МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 015
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Привет на всички тук.
Толкова време вече ви чета и най-сетне и аз се реших да пиша.
Моята история на кратко е следната. От около година с мъжа ми правим опити за бебе. След като видяхме, че явно има проблем си направихме преглед и двамата. Ходихме при Кацаров и след две спермограми и няколко прегледа той постави диагноза олигоастенотератозооспермия. Насочи ни към ин витро и изписа полукс форте и хранителни добавки. А ние на своя глава пием и бабината бърканица. Ще съм благодарна ако някой може да ме посъветва за още нещо, което би могло да ни е от полза. И дали има начин според вас да се повиши процента на живите сперматозоиди. Blush

Здравей,
Силно препоръчвам отвара от магарешки трън и бабини зъби .В този форум намерих тази отвара за повишаване на качеството и според мен има ефект. Спермограмата която направи ММ след 1 месец прием беше значително по добра от предната  и стигнахме от инвитро до инсеминация .Вярно ,зависи колко ти трябва за да прескочиш границата ,но все пак не пречи да опита. Ние също пием бърканицата.И без алкохол и цигари(направо си ги отказа).
Рецепта:
500мл вода
1супена лъжица бабини зъби
1супена лъжица магарешки трън
Кипваш водата и слагаш билките .Оставяш настрана после прецеждаш и да го пие на 3 пъти .

Успех 👍

Много благодаря 🙂

# 646
Здравейте! Връщам една тема, която засегнахме преди няколко страници, а именно генетичните и имунологични изследвания, които е хубаво да се направят преди инвитро или след неуспешни опити за естествено забременяване, продължили повече от година. Систематизирам ги.

ДНК фрагментация чрез SDI тест - за мъжа
Пълен пакет за тромбофилии - за жената
Хромозомно изследване (кариотип) - при двамата.
И Антифосфолипидни антитела - при двамата ли или само при жената? Май само при жената...

Ако някой се сеща какво още е хубаво да се направи, моля да пише. Също и в коя лаборатория се правят тези антифосфолипидни (аз специално за София питам), защото нещо в Геника май не ги видях...
За тромбофилиите и в Щерев, и в Геника например има само пакети за ВРОДЕНИ, не и ПРИДОБИТИ...

И после кой ги разчита тези изследвания също е интересно - особено ако си си ги самоназначил....

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 20:18 от Alaskata

# 647
Здравейте отново, обещах да пиша след като излезе контролната спермограма на мъжа 1 година след операцията от варикоцеле 3 та степен.
   Морфологията от 1/ 2 % сега е 9 %
   Подвижността е малко под норма.
 Другите показатели са в норма. Не приема никакви добавки от 3 месеца.
   Спермограмата е правена в инвитро клиника София. ( студентски град ). Това което ме притеснява, че съм срещала много коментари, че там винаги завишавали стойностите. Някой сравнявал ли е изследване там и такова в друга клиника?

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 20:15 от Kari_Di

# 648
Само да попитам,
Имате предвид инвитро клиника София в студенски гр. или др. клиника?

# 649
Само да попитам,
Имате предвид инвитро клиника София в студенски гр. или др. клиника?
Да, точно в нея.

# 650
Благодаря!
Дано не е истина това за завишените резултати и стойностите са ви реални.
Във всички случаи ви желая успех!🤞

# 651
Може ли някой да ми помогне за разчитане на спермограма
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 12:30 от Не се сърди, човече

# 652
Здравейте! Връщам една тема, която засегнахме преди няколко страници, а именно генетичните и имунологични изследвания, които е хубаво да се направят преди инвитро или след неуспешни опити за естествено забременяване, продължили повече от година. Систематизирам ги.

И Антифосфолипидни антитела - при двамата ли или само при жената? Май само при жената...

Ако някой се сеща какво още е хубаво да се направи, моля да пише. Също и в коя лаборатория се правят тези антифосфолипидни (аз специално за София питам), защото нещо в Геника май не ги видях...
За тромбофилиите и в Щерев, и в Геника например има само пакети за ВРОДЕНИ, не и ПРИДОБИТИ...

И после кой ги разчита тези изследвания също е интересно - особено ако си си ги самоназначил....
Антифосполипидни антела се правят само при жената ,хубаво е също така микробиология да се направи ( може да има бактерия и тя може да пречи )
Също и изследвания за щитовидната жлеза и за диабет .

