Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 806
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Моят е трети клас и определено са го затруднили. Решавайки назад в годините, мисля, че всяка година се усложняват. Не е добре да се дават в началото на трети клас задачи за четвърти, пък дори и на състезание.
Не знам на кое точно състезание беше в първи клас имаше задача с т.нар. измислени действия - такива, които се учат на курсове в 3 клас.
И на моето дете задачите му се сториха доста по-трудни. (за разлика от тези, които са дали миналата година за 3кл)

# 571
  • София
Здравейте,
Някой знае ли кога излизат резултатите от тренировъчния тест за СМГ?

# 572
Здравейте,
Някой знае ли кога излизат резултатите от тренировъчния тест за СМГ?
Резултати има на сайта: https://tt.smgood.bg/

# 573
  • Бургас
Резултати от Математически турнир"Иван Салабашев"

https://nsybeva.wixsite.com/salabashev2015/blank-c1iwz

# 574
  • Където морето целува небето...
140 второкласника с максимален резултат?!?!?

# 575
За разлика от 3 клас...

# 576
А кои полчават медали? И изобщо получават ли? За пръв път участваме и не намирам информация.

# 577
За разлика от 3 клас...

И на мен ми направи впечатление това.
Не мога да го разбера.. Защо? За кой е тази мечешка услуга?
Не мисля, че е редно да има медали. Покрай сухото гори и мокрото, но не би било редно да се раздават медали според мен...

# 578
Аз за по принцип питам.

# 579
Организаторите май са решили да няма награждаване и това вероятно е и правилното решение.
В набора на сина ми има доста традиционно силни състезатели с резултати м/у 40 и 50 точки. Но за сметка на тях, пък, си имаме новоизгряли звезди с прякори или напълно непознати имена, с максимални или близки до макса резултати.
Може да пуснат едни обобщаващи медали "Мама, тате и аз", да не сме капо съвсем. Grin Grin Grin

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 13:20 от Алисса

# 580
Сега погледнах задачите за трети клас. Моето лично мнение е, че са доста трудни. Но пък има 2 деца с максимален брой точки, значи не са нерешими.....

# 581
Най-неприятното на тези онлайн състезания е, че всъщност няма как човек да е сигурен дали една задача е решима или не. Надявам се това да си остане единственото ни такова състезание.

# 582
Добро е като тренировка. За мен тренировъчните тестове на СМГ са по-добър ориентир, понеже не са замесени медали и класирания и едва ли някой родител има полза да "помага". Целта е да се види какво затруднява детето.
Тези състезания, макар и онлайн също може да са ориентир, но тази година задачите за трети клас според мен са ненужно трудни, почти като за 4 клас. Както и да е, има по-умни глави от мен, за да преценяват трудността.....Леко се обезмисля самото участие, понеже с едно принтване на задачите също може да се прецени кои затрудняват детето. Единственото е, че като знае, че е състезание, малко се мобилизира и не се подмотва като решава.

# 583
Въпреки че задачите за 2 клас са лесни (и според мен и според детето) не виждам как би имало 140 деца с максимален резултат. Аз лично в списъка видях две имена на деца, които съм сигурна, че не биха могли да решат последната задача сами. Силно се надявам скоро да започнат присъствените състезания и да се прекъсне тази практика.
Предполагам при това класиране биха изпратили само грамоти по мейл.

# 584
При 4 клас няма много максимални резултати, може и сами да са решавали децата. Само ми прави впечатление, че деца с под 40 точки миналата година са с максимален брой точки тази година. Поздравления за тези, които си държат първите места постоянно.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 17:28 от mari_mari_mari

Общи условия

Активация на акаунт