Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 541
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
От малка съм с лениви черва. Стигала съм и до 10 дни неходене. А тогава какви ужасни болки в раменете съм имала. Всяка сутрин си пия кафе, количеството храна беше задоволително Simple Smile и работата ставаше. Ама сега.... зеленчуците и плодовете не ме разхлабват изобщо. Опитах да пия и ленено семе - 2 седмици по три пъти на ден. Нищо пак. Тъй като знам, че при мен си действа безотказно Дуфалак, но пък е много сладък. Та затова ви попитах, дали с ИР мога да го пия поне един път в седмицата. Ще опитам Натуралакс, та да видим Simple Smile

# 631
  • Пеликания
И аз имам този проблем от години, но намерих 2 вида зелен чай и ги редувам. По безвредно и от тея неща с лактулоза.
И магнезия също ми повлия добре в тази посока.
Скрит текст:

# 632
А този втория разхлабва ли наистина?
Ама като първия ли?
Аз съм на първия, но и в него има сена.
Но е по-добър от сената.

# 633
Леле, значи наистина съм тежък случай. От доста време пия зелен чай и не съм забелязала подобен ефект. Магнезия също не ми влияние в тази посока.
Къде може да се намери първият чай?

# 634
Леле, значи наистина съм тежък случай. От доста време пия зелен чай и не съм забелязала подобен ефект. Магнезия също не ми влияние в тази посока.
Къде може да се намери първият чай?

В аптеките ги има.
Впрочем магнезия който Невена препоръча също поразхлабва доста.
Нигари
https://apteka.framar.bg/30059791/%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80 … -100-%D0%B3%D1%80

И него намерих в аптека.
За зеления чай Сание /на първата снимка/ казват, че не е добре дълго време.
Но аз от малка съм все със запек. Миналата година се установи в болницата, че всъщност имам долихосигма. Аномално дълго черво. Казаха ми метър и половина.
Лекаря каза, че затова съм имала вечно запек и винаги ще имам.
Затова и го ползвам този чай.
Хайде пробвай така. Купи си Натуралакс и Нигари. Не се мятай на зеления веднага.
Пиеш вечер две таблетки Натуралакс. Да кажем към 5 часа следобед за да подейства по-рано сутрин.
А към 22 часа примерно, зависи кога лягаш пий от Нигари. Половин час преди лягане.
Дозата е принципно 2 мерителни лъжички, но на мен и една ми действа. В чаша вода. Леко солено-горчиво е. Не е лошо, търпи се. В началото ми беше странно, ама свикнах.
Идеята е да не се хвърляш към Санието, защото при доста хора прави червата лениви и в един момент без него няма да можеш да ходиш.
Срещала съм коментари, че натоварва бъбреците. Колко е вярно не знам.
Има и отводняващ и дехидратиращ ефект Санието. Ама аз поне си пия водица редовно.
Но аз проблем нямам с бъбреците.
Хубавото е, че преди 15 години разбрах, че имам доста голям камък в единия бъбрек, а преди месец при преглед се установи, че са чисти и е останала песъчинка.
Дали от режима, дали от пиенето на вода, не мога да кажа.
При Санието също има първите дни болки.
После вече няма. Абе при всеки е различно.

Eдит:
И да отбележа, че след години ползване на Сание, много често и той не ми действа.
Но като взема Нигари се оправят нещата. А като закучат съвсем пия манитол.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 11:37 от Елора

# 635
  • пак там
Тази долихосигма възможно ли е да се лекува?

# 636
Eстествено че не. Така съм се родила. С дълго черво. Няма как да се намали освен операция.
 Но ми казаха, че и след това имало усложнения и няма смисъл да се оперира.

# 637
Алое на кристали също върши чудесна работа при запек и няма привикване. Преди години като имах подобен проблем си вземах от него.

