения пък да видим. Леко съм заякнала в ръцете, но далеч от достатъчно.

# 62
Баш, не можеш да караш дълго да си все гладен. А като спреш с ограниченията, се оказва, че си си вкарал авто гол. За това и е този йо-йо ефект при диетите.

Моят кантар ми изчисли BMR 1550ккал... А в момента приемам по 1100-1200 и то със зор. Идеята ми беше да разкарам 7-10кг (дотук вече съм -5) и постепенно да включа и спорт, съответно да увелича малко и калориите. За сега, правя само планкове и по-дълги разходки, но не всеки ден. Целта ми на първо място е да си повиша инсулиновата чувствителност, чрез отслабването. Дали би сработило това? Или ще си забавя метаболизма  при толкова ниски калории. Смути ме малко това.

# 63
Начев все пак е специалист най-вече за ЩЖ. При бременност тсх трябва да е под 1.5, даже под 1, така че е действал адекватно, като е предписал хормон.

Относно калориите и лекарката също засегна тази тема. Обясняваше какви грамажи трябва да яде и хич не бяха големи,  а дори леко стряскащи за мен.  
Затова и питах тук. Невена обясни, че с орязване на калориите човек започва да разгражда вътрешните мазнини или нещо подобно.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 09:20 от Дъждец

# 64
Нямаш калориметър в тялото, така че тези изчисления са само теоритични. Ако не си гладна , не се тъпчи, но и не гладувай - това е. Спорът продпомага процесите на оздравяване, ако основата ти е качествена, с други думи режимът на хранене.

# 65
Начев все пак е специалист най-вече за ЩЖ. При бременност тсх трябва да е под 1.5, даже под 1, така че е действал адекватно, като е предписал хормон.

Предварително се извинявам, че влизам малко в офтопик.

Дъждец, сигурна ли си за тези стойности на ТСХ? Питам, защото в момента моя близка е бременна и се сблъсква със същото - едните ендокринолози й казват, че няма нужда от хормон, други - че има. Между другото и тя беше с ИР. Аз знам, че ТСХ трябва да е до 1 или 1.5 при опити за забременяване... Но виждам съвсем други стойности по триместъри при бременност:

# 66
  • Paris, France
Относно калориите и лекарката на дъщеря ми също засегна тази тема. Обясняваше какви грамажи трябва да яде и хич не бяха големи,  а дори леко стряскащи за мен.  Писах ви, че е слаба, измерих я, 18%мазнини има.
Затова и питах тук. Невена обясни, че с орязване на калориите човек започва да разгражда вътрешните мазнини или нещо подобно. При дебели хора сигурно е така. При слаби аз поне не виждам някакви мазнини и не мисля да ограничавам калории.

Точно при слаби хора се гласува за кратко за да се махнат само излишните мазнини в корема.

Омръзна ми да го повтарям, но намаляването на калории забавя метаболизма, но пълният глад не. Кетогенната диета не намалява значително метаболизма и позволява намаляване и увеличаване на калории както и когато искате.

Това обяснява защо 10 дена Нюкасълска успяват да излекуват слаб диабетик, както и защо много хора релапсират 1-2 години след Нюкасълска.

# 67
Да, ако е цикличен, нали да не стане грешка Simple Smile

От еволюционна гледна точка е логично. Хората имат достъп до храна 24/7 от не много дълго време. През огромна част от историческото ни развитие, е имало по-често глад, отколкото изобилие.
Не знам какво са правили преди 200-1000-2000-10000 години, когато не са можели да дъвчат нещо през 2-3 часа че да си поддържат КЗ.

Код затлъстяване на д-р Фънг аудио книга (на английски)
https://www.youtube.com/watch?v=WMG5I938PP0

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 22:38 от Миоки

# 68
Фаст с определена цел не е лошо нещо, ама продължително ядене колкото да не се гътне човек... не знам някой да е прокопсал от това.

