МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 675
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • София
не е много зле, но има високо пх, повишен вискозитет и разни левкоцити.
ако се намери причината за тези неща другите може да се поправят като следствие.

това гледам че си е стандартна лаборатория. по принцип е добре да се повтори спермограмата, гледайте да е в клиника.
и ако и на втората излезат такива работи се консултирайте с уролог. да ви пусне каквото трябва допълнително.

# 136
на генетичните изследвания за ген муковисцидоза, се оказа, че съпруга ми носи този ген и то от двете страни на родителите му....

Здравей, много съжалявам за лошите резултати... Не мога да дам съвет за изследванията, но исках да кажа нещо, с което никой не задължавам, лично мое мнение. Ако аз имах генетично заболяване бих използвала донорска яйцеклетка, защото не е честно да причиня такова нещо на детето си. Познавам жени, които са абортирали след като са разбрали, че мъжът им носи лошо генетично заболяване, за да не го предадат на детето. Много е жестоко спрямо детето да се знае, че единия родител има подобно нелечимо заболяване, което се предава в поколението и въпреки това да не се обърне внимание и да се използва този генетичен материал. За мен е по-важно детето да е здраво, отколкото да носи мои гени, ако те са свързани с нелечима болест.
Извинявам се, ако съм те засегнала, изобщо не е това целта и пак казвам не ангажирам никой с мнението си, просто го споделям.

# 137
Здравей,
приемам съвета ти и си права, но съпруга ми носи гена, а той самия не е болен. Няколко лекари казаха, че ако аз не нося същия ген, няма да има проблем за детето. От Генетичната лаборатория казаха същото.
Ако знаем, че има шанс да се роди болно детенце, никога не бихме рискували.

на генетичните изследвания за ген муковисцидоза, се оказа, че съпруга ми носи този ген и то от двете страни на родителите му....

Здравей, много съжалявам за лошите резултати... Не мога да дам съвет за изследванията, но исках да кажа нещо, с което никой не задължавам, лично мое мнение. Ако аз имах генетично заболяване бих използвала донорска яйцеклетка, защото не е честно да причиня такова нещо на детето си. Познавам жени, които са абортирали след като са разбрали, че мъжът им носи лошо генетично заболяване, за да не го предадат на детето. Много е жестоко спрямо детето да се знае, че единия родител има подобно нелечимо заболяване, което се предава в поколението и въпреки това да не се обърне внимание и да се използва този генетичен материал. За мен е по-важно детето да е здраво, отколкото да носи мои гени, ако те са свързани с нелечима болест.
Извинявам се, ако съм те засегнала, изобщо не е това целта и пак казвам не ангажирам никой с мнението си, просто го споделям.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 13:36 от li92

# 138
Здравейте, решихме да пуснем едни хормонални изследвания на мъжа ми, тъй като предните бяха отдавна и тогаса тестостерона беше на долна граница, но не ни дадоха специална добавка за него.
В момента сме в очакване на новите документи през август, но решихме да пуснем хормоните тъй като имахме известни опасения. Оказа се че тестостерона му се е смъкнал под долната граница. Ще се консултираме с лекар разбира се, но какви добавки може да приема специално за него?

# 139
Здравейте, решихме да пуснем едни хормонални изследвания на мъжа ми, тъй като предните бяха отдавна и тогаса тестостерона беше на долна граница, но не ни дадоха специална добавка за него.
В момента сме в очакване на новите документи през август, но решихме да пуснем хормоните тъй като имахме известни опасения. Оказа се че тестостерона му се е смъкнал под долната граница. Ще се консултираме с лекар разбира се, но какви добавки може да приема специално за него?

Месо, месо и пак месо без бързи въглехидрати, трибулус от поне 1000 мг., спимен.

# 140
Бабини зъби пие от няколко месеца, спимена сме го пробвали преди за спермогенезата, но нямаше подобрение даже напротив.. В момента пие Бабини зъби, фертилейд, бърканицата с мед, витамин д, селен, витамин ц, сигурно пропускам нещо, но това е основното. Месо си хапваме редовно така или иначе, четох че цинка добре влияе, може и него са включим като допълнителна добавка, но търся нещо изпитано при човек със същия проблем 🙂

Месо, месо и пак месо без бързи въглехидрати, трибулус от поне 1000 мг., спимен.

# 141
Важното е да не приема бързи въглехидрати, трансмазнини и полуфабрикати. Правилното хранене е в основата, но отнема поне година- месо, мас, яйца, млечни продукти, плодове и зеленчуци, омега 3 5 9.

# 142
Общо взето гледаме да се храним сравнително здравословно, за съжаление нямаме година да чакаме дали евентуално с правилен режим ще стане, има и друг проблем който с времето няма да става по добре, а и не е първа младост. На 50 е, така че освен всичко останало ще предпочета и добра добравка.
Важното е да не приема бързи въглехидрати, трансмазнини и полуфабрикати. Правилното хранене е в основата, но отнема поне година- месо, мас, яйца, млечни продукти, плодове и зеленчуци, омега 3 5 9.

# 143
Общо взето гледаме да се храним сравнително здравословно, за съжаление нямаме година да чакаме дали евентуално с правилен режим ще стане, има и друг проблем който с времето няма да става по добре, а и не е първа младост. На 50 е, така че освен всичко останало ще предпочета и добра добравка.
Не знам на какво казваш добра добавка, но колкото и да е добра, за да има някакъв ефект трябват минимум 6 месеца, а обикновено и половин година , за да има някакъв ефект. На ММ му бяха изписани, както не веднъж съм писала, Тристен, Андрозитол сашета, Оксибио, Полукс форте и Спимен (обикновения). Ефект след 3 месеца определено имаше, но всеки организъм е различен и му действат различно. Освен това е и близо половин година на режима, който Шели  е писала.

# 144
Специално за тестостерона ли за помогнали всички тези добавки? Април месец приключи първия опит инвитро с кухо яйце, но самата пункция беше ноември и след това той не беше приемал добавки, може би тогава са спаднали нещата, реално не бяхме изследвали нищо негово от ноември. Аз бях с хиперстимулация и затова трансфера беше през март. Приема отново добавки от април.. Продължаваме и така. Благодаря много за съветите

# 145
От хормоните при мъжете успешно се регулира висок пролактин и тсх. Всичко друго може да се повлияе от нещо а може и да не се повлияе. За тестостерона вълшебно хапче няма. Confused Спорта, бабини зъби, магарешки бодил, месо ... стимулират производството му, но и организма трябва да може да го произведе. Не е като да се внесе на готово от вънка.
При мъжете тестостерона естествено пада с възрастта.

# 146
Здравейте,
Може ли малко съдействие за тълкуване на резултата на съпруга ми спермограмата. От скоро сме при репродуктивен специалист, час имаме на 3.08.2020. Спермограмата е правена в Щерев. Аз нищо не разбирам, чета и се чудя много ли е лош резултата? Благодаря предварително.

# 147
  • Вдън горите тилилейски
Спермограмата ви е много добра и според мен няма за какво да се притеснявате.

# 148
Спермограмата ви е много добра и според мен няма за какво да се притеснявате.
Много благодаря за отговора. А тези аглутинати - те ме плашат. Май не е нормално да ги има :/

# 149
Пушач ли е?

Общи условия

Активация на акаунт