Градинарство - моето хоби 25

• 32 529
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Phloxx, много са красиви скабиозите, бялата е страшно нежна. От разсад ли си ги садила или си ги сяла? Аз бях насяла, покълнаха, но много мънички ги изнесох навън. Сложих ги на слънчево място пролетта, но не съобразих, че лятото бъзът става много голям, сега са на сянка и трябва да ги местя. Въобще не са пораснали.

# 106
  • Norge
Добре, откъде да ги знае човек как цъфтят различните неща, то едно ли е, две ли са!
В момента въпросното ми китайско зеле вече има поне три стъбла с цветенца, а за семе, да си призная, не се бях замисляла. Relaxed

Напоследък все мърморя, че съм заета навън. Ей това ми е част от новата зона, която усвоявам. И за пореден път съжалявам, че не направих снимка „преди“.
Тук почти няма камък, който да не е преместен и/или преобърнат, за да пасне по-добре към останалите. И още далеч не съм готова.
Но вече има доста флокс Cupid насаден, отсега съм в опиянение при мисълта за перспективата... Innocent

Някое момиченце ме пита по-рано дали камъните под флокса (на друга снимка) са споени помежду си по някакъв начин. Не, само са поставени по места. Общо взето са достатъчно големи и тежки, и лежат добре.

# 107
  • София
Нелка, голяма красота е при теб!
Но и голяма майсторица си. Много ти се радвам!

# 108
bflmp,мести смело, те много бързо растат. Тези двете са от разсад. Със скабиозите беше голяма одисея при мен.
В ранна пролет насях семена вътре. Стана чуден разсад. Извадих го да се климатизира, косовете го разровиха и нищо не оцеля.
После бях засяла и директно в градината, много дълго не се показаха и ги отписах, и купих разсад.
След товя насятите в двора изведнъж дръпнаха и сега са почти пред цъфтеж. На слънце са почти целодневно. Ето ги. Знам, че трябва да ги поразредя, но ми е жал... А бялото цветенце дето е нацъфтяло между скабиозите, не помня как се казваше, то се самонася там. И за него ми е жал да го махна. Изобщо при мен е джунгла, всеки получава шанс Grinning

# 109
Нели, флокса от разсад ли го засаждаш или си разреждаш друг твой?

# 110
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile май само тук не съм се похвалила Simple Smile Simple Smile Simple Smile със селските хубавици
Simple Smile

# 111
  • have faith and be patient ..
момичета , кажете нещо за листни въшки , б51 не се продавало вече , дадоха на мъжа ми едно ... те сякаш се размножават от ндего 5 млл за 10 литра се разрежда https://www.agrofarmbg.com/product/%D1%81%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%8 … D-5-%D0%B5%D0%BA/

# 112
„Калипсо 480 СК” много е добро за въшки.Аз го ползвам когато вече нищо био не им действа.

# 113
  • Norge
АбсурТ, и аз много ти се радвам, слабост си ми още от по-рано, още преди цветята...Kiss

Нивеа, от моите вече пораснали туфи вземам. Някои са толкова големи, че вадя по за две нови места, а разлика при „майката“ буквално не се забелязва.
Аз често, по всяко време, освен зимно, дърпам по малко от туфите и бучвам тук-таме; докато ми потрябват нови флоксчета, те вече са станали готови за пресаждане.
Най-удобно за местене е да се сади примерно на няколко места в дълги сандъчета, като между отделните коренчета се постави преграда. Но при един по-голям проект като сегашния, нямах достатъчно такъв материал. Relaxed

Добре, право  сърцето с първата роза! Two Hearts

Флокс, усмихвам се на разказа ти. Innocent

# 114
Нелка, мащабен проект! А как ще се полива цяла тази красота?

# 115
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
първите три снимки са на една и съща роза Simple Smile Simple Smile
храстът, полуразцъфнала и съвсем отворен цвят.

според половинът "много е умита, но на снимките добре изглежда."
още е жив, но нищо не обещавам ако пак се изкаже така.

# 116
  • Norge
А, видях аз, Добре, че е същата роза. Ама на първата снимка ми е много Kiss, покатерена нагоре по оградата.
За половинката, дай му все пак още една възможност, и той е човек (в известне смисъл Stuck Out Tongue )

Валетке, Two Hearts, ами те сами да се оправят там...Innocent
Ех, при мен е далеч по-влажно: и често вали, и под самите камъни тук-таме сълзи вода. Сега, при самото засаждане, помагам с няколко десетки метра маркуч, но иначе няма нужда. Казват, че многогодишните цветя трябва да могат да оцеляват с онова, което им дава природата, вкл. нощната влага. Това - за тукашните условия.

# 117
  • На морето!
Показвам аз нашето наследено нарче. Цъфти щедро и много му се радвам
Скрит текст:

# 118
Момичета, с тия дъждове не знам това лято дали въобще ще се радваме на градините. Цветята ми се струва, че повечето ще оцелеят, но днес такъв порой се изсипа, домати, пипер, всичко е удавено. Лехите не си личи къде са били, водата извлече пръстта, май само краставиците се чувстват добре. А го дават да вали поне още десетина дни, ужас!

# 119
  • софия
моя божур е леж. Едно листенце няма останало... Хортензиите ми взеха да стават зелени, много са странни

Общи условия

Активация на акаунт