# 69
Елора, благодаря за темата!
Птиче, не ти виждам резултатите- виждам само някакви замазани шрифтове и е невъзможно да ги разчета, че и ги виждам миниатюрни...Явно само при мен така се получава- странно Thinking
Днес ударих джакпота- подариха ми много лентички за глюкомера Grinning А аз се чудех откъде да ги издирвам Blush

Долче, може аз да не съм пуснала  в най- удобния вариант за споделяне.
качвам ги пак като линк,  отворя се  в отделен таб ... ако не се стане, здраве да е.
https://prikachi.net/image/online-rezultati-10620.gCdkb

Птиче, на кой ден от цикъла са правени тези изследвания? Fsh ми се вижда висок...
Демон,  благодаря че обърна внимание. Този месец цикълът ми  полудя, първо закъсня с десет дни, след още 10  ме повтори. 25-29 май. на 1 юни правих изследването. Уточнявам, че винаги съм по часовник в това отношение.С поред референтните стойности почти всичките ми полови хормони са завишени. Възможно е от ниските въглехидрати да дава отражение, а може и друго да е . Тестостерона и той  е висок. Дано  случа на читаво  ендо ,че предния преглед беше претупана работа.
вземи този метформин, и вигантол и заповядай след 6 м.

пп Да се похваля, че най - накрая преборих върнатия кг - и минах под 105 .. не е истина как се радвам... не с миши , ами не знам и аз с какви стъпки.

# 70
Бях на ендокринолог. Трябва да си събера малко мислите преди да разказвам смешките Laughing
Птиче, сега ги видях Blush

# 71
Ух че подло, да пуснеш въдицата и да ни караш да чакаме. Stuck Out Tongue

# 72
  • Paris, France
Птиче, ако искаш да слабееш си оправи киселинността. Много ти е кисела урината.  Искаш я около 7. Този висок билирубин от какво е? Жлъчката ти наред ли е? Браво за резултатите!

долче, чакам да разказваш. За италианците - живея в квартал с много италианци и испанци, но повечето са родени тук. В тяхната хлебарница масово се купуваха погача, fougasse на френски и focaccia  на италиански,  паната и един хляб на тиган, който напомня нашите на сач. Не съм живяла в Италия и сред тях, но старите им хора изглеждат много прилично, особено мъжете в сравнение с българските. Жените им си имат талия и бедра, макар че много от тях стават като бъчви като остареят, но само ако пляскат като откачени. И в северна Африка ядат много грис,  макаронени,  хляб, а са си ОК, макар че диабетиците са се устроили като процент заради обездвижаване.

Ух че подло, да пуснеш въдицата и да ни караш да чакаме. Stuck Out Tongue

Съгласна.

# 73
Добре де, ще загатна Stuck Out Tongue Winking Eye Предписа ми лекарство за отслабване за...около 235 лв/месец Joy Което аз, естествено, нямам никакво намерение да купувам...
Невена, сигурно имат значение и локалните навици и вкусови предпочитания. В Савона, Генуа примерно минимум веднъж седмично ядяха паста с песто, фокачите бяха популярна почерпка...В някои по-селски райони има и не толкова фини типажи, въпрос на навици...Естествено, има и вегани, вегетарианци и всякакви маниаци на тема хранене- но това като че ли не е масовост.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 04:50 от dolce miele

# 74
  • Paris, France
Казвай бързо какво е лекарството за отслабване, че котаракът пак взе да се освинва. Нямам търпение да науча повече за това лекарство. А ако си нямаш друга работа и имаш на разположение 235 лева месечно, зеленчуци от пазара и сауна вършат същата работа. Ще ти останат и за маратонки.

После разкажи как е минал разговора! А не те ли пита как си свалила захарта? Каза ли нещо за желязото? Хайде, събирай мислите и не ни мъчи така!

Северна Италия яде като южна Франция. В днешно време всичко е много размито. Преди 30г никой в България не закусваше мюсли и корн флейкс. В Англия само това препоръчваха като здравословно, че и обогатено с изкуствена фолиева киселина. И си го ядях с плодове и мляко и се радвах. Слагах и All bran за фибри. И дебелеех.

Хайде, чакаме лекарството с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт