МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 040
  • 750
  •   2
Отговори
# 630
И на мен и преди двата опита док ( репродуктивната )  ми каза, че едва ли не нямало да има подобрение след операцията. След това с половин уста ми каза, че щом било трета степен можело и да има подобрение. Та въпреки всичко решихме да я направим. Явно при всеки е различно. Ще дам инфо след като мъжа направи контролна 1 г. след операцията.

# 631
Здравейте с мъжки проблем сме тератозооспермия има ли начин да се забременее без лекарска намеса.
И може ли тератозооспермията да се оправи.

# 632
Здравейте с мъжки проблем сме тератозооспермия има ли начин да се забременее без лекарска намеса.

Може естествено забременяване.
И ние сме с тератозооспермия 7,5 морфология, но останалите показатели са отлични.
Аз имам 3 бременности, но 2 от тях биохимични и един спонтанен, не знам дали това е причината.
Друг е въпросът че аз съм с ПКСЯ.

# 633
С морфология 2%, другите ни показатели са в норма, далеч са от отлични но влизат в нормите, имам едно дете и сега отново съм бременна. При мен всичко е ОК. Първия път ходихме в репродуктивна клиника, но намесата им опира само до добавки, витамини и антиоксиданти. Просто малко повече време ни беше необходимо. Първия път - повече от две години, втория - почти година.
Но с бившата си съпруга ММ няма деца, въпреки, че морфология му тогава е била 3-4% и е бил 10 години по-млад. И са правили и инсеминации и инвитро.
Защо не пробвате с репродуктивна клиника, там не правят само инвитро.

# 634
Момичета, при нормална спермограма с добра морфология и всичко перфектно, направена в репродуктивна клиника, има ли нужда да се прави изследването SDI? Възможно ли е то да покаже проблем?

Здравейте, на мъжа ми точно  SDI му показа проблем. До сега всички казваха, че може и по нормален път да стане, но уви вяма резултат и нарави SDI и изскочи зайчето къде е проблема. Ние вече, сме в процес на инвитро но му предписаха и няколко неща да пие. Най-добре е да се направи. Лично мнение не го налам. Simple Smile Успех!!! Simple Smile

# 635
Момичета, при нормална спермограма с добра морфология и всичко перфектно, направена в репродуктивна клиника, има ли нужда да се прави изследването SDI? Възможно ли е то да покаже проблем?

Здравейте, на мъжа ми точно  SDI му показа проблем. До сега всички казваха, че може и по нормален път да стане, но уви вяма резултат и нарави SDI и изскочи зайчето къде е проблема. Ние вече, сме в процес на инвитро но му предписаха и няколко неща да пие. Най-добре е да се направи. Лично мнение не го налам. Simple Smile Успех!!! Simple Smile       
.                                                                     Може ли да ни кажете какво се пие в такъв случай, понеже периода е много кратък за подготовка при инвитро, месец доколкото знам и дали ще има смисъл понеже знам че трябват около 3 месеца за някакъв резултат. Благодаря.

# 636
Антиоксиданти се приемат.

# 637
Здравейте,

Накратко нашата история:
Естествено забременяване юли, спонтанен аборт август 7 г.с. преди визуализация на ембрион
Направих си множество изследвания- излязоха тромбофилия, Т-образна матка, повишени НК клетки. останалите неща (ЩЖ, АМХ, кръвотоци, витамини) са в норма.
Естествено забременяване декември, спонтанен аборт ануари 7 г.с. преди визуализация на ембрион. При тази бременност приемах клексан и АП, но не помогнаха.
Сега февруари имам дата за корекция на Т-образната матка.

Пуснахме за първи път СГ, по-долу са резултатите. Морфологията явно не е ок с 3.5%. В същото време и двата пъти забременях много лесно, без дори да сме следили овулация, може би заради добрата подвижност и обем.

Сега се колебая- трябва ли да преминаваме към метод на асистирана репродукция или да продължаваме с опитите за естествено забременяване? Тератозооспермията води ли до ранни аборти или само до проблемно забременяване?

Препоръчайте моля ви и антиоксиданти- планирала съм да купя L-карнитин, фолиева и селен. Витамин Е на ММ е над реф.граница, така че няма нужда. Какво друго?
Всякакви мнения и препоръки ще са ни от полза. Малко съм в шок-надявах се само при мен да има проблеми, сега и това изскочи.

# 638
Gebura препоръчвам да направите и SDI тест, по назад сме го коментирали. Нещо за НК клетките предприехте ли? И витамини в норма спрямо референтните на лабораторията ли?

# 639
Привет, SDI пуснахме, ще излезе след 10 дни. Моите витамини (б12, б9, желязо, Д, йод) ги поддържам в посока средните-горните граници, за него изследване б12, Е и Д септември и бяха добре.

# 640
Привет на всички тук.
Толкова време вече ви чета и най-сетне и аз се реших да пиша.
Моята история на кратко е следната. От около година с мъжа ми правим опити за бебе. След като видяхме, че явно има проблем си направихме преглед и двамата. Ходихме при Кацаров и след две спермограми и няколко прегледа той постави диагноза олигоастенотератозооспермия. Насочи ни към ин витро и изписа полукс форте и хранителни добавки. А ние на своя глава пием и бабината бърканица. Ще съм благодарна ако някой може да ме посъветва за още нещо, което би могло да ни е от полза. И дали има начин според вас да се повиши процента на живите сперматозоиди. Blush

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 15:32 от Nirvana08

# 641
Здравейте момичета в петък мъжа ми направи спермограма в селена и казаха му че до 2 дни ще са готови резултатите но онлайн още ги няма дали не е заради събота и неделя накои ако знае след
Колко дни излизат резултатите да ми каже благодаря предварително!

# 642
Здравейте момичета в петък мъжа ми направи спермограма в селена и казаха му че до 2 дни ще са готови резултатите но онлайн още ги няма дали не е заради събота и неделя накои ако знае след
Зависи от графика на лаборантите.
Нашите резултати излязоха към 4 следобяд.
Най-вероятно вашите в Понеделник.

# 643
Зависи от графика на лаборантите.
Нашите резултати излязоха към 4 следобяд.
Най-вероятно вашите в Понеделник.
благодаря

# 644
Привет на всички тук.
Толкова време вече ви чета и най-сетне и аз се реших да пиша.
Моята история на кратко е следната. От около година с мъжа ми правим опити за бебе. След като видяхме, че явно има проблем си направихме преглед и двамата. Ходихме при Кацаров и след две спермограми и няколко прегледа той постави диагноза олигоастенотератозооспермия. Насочи ни към ин витро и изписа полукс форте и хранителни добавки. А ние на своя глава пием и бабината бърканица. Ще съм благодарна ако някой може да ме посъветва за още нещо, което би могло да ни е от полза. И дали има начин според вас да се повиши процента на живите сперматозоиди. Blush

Здравей,
Силно препоръчвам отвара от магарешки трън и бабини зъби .В този форум намерих тази отвара за повишаване на качеството и според мен има ефект. Спермограмата която направи ММ след 1 месец прием беше значително по добра от предната  и стигнахме от инвитро до инсеминация .Вярно ,зависи колко ти трябва за да прескочиш границата ,но все пак не пречи да опита. Ние също пием бърканицата.И без алкохол и цигари(направо си ги отказа).
Рецепта:
500мл вода
1супена лъжица бабини зъби
1супена лъжица магарешки трън
Кипваш водата и слагаш билките .Оставяш настрана после прецеждаш и да го пие на 3 пъти .

Успех 👍

Общи условия

Активация на акаунт