МАРТЕНСКАТА ни дружина скоро ще е на по половин година!!!

• 9 087
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Да се разпиша и аз в новата темичка Grinning

Тася, върхът си Hug  bouquet Похва ли се какво столче си взехте Grinning

Нели, вие нали изчаквахте със захранването или вече започнахте Thinking

Мами, да питам и тук - в кърмаческия ми казаха, че в плодовите каши имало есенции, а не истински плодове newsm78 Вие да знаете нещо по въпроса newsm78 Струва ми се много странно да се държи така на натуралността на пюретата, а другите бебешки храни да са пълни с химия newsm78 Дали не прекаляват пак с крайните си менения Thinking

Румче, видях, че си писала, че ще се захранвате скоро. Спокойно, скъпа, няма нищо страшно Grinning И аз бях много объркана в началото, но основното е да се водиш по детето, защото всяко реагира различно на храните. Избери си схема и си я следвай. Твоя си е преценката и на детето естесвено, дали ще заместиш цяло хранене с пюре, в което ще добавях кърма или ще ги даваш отделно. Но, за да започнат нещата да влизат малко в релси, по мое мнетие, след като въвеждаш вече твърда храна, ще е по-лесно да сте поне малко на режим. Моят режим също е относителен +/- 30-40 мин до час. Но все пак ти създава някаква организация на храненията. Особено с други храни освен млякото. Но ти си знаеш. Каквото и да решиш - УСПЕХ Hug

# 16
  • София
Добро утро! Hug
Е,Нели,горкото детенце!От какво се получи това,нали още не си захранила?Дано се оправите по-бързо!
Герчо,казват се колектори за урина и трябва да уточниш,че е за момченце,че има и дамски Wink.
Кате, ми в горната му част отлепяш хартийката и то остава на лепенка.Мушваш пишото вътре и залепяш за кожата.При нас стана много бързо,изчаках го, може би, 5 мин. и то детето си се изпишка.
Вчера купихме столче за хранене,много съм доволна.За 90 лв. си има колелца,сваляне на облегалката до полу легнало положение,сваляне нивото на седалката,сваляща се табла и е сгъваемо,абе всички екстри за тази ниска цена.Ето го. http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1089642

# 17
Много е хубаво, Тася, да си го ползвате със здраве Hug И аз ги гледах тези.

# 18
  • София
Мами, да питам и тук - в кърмаческия ми казаха, че в плодовите каши имало есенции, а не истински плодове newsm78

Веси, не мога да съм сигурна, щото не съм експерт, но си мисля, че не е възможно - все пак изискванията за бебешката храна не се отнасят само до пюретата. Просто плодовете в кашите са толкова преработени, че ако дадеш каша с банан не може да се счита че банана е въведен като плод, т.е. при даване на истински плод / пюре пак може да се получи алергична реакция. А за цитрусите, ягодите и други подобни, съвсем не ми е ясно. Аз за всеки случай няма да давам такива каши до 7-8 навършени месеца, пък тогава ще му мисля наново  newsm78

И още нещо, сега проверих една каша на Хип, елда с плодове, която имам - в съдържанието пише ябълки, банани, а не есенция ябълка или банан. То на храните за възрастни са длъжни да напишат есенциите, които влагат, а за бебешки храни досега щяха да са ги осъдили, ако слагаха есенции, а пишеха, че слагат ябълки. Поне се надявам да е така...

НелиHug  Hug  за Али, дано да се разбере от какво са тези пъпки и да се оправи бързо.

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 11:32 от galia2006

# 19
  • София
Много е хубаво, Тася, да си го ползвате със здраве Hug И аз ги гледах тези.
Мерси,мерси! Hug Веси,аз мисля,че то трябва да си пише на самата каша какво съдържа.Ако има есенции ще е упоменато,както на пюретата пише примерно,че не съдържат есенции,консерванти и т.н.Аз досега не съм се заглеждала,но като купувам следващата каша ще гледам внимателно.вчера и аз взех броколи на Hame,ама днес имаме тиква с морков за дояждане от вчера и ще му го дам утре.Маги хапна ли го вече?

Да се похваля какво спечелихме от ирата на Памперс в Била

Браво!Аз пък си мислех,че всякакви такива награди се "печелят" от техни си хора,ама явно не е така!Да си ползвате със здраве и играчката и пералнята!Който не играе (като мен),той не печели! Laughing

Здравейте,днес официално се захранихме.Направих му пюре от морков,отваря широко устата,хареса му,доволна съм.Нашата пишка е забелваме от около 3 месеца и нямаме никакъв напредък,явно аз не правя нещо както трябва,я кажете вие как ги забелвате?
и ние всяка вечер заблваме пишката на Михаил в банята съвсем лекичко колкото може да се отвори , от 2-3 месеца го правим това упражнение, но само в долната част има някакво разлепване и другото не мърда...

