Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 667
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Абсолютно съм съгласна с демон.
Мин. г. горе-долу по това време, моите хормони бяха същите, само където ТСХ беше около 3.
Ами аз се чувствах сравнително Ок.
Ходих дори при проф. М. Петкова,  с надежда да ми предпише натурален хормон, (понеже тя изписва такъв), ако се налага, но тя каза, че за сега не е необходимо. Разгледа всички добавки, които приемах, допълни още някои.
Все пак не съм спирала да търся алтернативи, е, за сега намерих.
За разлика от преди време, сега лекарите искат да да дадат шанс на жлезата, защото един хормон лесно се започва, но или не се спира никога и се стига до много висока, или трябва да се намери най-добрата алтернативна формула.

# 406
Аз в никакъв случай не правя реклама на хормона, не казвам, че на всяка цена при такива стойности трябва да се приема (особено пък ако чивек си се чувства добре така). Казвам просто, че е много тъпо когато човек има много неприятни симптоми да му се казва, че всичко му е чудесно, че хормоните на ЩЗ са му идеални и в същото време дори да не се казва по какви начини човек би могъл да си подобри състоянието...И така човек ако не задълбае повече по темата направо го карат да си мисли, че симптомите му нямат нищо общо със ЩЗ...нали лекар е казал, че всичко е идеално и чудесно. Затова мисля, че е добре да се взимат под внимание и симптомите на човек. Ето, аз при почти същите нива на Т3 и Т4, но с ТСХ 1,615 се чувствах добре. Но при ТСХ 4,160 беше вече съвсем, съвсем различно...
Реално, сигурно има много хора които години наред ще се чувстват зле, а внимание ще им се обърне едва когато положението им стане много по-зле.

# 407
Какви са симптомите за щитовидната. Аз напоследък ставам замаяна, като пияна. Чудя се недоспиване ли е или проблеми с хормоните имам. Вярно лягам си късно около полунощ, но и в 9 да стана,пак ми трябва половин час , за да се събудя. Ще си правя скоро изследвания, та се чудя дали да не пусна и тези за щитовидна

# 408
Моите симптоми бяха умора, изнервеност, депресия. А също и изтъняване на косата, но моята е дълга и не знам, дали наистина е от хипофункцията.
Тези симптоми имах само есен и зима.
То е доказано, че жлезата все пак си подобрява функцията през подобно топлото време. Така че лятото ми беше много хубаво.
Е, сега вече ми е Ок през всички сезони! Simple Smile

# 409
Елица, може би в момента дори няма да се сетя за всичките, част от тях се припокриват и с ниското желязо, но...аз бях стигнала до сутрешна летаргия, трудно събуждане (и имах нужда от много време, за да се почувствам добре след ставането), безсъние вечер, едно лесно стряскане, нетипично за мен (особено пък като мащаби) задържане на вода- подпухнали очи/лице/корем/бедра, депресия, плачливост, натрапчиви мисли, че не знам колко дълго ще живеят близки, чувство, че се движа на по-бавни обороти (това е трудно за обяснение, но да речем...чувствах се "бавна" като реакции спрямо другите хора), липса на глад/апетит- дори и когато наистина скоро не съм яла нищо, адски трудно отслабване- в повечето дни се изразяваше като вариране около едни килограми и необяснимо (спрямо хранителния режим) задържане или дори наддаване на кг, може би лесно се изнервях, защото много ежедневни неща бяха започнали да ми стават трудни...прословутия косопад (особено над челото), изтъняване на косата, чувство на изтощение, внезапно чувство за студено/топло (студеното обаче с треперене)...И между другото, усетих подобрение буквално още от първия прием на хормон- най-очевидното нещо беше, че спонтанно започнах да се будя, без летаргия, без нужда от време да се "съвзема", по-трудно се уморявам. И по-лесно заспивам. Не ми е ставало студено също.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 01:35 от dolce miele

# 410
Благодаря ви момичета. Явно ще трябва и тези хормони да проверя

# 411
  • Пловдив
Невена,нямам предства какво пие,но я насочих към темата ни.Това за диабета е доста стряскащо,дано все пак да е преддиабетно състояние ,преди около 8 месеца захарта и е била 4.8 някъде.

Елора ,да на гладно и жадно се прави,а тоя кофеин и то двойна доза наистина е възможно да е повлиял резултата.

Благодаря   момичета,дано все пак реши поне да попрочете темата и назад,аз вече няма да се меся,че се отразява и на отношения честно.
Хубав ден!

# 412
Princess Leia, не е нужно да се правят изследвания на жадно. Даже в моята лаборатория си има голям постер с позволените и забранените неща преди изследването, както и 24 ч преди това. Предния ден не трябва да има големи физически натоварвания, но вода (чиста) може да се пие.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 15:38 от dolce miele

# 413
  • Пловдив
Долче,да на гладно,ама щото и двете ми раждания са секцио и трябваше освен гладна да съм жадна,все ги плямпам в комплект,то ясно че заради упойката е било де:laughing:

# 414
За хората ,които не обичат магданоз. Понеже и аз съм така, доскоро го правех на смути с банан, обаче плодовете ми отварят яко апетит. И сега измислих - в блендера връзка магданоз, вода 1.5 л , 1 лимон изстискан, малко сол и това става много освежаваща напитка за целия ден.

# 415
Аз пък онзи ден си направих "песто" от магданоз Stuck Out Tongue Winking Eye Магданоз, зехтин, чесън, сол, малко суров белен слънчоглед. Много приятно стана. Мажа с него риба и месо, слагам върху омлет, овкусявам манджи... Heart
Допълвам: и за "спагети" от тиквички е идеално пестото от магданоз- плюс някое мини кюфтенце/сиренце/кашкавалче още по-добре Heart Eyes

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 00:01 от dolce miele

# 416
Здравейте група,
За първи път се сблъсквам с подобни проблеми и имам нужда от вашата помощ.
Преди около 3 и 1/2 години със съпруга ми започнахме собствен бизнес и явно постоянното напрежение е довело до промените в моето тяло, които в последните 2 години се изразяват в постепенно покачване на теглото до момента с 10-11 кг. Имайте предвид, че принципно от 6 години спортувам минимум 5 дни в седмицата по 1 час, като имам тренировки 2-3 седмично Табата и 2-3 седмично тренировка с тежести. Храненото ми от раждането на дъщеря ми(която е второто ми дете) преди 12.5 години е сравнително здравословно, без никакви полуфабрикати и с много малко въглехидрати. Години наред поддържах 54-57 кг. в зависимост колко съм стриктна в храненото, но от 2 години бавно започнах да качвам, без да има някаква сериозна промяна в храненото, даже се стремя въглехидратите да са значително по-малко. По време на пандемията, основно първия месец, с ежедневен спорт по не по-малко от 1 и 1/5 часа даже 2, качих още 3 кг. Храненето беше изключително от домашна храна с много скара, като аз съм приемала по около 1300-1500 кал. дневно. Появи се коремче и целулит по корема и пояса(аз винаги съм била с много малка талия без никакви излишъци по нея) и сега не се харесвам, въпреки, че имам супер добре развита мускулатура в областта на корема и плочки, но са покрити от целулит и това в последните 2 години.От поне 1 година отлагам да отида на ендокринолог, но в крайна сметка миналата седмица го направих (при д-р Начев -Майчинн дом). На ехографския преглед се откриха 3 възелчета (преди точно 1 година нямах такива при годишен преглед). Прилагам и кръвните изследвания, според мен са много шантави резултатите и незнам дали доктора ще сметне, че има нещо притеснително. Прави ми впечатление, че са пропуснали да ми направят инсулин на 120' и много се ядосах, защото смятам, че доктора го беше написал. Кръвната захар до преди две години винаги ми е била на мин.граница около  3 и нещо, а сега на гладно 5,9.  Както и да е, дайте мнение по резултатите, за да се ореантирам за разговора си с доктора в понеделник  какво да питам и изисквам.
Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 12:16 от FBID1208957252448668

# 417
Това обременяване с глюкоза ли е или кръвно-захарен профил? Пише часове 12, 15ч.
Аз влизам да питам за кръвно-захарния профил. Някой правил ли е? На моята позната със захар 6.8 назначиха това. Не е липо-добре обременяване. При нея инсулинът беше около 8-9 на гладно. Може ли да има съмнения за диабет при такъв инсулин?

# 418
  • София
Така като гледам, не ти е правено ОГТ.

# 419
С уговорката, че не съм спец по кръвни изследвания, интересно е, че гликираният ти е 5,1, а стойностите на захарта височка. Изследвала ли си се за анемия? Ако нямаш анемия, високата захар може да се дължи на стрес.
Другото което ми прави впечатление, че триглицеридите ти са височки, иначе HDL е добре. За щитовидните не мога да кажа нищо, там хич ме няма.
Какво точно ядеш?

Дъждец, информацията за приятелката ти е крайно недостатъчна, за да се правят предположения. Има ли излишно тегло, други здравословни проблеми? Да си вземе глюкомер и да си мери захарта най-добре.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 11:49 от Миоки

Общи условия

Активация на акаунт