# 638
Aлоето май също не действа на всички.
Чаят Красиво тяло го пия само от време на време, не често. Има естествено И разхлабващо действие, освен отводняващо. Grinning Но аз принципно нямам запек. Но ми харесва, че не е толкова агресивен като други продукти, а и вкусът бива. Като тийн покрай разни диети съм пила сена често и така я намразих, само от мириса и ми се гади и ми се стяга гърлото. Може би е за добро. В чужбина използвах разхлабващ чай в който нямаше сена, много добър беше- без болки, с меко разхлабващо действие (не да се чуди човек ако е навън къде да търси тоалетна Stuck Out Tongue Winking Eye ).
Друго което действаше добре при мен е топъл зелен чай+ мъничко мляко в него (на гладно). Аз си пиех и кафето след това.

# 639
  • пак там
Eстествено че не. Така съм се родила. С дълго черво. Няма как да се намали освен операция.

А с пробиотици пробвала ли си?

Не ми се сърди Simple Smile, просто като прочета, че нещо не се лекува, овенската ми душа подскача с писъци. И търси различни варианти.

Сега четох за пребиотици също, че се дават за облекчаване, различни храни с повече целулоза, ама това вече си го минала, предполагам.

И други бози сигурно има, но на първо четене това.

Да знаеш, колко буламачи съм изпила за витилигото... И ей го, накрая го открих лечението - лекуваш си аи системата, и то се оправя полека-лека.

И масажи, като на бебетата, по часовниковата стрелка.[size]

# 640
Сега си видях пост 614 където съм писала, че съм пила по 300 мг Малтофер за месец. Грешка е- печатна- пих по 200 мг за месец, а сега съм на 300 мг. Wink

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 22:46 от dolce miele

# 641
  • Пеликания
А този втория разхлабва ли наистина?
Ама като първия ли?
Аз съм на първия, но и в него има сена.
Но е по-добър от сената.
При мен и двата ми действат еднакво. Но предпочитам това пред лекарствата с лактулоза.
Ти сигурно пиеш този

Аз в другия не видях да пише, че има сена. Първите дни много ме болеше стомаха ама се привиква.
Аз от магнезия като ми беше предписано по 2х2 на ден след нямаше и 30 мин бегом Grinning ама го намалих на 2х1 на ден и вече съм редовна всяка сутрин. То какво беше преди по 10 дена, тежест, подуване... знаете как е.

# 642
Рися, как оправи витилигото?

# 643
Алое на кристали също върши чудесна работа при запек и няма привикване. Преди години като имах подобен проблем си вземах от него.

И това не ми помогна.
А веднъж се задавих с него и щях да умра. Изхвърлих го.

А с пробиотици пробвала ли си?

Не ми се сърди Simple Smile, просто като прочета, че нещо не се лекува, овенската ми душа подскача с писъци. И търси различни варианти.

Сега четох за пребиотици също, че се дават за облекчаване, различни храни с повече целулоза, ама това вече си го минала, предполагам.

И други бози сигурно има, но на първо четене това.

Да знаеш, колко буламачи съм изпила за витилигото... И ей го, накрая го открих лечението - лекуваш си аи системата, и то се оправя полека-лека.

И масажи, като на бебетата, по часовниковата стрелка.[size]

Пробвала съм изключително много неща.
И доста пробиотици.
Опитвала съм само на пробиотици да бъда и пак си имам запек, ама с газове.
Не се сърдя. Просто ми стана забавна идеята ти нещо такова да се лекува.
Това не е като да пийнеш хапче и червото да ти се намали.
Иначе е хубаво да е инат човек и да търси варианти.
И масажи правя, ама не много често, забравана съм си.

MarieSt, втория мисля е, някакъв чист зелен чай. Без сена.
Ама мога да го пробвам. Откъде го взимаш?

# 644
  • Пеликания
Този, който показах е листа зелен чай, не в пакетчета. Много малко се слага, че е доста силен. Вземам го от аптека Панацея.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт