МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 405
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
pines, със сигурност е добре да се пусне поне още една спермограма след месец да се види дали няма разлика. Хубаво е мъжът ви да отиде при андролог/уролог защото все пак те специализират в мъжкото здраве и може да открият други проблеми като варикоцеле.
Може да проверите и как му е щитовидната жлеза.

Пожелавам ви успех!

Благодаря!

# 301
Морфологията се лекува по принцип най трудно. И ние сме с 3% и се насочваме към фонда, дори не знам дали има смисъл от инсеминацията с такъв резултат. Дано профертила свърши работа и се появи малко подобрение и шанс за естествен успех

# 302
Здравейте, ние сме със същата диагноза. След година опити се насочихме към репродуктивна клиника. При нас с подобни резултати ни казаха, че няма шанс дори за инсеминация. Така че Ви съветвам са потърсите мнение от андролог/уролог който да пусне допълнителни изследвания на мъжа ви, за да се изключат различни инфекции, хормонални промени, както и варикоцеле. След месец задължително пуснете още една спермограма, тъй като много често казват че може да е моментно състояние. При нас за съжаление такова не беше. Добавките е хубаво да ги пие, дано да има успех при вас.
Здравейте,
бих искала да споделя резултати от спермограма на ММ и да чуя вашите мнения.
обем - 3 мл
концентрация 1 мл - 34 млн
общ брой - 102 млн
подвижни - 35%
хиперкинетични - 20%
хипокинетични - 15%
акинетични - 65 %
брой хиперкинетични в 1 мл - 7 млн
общо хиперкинетични 21 млн
морфология - 2% нормална
Заключение - астенотератозооспемия

Опити за бебе - 6 м. Спермограмата я направихме по съвет на гинеколог, който всъщност е и репродуктивен специалист. Изписа андрозитол, трибестан и геритамин, като ни обясни, че тези добавки ще повлияят подвижността, но не и морфологията. Каза ни да продължаваме да опитваме до края на годината и ако не стане, да се предприемат процедури, като инсеминация, ин витро. И двамата сме на по 30 год. ММ не пуши, не пие, не носи тесни дрехи.Не сме правили втора спермограма, а тази е правена в репродуктивна клиника.
Това, която се чудя, дали не следва да се направят други изследвания, да се посети специално уролог или друг лекар, или за момента да изпълняваме това, което са ни казали.
По принцип АГ каза, че резултата не е крайно зле и има шанс, но от това което чета,  добивам друга представа.
Моля, за вашите мнения или съвети или просто споделяне на опит от подобна ситуация.

# 303
Здравейте на всички Simple Smile

С мъжа ми правим опити от година, неуспешно. Решихме да се консултираме с др. Кацаров. Прати го на спермограма в Майчин дом. Спермограмата е добра, но въпросът ми е, след като докторът е добър и всички го хвалят, но всеки подлага под съмнение СГ от Майчин дом, тогава защо той ни прати точно там?

Тъй като съм нова във форума, не бях чела мненията за Майчин дом и я направихме там. Трябва ли според вас да направи и на друго място?

# 304
Кацаров е добър в прегледите, тоест е диагностик, а и добър хирург, но хич го няма в спермограмите. Не знам как са спермограмите в Майчин дом, ние сме правили само в репродуктивни клиники.

# 305
Eee Kris_ti ти ми уби надеждата за Кацаров. Цяла вечер търся и чета във форума за подходяща клиника и лекар. Мисля да пращам ММ на една спермограма в Адела и после с резултатите при Кацаров на преглед, а той да ги изкоментира.

В такъв случай след мнението на Kris_ti, към кого трябва да се обърнем за коментар на резултатите от спермограмата?
Понеже за пръв път ММ ще дава материал, трябва ли освен Крюгер да включим 24-часова преживяемост + SDI или те са на по-късен етап, ако се установи лоша морфология?

# 306
Мисля, че Кристи не се е изказала правилно, тоест, че не препоръчва хубави места за СГ. Иначе много добре си разчита СГ-тата и прави обстоен преглед. Просто кофти места дава сякаш за лапборатории. На нас ни беше казал няква репродуктивна клиника в студентски град 👀.
Иначе за изследванията, които смятате да правите Dee, мисля, че супер сте се насочили! Тези изследвания ще ви дадат много пълна картина и Кацаров ще може да е изчерпателен за състоянието на ТМ 🤗 успеееех 🙏

# 307
Да, сега вече ми се изясни. Благодаря Лиилоо  Hug
Надявам се, все пак нещата при него да са наред, за да мога да си отдъхна поне малко Simple Smile
А ако случайно не са, ще минем и през Надежда за второ мнение, така че ще има разходки напред-назад (понеже не сме от София) Smile .

Редактирам се: За записване на час при Кацаров, отговарят условията които са на сайта му, нали? https://www.drmilenkatzarov.com/contacts.php На същия адрес ли е? Питам, понеже не съм засичала мнения да преглежда в някоя клиника.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:16 от _Dee_Dee_

# 308
Да, сега вече ми се изясни. Благодаря Лиилоо  Hug
Надявам се, все пак нещата при него да са наред, за да мога да си отдъхна поне малко Simple Smile
А ако случайно не са, ще минем и през Надежда за второ мнение, така че ще има разходки напред-назад (понеже не сме от София) Smile .

Редактирам се: За записване на час при Кацаров, отговарят условията които са на сайта му, нали? https://www.drmilenkatzarov.com/contacts.php На същия адрес ли е? Питам, понеже не съм засичала мнения да преглежда в някоя клиника.

За понеделник със сигурност това е графика.понеже ММ ходи тази седмица. Обадете се на мобилния телефон, вдига една любезна женица и ще ви каже кога има часове и т.н

# 309
Ооо, любимата ми акушерка, тя е страхотна, отзивчива и направо ми е слабост. Звъннете на мобилния телефон, винаги е с нея. В сряда обикновено оперира Кацаров, та тогава може и да не успеете да се свържете, ако са в операция двамата.
Актуален е адреса и всичко.

# 310
  • София
Аз вече се обадих във вторник и ми записаха час за понеделник много скоро направо се учудих. Днес приготвих документите имам 10 спермограми, микробиология, заключение от Ендокринолог и от Кардиолог и изследвания на кръвта смятам да му ги занеса пък да си ги гледа и сравнява. Диагнозата вече я знам, а той ще трябва да пусне още някакви изследвания и адекватно бързодействащо лечение.
Тъкмо няма да го тормозя да търси проблема.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 09:06 от pepita5

# 311
pepita5 като каза микробиология, та се сетих - тя може ли да се направи в Адела? Не видях в ценоразписа им да присъства.
Ще може ли чрез еякулата да се изследва за бактериална, гъбична инфекция, трихомони, уреа и микоплазма или може да стене чрез урина?
Като цяло какви изследвания препоръчвате да занесем на Кацаров, освен спермограмата?
Благодаря за отоговорите! Hug

# 312
Може да се направи микробиология в Адела, но с различен материал. Той може да се занесе и в контейнерче.

# 313
Мисля, че Кристи не се е изказала правилно, тоест, че не препоръчва хубави места за СГ. Иначе много добре си разчита СГ-тата и прави обстоен преглед. Просто кофти места дава сякаш за лапборатории. На нас ни беше казал няква репродуктивна клиника в студентски град 👀.
Иначе за изследванията, които смятате да правите Dee, мисля, че супер сте се насочили! Тези изследвания ще ви дадат много пълна картина и Кацаров ще може да е изчерпателен за състоянието на ТМ 🤗 успеееех 🙏

Не, нямах това предвид. Не знам какви спермограми правят в МД, така че не знам дали препоръката на Кацаров за това е добра. Имах предвид точно разчитането му на спермограмите.
И по-напред в темата го бях написала, а и съм срещала същите мнения от други потребители - мнението ми е, че щяди чувствата на мъжа и затова казва, че спермограмата е добра, дори да е плачевна. Което няма лошо, ако двойката има време да си опитва естествено с години, но може и да им загуби години с естествени опити без резултат. А и мъжете остават с впечатление, че всичко е наред и жената нещо се е побъркала, щом смята, че има проблем. След предишния ми коментар още 2 жени имаха същото мнение за това.

_Dee_Dee_, на ММ му направиха микробиологията с материала за спермограмата, направо заедно. В Адела. Обикновената микробиология не включва  уреа- и микоплазма, те се пускат допълнително.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 14:18 от Kris_ti

# 314
Аз определено не видях да щади ММ...

Общи условия

Активация на акаунт