Поставяне на стент на бъбрека по-време на бременност ;(

• 2 097
  • 6
  •   1
Отговори
Добър вечер момичета не знам къде се намирам иска ми се да е сън бременна съм в 24 г с от 14 дни се влача по лекари уринирах кръв първо беше цистит после песъчинки вече хидронефроза
 уролога който ме прегледа
 ми каза че трябва да ми сложат стент страх ме е за бебето за мен имам по голям син лоши мисли някой сблъсквал ли се е с това какво е от какво се получава моля ви да споделите бъдете здрави

# 1
  • София
Според мен трябва да отидете на второ мнение.

# 2
казаха ми че утре пак ще ме прегледат на ехограф

# 3
Посъветвай се наистина с втори лекар! Бъди спокойна,знам че е трудно,но ще си навредиш повече като се притесняваш! Стискам палци всичко да бъде наред с твб и бебчето!! Успех!! Лека бременност и здраво бебче на финала!! Hug

# 4
Второ мнение задължително!!
Аз имах в 8 месец Хидронефроза със сериозни болки и задържане на урина, оправих се с хапчета и чай.
Не предприемайте нищо без преглед при поне още един нефролог!
Пожелавам ви от сърце всичко да е наред!!

# 5
  • Варна
Пийте повече вода  поне 2-3 литра на ден, чайове за изхвърляне на песачинки, хапчета мисля също има подходящи, високи дози магнезии също раздвижва песачинките и спомага за по бързото им изхвърляне, това ми бяха изписали от урологията. За съжаление аз не можах да изхвърля сама камъчето и се стигна до слагане на стент, но не съм била бременна.

# 6
Здравейте, аз съм в 29 седмица бременна, с един бъбрек съм другия ми го извадиха преди 5 години. Наложи се да ми сложат стент, защото влязох в стадий втори на хидронефроза и ако не ми го бяха сложили , бъбрека може да откаже да работи , ако стадия на хидронефроза стигне четвърта степен. Затова е важно да се сложи при необходимост , за да се спаси бъбрека. Стенда не вреди на бебето, не се извършва операция, влиза през пикочните пътища и свързва бъбрека с пикочния мехур, за да може да се отвежда водата и да не се задържа в бъбрека. Не стърчи от тялото , остава вътре в органите, единия крак в бъбрека, другия в пикочния мехур. Слагат 10 минутна пълна упойка при слагането му. След това ви слагат и кактър за един ден. Много боли първия ден, като много силни менструални болки, яйчниците болят, защото всичко се притиска. На другия ден като махнат катетъра болката отшумява. Но остава усещането, че постоянно ви се ходи по малка нужда и се усеща лека тежест от страната на стенд. На третия ден остава само усещането, че имате цистит и ви се ходи по малка нужда. Понякога исзхождането е болезнено, друг път не. Казват, че после и това отшумява. Все още съм на 5я ден след слагането на стенда и за сега не е отшумяло.

Общи условия

Активация на акаунт