МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 012
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, момичета! Моля за съвет дали с тези показатели от спермограмата има възможност според вас, да се получи бременност с инсеминация? Към кои други изследвания бихте ни насочили, с които да се ориентираме за метода на асистирана репродукция? С мъжки фактор сме, разбира се, ще се консултиране с лекаря, но ми се иска да чуя още мнения... Предистория: една неуспешна инсеминация, един ин-витро опит (ICSI), имах близнаци, после синдром на изчезващия близнак, после и второто сърчице спря да бие, в 12 гестационна седмица.... След това един неуспешен замразен трансфер. Това е в резюме от последните година и нещо.... Благодаря ви предварително за съветите!

Здравей!

Ние имаме подобна спермограма, и репро лекарят ни каза, че от инсеминация няма смисъл, а направо инвитро. В момента сме пред стартиране на първа инвитро процедура, мъжът ми пие от 3 месеца разнообразни добавки, гледаме да се храним здравословно, не пуши и не приема алкохол, с идеята да се спомогне за възможно най-хубава спермограма по време на процедурата.
Успех!

Благодаря от сърце! Успех и на вас!!! Ние все още сме в процес на подготовка на документите за Фонда и мъжът ми пие добавка FH PRO, която лекарят препоръча от около месец. Ще видим, вероятно ще е ин-витро, но пък нищо не ни пречи, докато чакаме решение от Фонда да направим сами и една инсеминация.... Дано имаме късмет! Можеш ли да споделиш твоя мъж какво приема като добавки, ако искаш може и на лично съобщение 🙂 Благодаря предварително! Пожелавам прекрасен резултат!!! 💗

# 661
Скрит текст:
Здравейте,

Накратко нашата история:
Естествено забременяване юли, спонтанен аборт август 7 г.с. преди визуализация на ембрион
Направих си множество изследвания- излязоха тромбофилия, Т-образна матка, повишени НК клетки. останалите неща (ЩЖ, АМХ, кръвотоци, витамини) са в норма.
Естествено забременяване декември, спонтанен аборт ануари 7 г.с. преди визуализация на ембрион. При тази бременност приемах клексан и АП, но не помогнаха.
Сега февруари имам дата за корекция на Т-образната матка.

Пуснахме за първи път СГ, по-долу са резултатите. Морфологията явно не е ок с 3.5%. В същото време и двата пъти забременях много лесно, без дори да сме следили овулация, може би заради добрата подвижност и обем.

Сега се колебая- трябва ли да преминаваме към метод на асистирана репродукция или да продължаваме с опитите за естествено забременяване? Тератозооспермията води ли до ранни аборти или само до проблемно забременяване?

Препоръчайте моля ви и антиоксиданти- планирала съм да купя L-карнитин, фолиева и селен. Витамин Е на ММ е над реф.граница, така че няма нужда. Какво друго?
Всякакви мнения и препоръки ще са ни от полза. Малко съм в шок-надявах се само при мен да има проблеми, сега и това изскочи.

Здравейте отново, излязоха и резултатите от SDI теста:

Тук поне сме добре, остават проблемите с морфологията (3.5%) и леко намалената подвижност.
Каква трябва да ни е следващата стъпка, Кацаров ли?
Неприятното е, че мъжът ми вече изпитва ужас от лекари (покрай други здравословни проблеми), иначе обеща, че ще пие каквото му кажа Blush

# 662
Здравейте,искам да ви попитам тези бактерии може ли да влияят на морфологията?

# 663
Здравейте. Моля дайте някакви съвети, с какво можем да подобрим показателите и на какво може да се дължи промяната. Първата е правена май 2019, а втората е от февруари. Надявам се скоро да започнем инвитро процедура и досега поне за показателите на М не се притеснявах толкова. Възможно ли е да не е правилно съхранена, тъй като от лаб. я взеха след 10-15мин. Приемам всякакви съвети и коментари

# 664
Здравейте момичета,  имам въпрос относно прегледите при д-р Кацаров - и двамата партньори ли трябва да присъстват и малко странен въпрос, но дали при прегледа ползва еднократни ръкавици за всеки пациент. Колкото и безумно да звучи, скоро ММ беше при друг лекар, който с едни и същи ръкавици пипаше документи, вратата и каквот ли още не  и даже се обидил когато ММ  го помолил да си сложи чисти ръкавици.

# 665
Здравейте момичета,  имам въпрос относно прегледите при д-р Кацаров - и двамата партньори ли трябва да присъстват и малко странен въпрос, но дали при прегледа ползва еднократни ръкавици за всеки пациент. Колкото и безумно да звучи, скоро ММ беше при друг лекар, който с едни и същи ръкавици пипаше документи, вратата и каквот ли още не  и даже се обидил когато ММ  го помолил да си сложи чисти ръкавици.

Здравейте! Може и сам да отиде при Кацаров. Ние ходихме двамата и ми прави впечатление, че повечето ходят семейно. Кацаров е страхотен специалист и лекар. Хигиената при него е на ниво! Няма за какво да се тревожите, а и все пак това е частен кабинет. Няма как да се допусне нещо подобно. Носете си всички документи, които имате на мъжа ви. Желая ви успех! 👍

# 666
Привет, ние утре сме за първи път при Кацаров. Възнамерявам да вляза и аз. Може ли да споделиш кой е този с лошата хигиена? Мисля, че ще е полезно на всички.

# 667
Благодаря ви много. А този лекар беше в един квартален частен кабинет, уж ни беше препоръчан от ЛЛ, не е известен/ нито е някой от гуру-тата в областта, може би затова си позволяваше да е немърлив . Mисля че беше Йовчев или Йовков, но не заслужава внимание и без това  с морфология 2 %, ни каза да да много хубав резултат :X , продължавайте с опитите ....

# 668
Отидете семейно при Кацаров Simple Smile май почти всички така правят, той повече с мен си говореше дори, а жената която посреща се шегуваше, че жените записвали часовете и те слушали какво трябва да се прави.

# 669
Отидете семейно при Кацаров Simple Smile май почти всички така правят, той повече с мен си говореше дори, а жената която посреща се шегуваше, че жените записвали часовете и те слушали какво трябва да се прави.

Аз честно казано много я харесвам тази жена дето посреща, още по телефона беше много изчерпателна. Като я видя и ме зарежда. Много е мила. 🙂

# 670
Момичета имате ли инфо дали Майчин дом работят събота и неделя, става въпрос за изследване на тромбофилия?

# 671
Аз не ходя с мъжа ми при Кацаров, но въпросната жена беше и в клиниката като го оперираха - много забавана жинеца 🌞. Само бъзици пускаше.  Иначе мъжа ми е много доволен от прегледите при Кацаров. Много по обстойни и на доплер го гледа. ( в изправено положение ) .Както казах и в пердходен пост 1 година след операция от варикоцеле първата контролна дава добър.резултата. Мислим да повторим и в още една клиника защото в инвитро клиника София съм чувала, че ги завишавали в сравнение с другите клиники. Нека някой да сподели отзиви от тази клиника?
Успех на всички и нека всички сбъднем мечтата си ! 🍀🍀🍀

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 23:21 от Kari_Di

# 672
Аз не ходя с мъжа ми при Кацаров, но въпросната жена беше и в клиниката като го оперираха - много забавана жинеца 🌞. Само бъзици пускаше.  Иначе мъжа ми е много доволен от прегледите при Кацаров. Много по обстойни и на доплер го гледа. ( в изправено положение ) .Както казах и в пердходен пост 1 година след операция от варикоцеле първата контролна дава добър.резултата. Мислим да повторим и в още една клиника защото в инвитро клиника София съм чувала, че ги завишавали в сравнение с другите клиники. Нека някой да сподели отзиви от тази клиника?
Успех на всички и нека всички сбъднем мечтата си ! 🍀🍀🍀

Здравейте. На нас ни предстоят изследвания там, но самия Кацаров ни ги препоръча. Имайте предвид, че всеки ще препоръча там където е доволен. Мога да споделя мнение след като излезнат резултатите. Иначе ние сме правили в майчин дом и там ми хареса, че са в проценти. Без записване за час е там. Всеки ден от 9 до 11 часа. Единствено не препоръчвам клиника Димитров.

# 673
Защо не препоръчвате клиника Димитров? Ние сме правили една спермограма в обикновена лаборатория и една там. И двете показаха едно и също. На мен специално ми препоръчаха главния им ембриолог. Но не станахме пациенти на клиниката - само спермограмата правихме.

# 674
Защо не препоръчвате клиника Димитров? Ние сме правили една спермограма в обикновена лаборатория и една там. И двете показаха едно и също. На мен специално ми препоръчаха главния им ембриолог. Но не станахме пациенти на клиниката - само спермограмата правихме.

Ние също правихме обикновена там октомври 2020г. Дадоха ни лист с точно 2 реда изписани. Всеки лекар на когото сме я показали ни е питал какво е това, и че е пълна подигравка. Явно вие сте имали късмет вашата да е пълна. 🙂
А и за капак като помолихме някой да ни каже какво пише и какви са точно резултатите ни казаха да се оправяме, че всички лекари били заети.

Общи условия

Активация на акаунт