Нашия пишок отдавна е забелен изцяло,аз даже се учудвам,че стана толкова лесно и безболезнено за детенце.Сега всяка вечер като го къпя си го поддържам да не зарастне пак,пък нали трябва и да го измия. WinkПросто като го забелвате трябва малко да понатиснете надолу и му следите реакцията на бебчо,ако не реагира пробвате още малко надолу и така постепенно то ще започне да се отваря.Нашия се хилеше като репичка на тая процедура,значи изобщо не го е боляло,аз иначе нямаше да го правя в никакъв случай.Честно казано,той татито се занимаваше с тая процедура,че мен ме беше страх. Rolling Eyes

# 20
  • София
Здравейте!
Тася, много хубаво столче, да си го ползвате със здраве и дано сладко-сладко да си хапва в него  Laughing
Днес дадох на Лия пюре от морков на Хип, беше потресена от вкуса - изобщо не го хареса!  Sick Как ще го караме това захранване незнам. newsm78
Нели, бързо оздравяване на бебчо, дано да не е нещо сериозно  Hug
В тези каши, които съм купувала, пише процентното съдържание на плодовете. Тези мами от кърмаческия къде са видели, че пише есенция или само така си мислят? newsm78

# 21

Нашия пишок отдавна е забелен изцяло,аз даже се учудвам,че стана толкова лесно и безболезнено за детенце.Сега всяка вечер като го къпя си го поддържам да не зарастне пак,пък нали трябва и да го измия. WinkПросто като го забелвате трябва малко да понатиснете надолу и му следите реакцията на бебчо,ако не реагира пробвате още малко надолу и така постепенно то ще започне да се отваря.Нашия се хилеше като репичка на тая процедура,значи изобщо не го е боляло,аз иначе нямаше да го правя в никакъв случай.Честно казано,той татито се занимаваше с тая процедура,че мен ме беше страх. Rolling Eyes
И при нас мъжа ми се мъчи,ама тя пишката е толкава мека,че е абсурд да успееш да дръпнеш кожичката,а като се "надърви Laughing" става по лесно,но очевидно го боли. Rolling EyesМъжа ми искаше да я забелим защото той си имаше проблеми и му правиха малка операция,но аз май ще се откажа

# 22
 Момичета, благодаря за съчувствието. Добре че Али е малка и не разбира, защото сигурно щеше да се издере от чесане. Иначе не съм сменяла нито прах за пране, нито козметиката й. Лекарката каза, че било алергия към шоколада. Бях яла тирамису та от това било. А за захранването, тъкмо ми разрешиха и какво стана. Ще изчакам да стане на пълни шест и тогава пак ще мисля.

# 23
вчера и аз взех броколи на Hame,ама днес имаме тиква с морков за дояждане от вчера и ще му го дам утре.Маги хапна ли го вече?

Не съм го дала още, защото сега въвеждам тиквата. Аз давам само по 1 нов зеленчук на седмица. Но си мисля другата седмица да прескочим броколите и да затвърдим това, което съм въвела до сега - картоф, морков, тиквички и тиква. От другия месец пак наново. Аз започвам винаги в понеделник с новите неща, за да се ориентирам по-лесно докъде съм стигнала с новото ядене Mr. Green

Нели, вие май си имате късмет в такива игри Grinning Майка ми е същата. Благодарение на нея си имам ютия Моулинекс.

Следващият път и аз ще обърна специално внимание какво пише на съдържанието на плодовите каши. Ако не пише нищо за консерванти, есенции и т.н. /в което сериозно се съмнявам/, ще си взема. Все пак толкова деца ядат от тях и нищо им няма.

# 24
Браво!Аз пък си мислех,че всякакви такива награди се "печелят" от техни си хора,ама явно не е така!Да си ползвате със здраве и играчката и пералнята!Който не играе (като мен),той не печели! Laughing
Мъжът ми мислеше като теб, но откакто спечелихме пералнята не спори при подобни мои инициативи. Преди казваше, че се занимавам с глупости

# 25
Моето бебе липсва в списъка  Cry

И наистина като се замисля колко бързо мина времето, само където килата ми си стоят и не мога да ги сваля  Sick

# 26
  • Sofia
Нели, много съжалявам за вашите пъпки, май нямате късмет с това захранване, ама ти я изчакай щом като проявява алергии малката.
Мойто диване до преди седмица ядеше всичко каквото му давах без претенции и изведнъж почна да ми се мръщи на морковите, на морковите с картоф - това са все пюрета с които съм го захранила и си ги ядеше здравата. Какво му стана изведнъж  newsm78. Днеска пробвах да му дам карфиол с картофи на Хип - драма голяма - дави се, плаче, напъва се да повръща   Sick ... Смесих го с АМ - не го ще пак. Какво да го правя вече не знам.
А вие какво мислите за присъствието на пълномаслено прясно мляко в някои пюрета на Хип - Нежен зеленчук с ориз и Спанак със сметана и картофи. Вие давате ли такива пюрета? А тази сметана в спанака???
tasia, много хубаво столче, от къде го намерихте, че и ние сме на тази вълна?

# 27
 Относно обривите на малката, педито сподели и други две вероятности. Едната е последващ ефект от стомашно.чревното разстройство, а другата е реакция към Суметролина/сиропа, който пием рече 10дни/. Спря ни го и продължаваме със Смекта и Фенистил на капки. Това пет дни тогава ще видим. А Али как яде Смектата не е истина. Забърквам я на каша с кърма/за да е по-малко количеството и съответно по-набързо да я изконсумира/ и така я давам. Прахчетата Хидрацек й ги изсипвах директно в устата, но с това не става, защото е като брашно

# 28
  • София
Mystic,напиши кога е родена куклата и мерките и ще ви впиша. Wink
Honey_bee,столчето го купихме от "Щъркел",има го и в "Пакостник",ама е с 6 лв. по-скъпо. Crazy
Зоуи,то си има чалъм за забелването,на нас педито ни показа как да го правим,с показалците на двете ръце хващаш кожичката на пишото и започваш да я смъкваш надолу,незнам дали ме разбра. Rolling Eyes

# 29
  • Sofia
tasia, 10x  от нас с Вики, мисля че още днеска ще посетим Щъркел, понеже имаме път натам  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт