Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 786
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Дано се проведат състезанията по най-подходящия начин, децата да намерят своето място. Защото баща ми казваше “ не е важно как ще влезеш( в ПМГ), а как ще излезеш( 12 клас)”. Жалкото е, ако все още го има и това-влизат желаещи да учат математика, за да се класират по-добре в 7 клас за езикови гимназии. Така заемат мястото на желаещите да се занимават с математика.

# 601
  • Варна
Здравейте! Чета последните постове и реших да се включа. Детето ми е 4 клас. На училище ходи с маска и стои през всичките часове с нея.
На една контролна по математика обаче получи доста ниска оценка. Беше притеснен, готов да се разплаче. Аз поговорих с него и той каза: “ мамо, когато контролните са в края на деня, много ми се спи, не мога да мисля и се чудя- какво ми става”. Става това, че не им достига кислород до мозъка. Не е проблем само дали ще се заразят за два часа на състезание, а дали ще могат да мислят ефективно.
За състезанията онлайн: детето ми също участва- на Салабашев и СМГ. Направи ми впечатление, че за задача имат по около 7 мин: да прочете задачата, да помисли и реши. Кога според вас има време да търси помагала, формули...това ще го разсее? Колко от родителите могат да решават задачите на децата? При четвъртокласниците, ако толкова много могат родителите, защо нямат макс.точки много от децата?
.  А според вас нормално ли е една четвърт от децата от втори клас да имат максимален брой точки. Вярно задачите бяха значително по-лесни от миналата година... ама чак пък толкова ...ми е прекалено.

# 602

Как се решава тази задача за 3 клас, Салабашев ?

# 603
Soul Free, започвайки от най-малкото двуцифрено число и всички следващи, които са с разлика 8 са - 10, 18, 26, 34, 42, 50, 58, 66, 74, 82, 90, 98. Имаме 12 числа. Значи, което и да е 13-тото избрано число, то ще има разлика по-малка от 8 с някое от дотук изброените. Дано да е ясен нескопосаният ми опит ми обяснение.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 22:20 от Алисса

# 604
Ясно ми стана,  благодаря!

# 605
Някой може ли да каже задачите от Салабашев за 3 клас колко общо имат със задачите, които се дават на тренировъчните в СМГ? В смисъл и на тренировъчните ли са от тези типове?
Лично за мен задачите за 3 клас бяха излишно трудно.

# 606
Според мен на тренировъчните тестове са съобразени с нивото, дори с това дали са в началото или края на учебната година.
В Математика за таланти има давани минали години тестове,  така че може да се ориентирате.

# 607
Здравейте и Честита Коледа! Бъдете здрави! Simple Smile
Някой разполага ли със задачите за 4 клас от Пролетно математическо състезание от 2018г.?
Благодаря! Flowers Tulip

# 608
  • Русе
Някой разполага ли със задачите за 4 клас от Пролетно математическо състезание от 2018г.?
Благодаря! Flowers Tulip

https://www.facebook.com/groups/mathtournament

В тази група качват теми за състезанията. Има прикачени и сборници и други помагала.

# 609
  • София
Кажете моля, ако знаете, за Олимпиадата по Математика, която ще бъде на 16 януари. Щерката е 4 клас и се е записала. Търсих примерни задачи от предишни години, но нещо не мога да се ориентирам , има Общински кръг има Областен? И на Общинският кръг са 3-4 задачи за 4 часа... това ли е формата на състезанието?

# 610
Cabo San Lucas 40, да, това е форматът. Като цяло, за общинския кръг задачите уж трябва да са по-лесни от тези за областния. Миналата година се бяха получили парадокси, заради некоординираното съставяне на задачите. Дано тази година е по-добре. Аз моето единствено се опитвам да го науча да разписва подробно, защото това е важно за Олимпиадата, но не знам доколко ще се справи.

# 611
Благодаря! Flowers Tulip

https://www.facebook.com/groups/mathtournament

В тази група качват теми за състезанията. Има прикачени и сборници и други помагала.

Благодаря!:hibiscus:

# 612
При нас са обявили "Математика без граници" присъствено за 26.01

# 613
Вече и официално:

"Със Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г. се изменя и допълва Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г. и Заповед № РД-01-718 от 18.12.2020 г., издадена от министъра на здравеопазването, с която от 16.01.2021 г. се разрешава присъственото провеждане на следните дейности в училищното образование:
- приравнителни изпити при преместване на ученик;
- изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25 % отсъствия по даден предмет и няма възможност /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за ученик в индивидуална или дистанционна форма на обучение;
- изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение;
- държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика;
- индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда;
- индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище;
- областни и общински кръгове на олимпиади и състезания, когато не могат да се организират онлайн."

Ами... честито, дето се вика...
Коректно поставени задачи и успех желая на всички деца утре!

# 614
Има информация за коледното математическо състезание, но само за София -http://iztok-smb.com/ . Някой чувал ли е нещо за другите градове?

Общи условия

Активация на акаунт