МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 204
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Ясно. Аз правих 3 месеца фоликулометрия при един от работещите там лекари и той ни запази часа за спермограмата, може би за това са изпълнили добре изследването. Но май съм виждала тук в темата и други спермограми, правени там с морфология и всичко описано, не знам защо така се е получило при вас

# 676
Ние сме правили в Инвитро клиника София приди може би 3  години тогава спирмограмата на мъжа беше добра и мислихме, че аз съм фактора, но след като пообиколих какви ли не доктори той я повтори след година в Димитров и разликата беше огромна ( всички показатели занижени , ошашкахме се и съотвегно повтори в Щерев. Щерев и Димитров с много малка разлика, като в Димитров с една идея по - добра от Щерев. Последва консултация с Кацаров - 1 инвитро опит и след това операция от Варекоцеле трета степен. И сега контролната в инвитро клиника София, която  1 година след  операцията с подобрение - пример морфология от 1 / 2 на 9 % .  Значителна разлика. Мен все още ме гложди , дали първата спермограма в ин витро клиника СФ не е била завишена ( това съм го чела из форумите ). ( И на нас Кацаров ни я препоръча ).
  А и ние не сме имали проблем със спермограмите в инвитро център Димитров, дори във Фонда сми кандидатствали  нея. Поне 2 или 3  сме пускали там. Като цяло там и в Щерев сме пускали и 2 в ин витро клиника Сф.

# 677
Минахме при Кацаров и разбира се аз не бях изненадана, той потвърди причината за влошената морфология- Варикоцеле/ 3-ма други уролози бяха казали, че това е просто козметиен дефект и нямало значение дрън дрън.../. Докторът посъветва да се оперира след инвитро процедурата, т.к. всички останали показатели  освен морфологията са доста дробри включително и ДНК фрагментацията. Изписа полукс форте, на който обаче не мога да намеря пълния състав заедно с концентрацията. Четейки , установих че ММ приема почти всички  от тези добавки от няколко месеца и си мислех просто да добавя 1-2 , които липсваха. Много ще съм благодарна, ако някой има от добавката само да ми снима точносто съдържание, вашите партньори пробвали ли са варианта да пият съставните елементи по отделно и имаше ли ефект?

# 678
Минахме при Кацаров и разбира се аз не бях изненадана, той потвърди причината за влошената морфология- Варикоцеле/ 3-ма други уролози бяха казали, че това е просто козметиен дефект и нямало значение дрън дрън.../. Докторът посъветва да се оперира след инвитро процедурата, т.к. всички останали показатели  освен морфологията са доста дробри включително и ДНК фрагментацията. Изписа полукс форте, на който обаче не мога да намеря пълния състав заедно с концентрацията. Четейки , установих че ММ приема почти всички  от тези добавки от няколко месеца и си мислех просто да добавя 1-2 , които липсваха. Много ще съм благодарна, ако някой има от добавката само да ми снима точносто съдържание, вашите партньори пробвали ли са варианта да пият съставните елементи по отделно и имаше ли ефект?

ММ пи 3 месеца полукс форте и резултатът беше съвсем малко подобрение при количество и бързина. Ако се бях сетила по-рано щях и аз да му взема съставките поотделно. Нямам кутийката, за съжаление, за да ви я снимам.

# 679
  • София
и защо не оперирате първо, а после процедура?

# 680
Здравейте,

освен че сме с  азооспермия/няма канали/ съпругът ми има и носителство на ген муковизцидоза.
Днес бях на преглед при лекаря след втори неуспешен трансфер и тъй като при мен всичко е наред вече не знам защо не се получава.
Има имплантация, но не се развива.
Има ли някои от Вас, които могат да ни посъвестват, дали има някое генетично изследване, което е добре да направи съпруга ми, за разберем най-сетне от къде идва проблема.

# 681
и защо не оперирате първо, а после процедура?

Защото останалите показатели са доста добри,  при мен също има проблем/ СПКЯ и неяснота дали има яйцеклетки и с какво качество са/ и не е много ясно дори и да изчакаме възстановянето / поне 6-7 месеца/ дали ще има ефект. Вече изгубихме 2,5 години с инсеминации и имам съмнение, че проблемът не идва само от морфологията, а времето си минаваха и аз не съм първа младост за съжаление Disappointed

# 682
Е то нали точно ИКСИ метода е заради лошата спермограма, имам предвид, че дори и с лоша морфология при добър подбор и селекция би трябвало да се получат нещата, в другия слушай операция и после след една година може и по зле да е станало

# 683
  • София
и аз така разсъждавах някога.
бързах, бързах за всичко.
понякога нещата се случват като се отстранят проблемите първо.
но всеки си решава.

# 684
Не знам дали е добре да ги пие по отделно, защото все пак Полукс форте си се пие по график. Вътре са сини и бели хапчета, и първо се пият сините. При всеки това лекарство дава различни резултати в зависимост от диагнозата и т. н. Все пак вие си преценявате. 🙂
Щом Кацаров е казал, че не сте за операция явно е прав. За другото не съм запозната дали имат ефект ако се пият по отделно.

# 685
# 686
Преди време ходихме на уролог, който ни обясни, че подобни лекарства са добри като цяло, но предпочита да изписва поотделно всяка добавка, за да може да се дозират правилно количествата, в зависимост от показателите, които трябва да се подобрят.

# 687
Здравейте отново за лоша морфология изписаха на мъжа ми  Polux forte,  С-мен и някакви бабини зъби някой използвал ли е някое от тези и имат ли някакъв ефект

# 688
  • София
Да, ММ пи бабини зъби по 2000мг. На ден след хранене,  но гледайте да е чистият вариант 90%saponins

# 689
И аз така избързах с едно ин витро преди операция от варекоцеле 3 та степен и резултата не беше добър. От 20 яйцеклетки 11 тръгнаха  да се оплождат и  едва 3 до 3 ти ден. ( беше пил добавки 3 месеца ). Само 1 оцеля размразяване и резултат отрицателен. При 2 ри опит - 8 месеца след операция - 5 до 5 ти ден. Биохимична при свеж на 2 бластоциста. Слид операцията имаме много по - добра оплодителн способност. Верно, че случай със случай няма база за сравнение, но при нас операциятя даде подобрение, макар, че засега няма положителен финал. И репродуктивната при която ходя няколко пъти ми каза, че уж било все тая със или биз операция. Също и тогавашние андролог на мъжа ( писала съм напред да не се повтарям 🙂).
    Сега надеждата ми е в тройката снежинки !Дано са здрави и силни!

Общи условия

Активация на акаунт