COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 419 006
  • 29 195
  •   5
Отговори
# 2 190
Еми, като извадиш възрастни и хронично болни от активния живот, прибавиш и вечно безработните и се получава интересна цифра за хора, които могат спокойно да работят и да знаят, че ако се заразят, няма да има последствия. Аз клоня към нула, или единици. Така икономика и БВП не се поддържа да ви кажа...

# 2 191
  • Там,където се събуждам щастлива.
Добре че, Щаба и Борисов направиха каквото трябва,когато трябва..
сега е времето на Мангъров да обере славата,от която го бяха лишили "тия,които нищо не разбират"
..и вчера като го слушах последно,не вярвях на ушите си.

Слушах го вчера по Дарик и не каза нищо шокиращо. В момента нидерландските му колеги говорят същото. Резултата е, драстично спадане на приемане в болница и починали.

# 2 192
Да, всъщност вече аз искам да научавам колко хора са в болница, в интензивно и починали. Това е по-важно като че ли на този етап, не колко са карантинирани без симптоми, това няма да натовари системата.

# 2 193
Да, всъщност вече аз искам да научавам колко хора са в болница, в интензивно и починали. Това е по-важно като че ли на този етап, не колко са карантинирани без симптоми, това няма да натовари системата.
Много е вероятно броят починали да бъде изкуствено намален. Това вече се случва в други държави с промяна на методиката. Но случаите в болница ще са добър ориентир. До 1-2 седмици ще се увеличат. Многото безсимтомни, означава бързо дифузно разпространение. Това е проблемът.

# 2 194
Също така мисля, че системата ще се претовари с много по-малко от 300 заразени на ден. Това е прогноза на математик, той работи със сухи числа, питайте някой като Мутафчийски или друг лекар, работещ в болница колко реално легла има отделени. Защото 300 на ден влизат за лечение, обаче трябва да има и поне толкова излекувани, а при нас не е така.

# 2 195

Слушах го вчера по Дарик и не каза нищо шокиращо. В момента нидерландските му колеги говорят същото. Резултата е, драстично спадане на приемане в болница и починали.
Да, но в България положението с приетите в болници стремглаво расте, а починалите от този пик ще ги броим някъде след месец.
В болница на 4 юни:
В лечебни заведения с доказан COVID-19 се намират 141 пациенти, като 8 от тях са настанени в интензивни структури.

10 дни по-късно - на 14 юни:
Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 247. От тях 16 се намират в интензивни отделения и клиники.
От ТУК

# 2 196
... Многото безсимтомни, означава бързо дифузно разпространение. Това е проблемът.
Абсолютно, много бързо от клъстърно ще влезем в режим дифузно разпространение, защото нищо не се прави за овладяване на клъстърите, макар да твърдят, че правят. Доколкото знам в огнищата може да се влиза и излиза. Препоръката е да не се влиза, но КПП - та няма и никой не следи, а и не е нужно, защото и забрана няма, само препоръка. Поне аз така знам, ако не е вярно ще се радвам да не съм права.

# 2 197
  • София
Средностатистически, приетите в болница са процент от регистрираните ноовозаразени, а процент от хоспитализираните пък попадат в интензивно отделение. Точните стойности на тези проценти са спорни, но зависимостта е очевидна. Бодрият рапорт на ББ - "Спокойно, граждани, заразявайте се без страх - здравната система ви очаква!" едва ли може да успокои някого, даже звучи нелепо - ако питат мен.

# 2 198
  • Там,където се събуждам щастлива.

Да, но в България положението с приетите в болници стремглаво расте, а починалите от този пик ще ги броим някъде след месец.
В болница на 4 юни:
В лечебни заведения с доказан COVID-19 се намират 141 пациенти, като 8 от тях са настанени в интензивни структури.

10 дни по-късно - на 14 юни:
Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 247. От тях 16 се намират в интензивни отделения и клиники.
От ТУК

От това, което чета имам впечатление, че в България се приемат лесно хора в болницата дори с аргумент “страх на пациента.” Той спомена, че не е нужно, в което вярвам. Системата не може да издържи, ако продължават по този начин. В никоя държава не може да издържи.

# 2 199
Добре че, Щаба и Борисов направиха каквото трябва,когато трябва..
сега е времето на Мангъров да обере славата,от която го бяха лишили "тия,които нищо не разбират"
..и вчера като го слушах последно,не вярвях на ушите си.

В Нидерландия казват, че заразените трябва да си ходят на работа?

Добре, че има карантина за връщащи се оттам,  достатъчно проблеми ни натресоха.

# 2 200
  • софия
Мисля,че вече няма. Поне така четох вчера,ако не са променили нещо.

# 2 201
  • Bulgaria
Iris04, отпадна карантината за пристигащи от Нидерландия.

# 2 202
Чудничко.

# 2 203
  • София
Мислех, че съм овладяла четенето с разбиране преди доста години.
Не съм.
Моля ви, кажете ми, че е печатна или друга грешка!
Мангъров е казал, че който е положителен, но безсимптомен, може да си ходи на работа, само трябва да си мие ръцете?!?!
Греша ли? Така прочетох в линка с интервюто.

# 2 204
Медицинска сестра от детска градина в София е с положителна проба за Covid-19

Общи условия

Активация на акаунт