# 653
  • София
Здравейте, момичета! Моля за съвет дали с тези показатели от спермограмата има възможност според вас, да се получи бременност с инсеминация? Към кои други изследвания бихте ни насочили, с които да се ориентираме за метода на асистирана репродукция? С мъжки фактор сме, разбира се, ще се консултиране с лекаря, но ми се иска да чуя още мнения... Предистория: една неуспешна инсеминация, един ин-витро опит (ICSI), имах близнаци, после синдром на изчезващия близнак, после и второто сърчице спря да бие, в 12 гестационна седмица.... След това един неуспешен замразен трансфер. Това е в резюме от последните година и нещо.... Благодаря ви предварително за съветите!

# 654
  • София
дали да е инсеминация или направо инвитро е добре да се прецени не от спермограма, а след обработка.
имаше стойности с които има смисъл, а също и такива с които е бесмислено да се прави инсеминация.
мисля че бяха над 12млн след обработка.

# 655
  • София
дали да е инсеминация или направо инвитро е добре да се прецени не от спермограма, а след обработка.
имаше стойности с които има смисъл, а също и такива с които е бесмислено да се прави инсеминация.
мисля че бяха над 12млн след обработка.

Благодаря много за отговора! А кой я прави тази обработка, т.е. по наша заявка ли става това? Странно ми е, защото за ин-витро подготовката почва известно време преди това, а и за инсеминация също, ако не е на спонтанен цикъл, как така това се решава в последния момент? Наистина не съм наясно, благодаря предварително за разяснението! Насочили сме се към болница "Надежда", ако някой може да даде съвет... Благодаря!

# 656

Антифосполипидни антела се правят само при жената ,хубаво е също така микробиология да се направи ( може да има бактерия и тя може да пречи )
Също и изследвания за щитовидната жлеза и за диабет .

А дали антифосфолипидни тела и антифосфолипиден синдром (така го пишат в Щерев например) е едно и също нещо и дали да го изследвам направо или да попитам лекуващият лекар кои тела би ми препоръчал да изследвам точно... Какво бихте ме посъветвали? И знаете ли за колко време стават готови? НК клетки например, след като в Турция не им обръщат внимание, аз мисля да не изследвам засега...

# 657
Миналата седмица момичетата от лабораторията в Щерев звъняха на докторката ми да я питат кое точно да ми пуснат, защото тя беше написала антифосфолипидни антитела, пък имало два варианта. Падна ми се по-евтиният, около 80лв по спомен.

# 658
Здравейте, момичета! Моля за съвет дали с тези показатели от спермограмата има възможност според вас, да се получи бременност с инсеминация? Към кои други изследвания бихте ни насочили, с които да се ориентираме за метода на асистирана репродукция? С мъжки фактор сме, разбира се, ще се консултиране с лекаря, но ми се иска да чуя още мнения... Предистория: една неуспешна инсеминация, един ин-витро опит (ICSI), имах близнаци, после синдром на изчезващия близнак, после и второто сърчице спря да бие, в 12 гестационна седмица.... След това един неуспешен замразен трансфер. Това е в резюме от последните година и нещо.... Благодаря ви предварително за съветите!

Здравей!

Ние имаме подобна спермограма, и репро лекарят ни каза, че от инсеминация няма смисъл, а направо инвитро. В момента сме пред стартиране на първа инвитро процедура, мъжът ми пие от 3 месеца разнообразни добавки, гледаме да се храним здравословно, не пуши и не приема алкохол, с идеята да се спомогне за възможно най-хубава спермограма по време на процедурата.
Успех!

# 659
  • Пловдив
Alaskata, вчера ходих на имунолог точно заради високи НК клетки.При мен са 760, като горната граница е 430 🙄
Докторката каза, че при положителен тест ще ми влеят Интралипид и то 5мг май беше.При мен високия инсулин е по-голямата пречка, отколкото клетките.Дори и с такива стойности не пречи имплантацията.Каза щом нямаш проблем със стави, зъби, не си боледувала скоро и не си била с болни, значи може да е инцидент и да спаднат.Обсъдихме и тромбофилията, имам един хетерозигот 4G/5G, на който може да се обърне внимание само при многоплодна бременност.
При бременност ще ти ги искат, така или иначе, направи си ги когато имаш възможност.

Общи условия

Активация на акаунт