Нашите орхидеи – тема 30

• 29 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
То може да е старо, но едва сега за първи път ми създаде проблем и напомни за себе си. До сега го неглижирах защото нямаше проблем. Мина, пипна го, ако е сухо му сипя в чашката малко вода, то си я поеме и до там. Даже не си направих труда да прочета как се отглежда.
Имам и други цветя и дори не предполагах, че при орхидеите има толкова тънкости при отглеждането. До преди седмица кагато видях, че има проблем. Седнах и де що има изчетох и изгледах, и оперирах по спешност. Simple Smile Сега явно е в реанимация и дано не съм закъсняла. За това и се реших да се допитам и до вас. Worried
Благодаря ви, споделих какви съм ги свършила за да може да ме коригирате ако някъде бъркам. Simple Smile

# 301
  • Варна
Андре обещах вчера снимки на изгорените.
Това е ринхостилисът

... и вандата

Това са изгаряния отпреди две години, може би. Съвзеха се растенията. Така че не се отказвай, нещата могат да се преодолеят.

# 302

Това са двете орхидейки, забучени директно в кашпа, за които ви питах. Още не съм ги пресадила. Смятам да позвам дъната на бутилки от безалкохолно,  продупчени.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 09:32 от AGBSM

# 303
А защо не саксии?

# 304
Импала, не можах да намеря прозрачни, а доставките много ми се бавят напоследък. Аз не бързам с присаждането и много по малко го поливам.

Ще видя какво има онлайн.

# 305
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май писа, че така си ги е купила.
аз имам ерЕтичната идея да си отглеждам орхитата направо в кашпите. Simple Smile
не за друго, когато се опитах да ги изкъпя,  установих че така са си залепили корените в кашпата, че да ги извадя би означавало да скъсам всички корени, което май не е целта на заниманието.

но!! това би могло да се получи при мен, защото съм мързелива и поливам веднъж на високосна година.
при други хора най-вероятно ще доведе до унищожаване на растенията. Sad

# 306
При мен само една оцеля около 6 години. Всички останали рано си заминаваха. Сега ще ги видя тези.

Мъжът ми твърди, че орхидеите не са за отглеждане, а като букет, прецъфтява и хвърляш, ама аз си ги искам. Намерих и една ферма за орхидеи, в която има невероятни видове.

# 307
Намерих и една ферма за орхидеи, в която има невероятни видове.
Която е....?

# 308
Импала, не можах да намеря прозрачни, а доставките много ми се бавят напоследък. Аз не бързам с присаждането и много по малко го поливам.

Ще видя какво има онлайн.
Разбирам.
В такъв случай съм съгласна да опиташ с нещо приспособено за известно време. При всички положения ще ти улесни грижите, а и при пресаждането ще прегледаш корените.

# 309
Секънд, не е в България.

И да, аз искам да са в нещо прозрачно, за да ги наблюдавам, иначе ще ги изтърва.

# 310
Нещо странно се случва с листата на едната орхидея. Какво може да е?
Променят си цвета по краищата

# 311
Аз съм голям привърженик на използване на разна хранителна пластмаса - бутилки, кутии, Чашки. Не искам да ме счете за луда по разни новоидеи, но някак така имам чувство че намалявам глобалното количество пластмасови отпадъци и съответно некупувайки пластмасови саксии не стимулирам производството на пластмаса. Ако имам свободна саксийка то я ползвам. Ако не - приспособявам. А самите кутийки, Чашки слагам в керамични кашпи за естетика.

# 312
  Да ви покажа едно цветче, което се отвори почти. Оглеждам го всеки ден дали няма да се отвори нацяло. Второто след него се отвори нормално. Да му помагам ли или така е решило, значи така ще остане?

# 313
  • София
ВЕЩИЦА, благодаря! извинявай, че го казвам, ама твоите също бая тъжно изглеждат... Blush

Вдъхнових се от теб, още ще го помъча!
Има хубави корени. re_ge веднъж спомена, че долница по има шанс да оцелее, отколкото горница. Още не го отписвам Simple Smile

# 314
Ау, a.n.d.r.e, аз май орхидея в такъв вид не бих понесла вкъщи. Rolling Eyes Единствено, ако е някъде където не се налага да я виждам постоянно в такова мумифицирано състояние, та ако ще да е диамантена или не знам още кои са най-редките и скъпи екземпляри.
За мен цветето вкъщи е за наслада за окото и украса за дома.  От тази гледка чак сърцето ме стяга и май не бих си я причинила. Unamused

Общи условия

Активация на акаунт