COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 973
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 105
Какво като се затопли? Вижда се, че топлото време не му влияе на вируса. Ще работят климатични системи в затворените помещения, още по-лошо.
Според мен е редно да върнат част от мерките - маски в закрити помещения, да спрат публиката от футболните мачове, да затворят пак дискотеките, баровете и нощните заведения. Нещо и за ресторантите трябва да измислят, в затворената им част.
Макар че тези в Буковлък или Шуменско, например, едва ли посещават точно мачове.

Леле, те маските отпаднаха преди два дни, същото важи за баровете и дискотеките.Този път много бърз резултат имаше от тези мерки, дори не чакахте две седмици за да ги обвините.

Не ги обвинявам, смятам, че прилагането на тези мерки, с оглед на нарастващите случаи, би довело до някакво ограничаване на вируса.

# 3 106
Скрит текст:
Какво като се затопли? Вижда се, че топлото време не му влияе на вируса. Ще работят климатични системи в затворените помещения, още по-лошо.
Според мен е редно да върнат част от мерките - маски в закрити помещения, да спрат публиката от футболните мачове, да затворят пак дискотеките, баровете и нощните заведения. Нещо и за ресторантите трябва да измислят, в затворената им част.
Макар че тези в Буковлък или Шуменско, например, едва ли посещават точно мачове.

Леле, те маските отпаднаха преди два дни, същото важи за баровете и дискотеките.Този път много бърз резултат имаше от тези мерки, дори не чакахте две седмици за да ги обвините.
А кафенета и ресторанти ... там маски няма. Колкото и да ме уверяват, дезинфекция не правят. Баловете, под формата на домашни и не съвсем събирания. Тези на пръв поглед дребни "прегрешения", плюс още някои, като не спазване на карантина, дошли от вън и обиколили тук-там, активираха клъстери във фирми.
 Просто с разхлабване на мерките, народа реши, че е освободен от всичко, предварително.

Какви са тези мераци на светилата да дават интервюта, без да казват нещо съществено. С цялото ми уважение, проф. Костов е по силен в история на изкуството и история изобщо.Blush

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 08:49 от Mama_Nana

# 3 107
  • София
Ето нещо интересно и не много добро като новина - Новооткрита мутация прави вируса по-заразен. Проучването е направено от китайци и американци

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.actualno.com%2F … ZZuz8-YjAv2R9eqrs

# 3 108
Финландците отварят страната за туристи от Норвегия, но не ако минават през Швеция. Тоест норвежците, които искат да почиват във Финландия, трябва да влязат в страната директно през общата граница на север вместо да минат напряко през Швеция. 15 дена път с камили, пардон с кола.

Норвежките власти обаче казват, че няма проблем да се мине през Швеция. Само че проблем има от финландска страна. Винаги проверявайте правилата, които важат в страната, в която пристигате, не тази, от която тръгвате. Simple Smile

# 3 109
  • София
Скрит текст:

А кафенета и ресторанти ... там маски няма. Колкото и да ме уверяват, дезинфекция не правят. Баловете, под формата на домашни и не съвсем събирания. Тези на пръв поглед дребни "прегрешения", плюс още някои, като не спазване на карантина, дошли от вън и обиколили тук-там, активираха клъстери във фирми.
 Просто с разхлабване на мерките, народа реши, че е освободен от всичко, предварително.
Не знам дали народът “реши”, но любимците от Щаба, заедно с премиера, се надпреварваха да обикалят ТВ и да обявяват победа над вируса. А това, за хора, които не да се детайлно запознали с характеристиката на вируса, е ясен сигнал “да си живеят живота”!

# 3 110
  • София
И преди го казах, но ще се повторя. Още генерала казваше, че хващат 2-ма от 11, а аз мисля, че са 1 от 10, но няма значение точно как се екстраполират числата, заразените са в пъти повече от установените. Затова не може след три дни по 100 случая да имаме 24. Могат да спадат, но с малко и не веднага. И страните, които най-яко се омазаха не можаха с месеци да свалят бройките, така ще е и тук. Ако настояват да сме без карантина ще ни заключат септември или в онзи месец, в който вече няма накъде, ама не за седмица-две, а за няколко месеца. И не казвам, че това им е планът – може би изобщо нямат план вече – но няма да имат избор.

Снощи пак се коментираше морето – хора няма и няма да има. Идват групички младежи за уикенда, на плаж хора от региона също само уикенда и през останалото време по 5-6 км плаж има общо 10-тина души. Не е само около Созопол и Черноморец така, така си е навсякъде. Няма страшно, сезон няма да има, ще си се омазваме сами. С растящите числа и да е имало някой от друга страна, който да е бил готов да дойде, няма да стане.

# 3 111
Добре, да приемем, че ни оставят на произвола на съдбата(както впрочем винаги са го правили) и всичко си тече по старому, няма и пари за тестове, но заразените и болните се увеличават, смъртните случаи също и започваме да закъсваме яко. Защо би трябвало да мислят управниците ни, че като сме си заврели главата в пясъка, задницата ни няма да стърчи и да се набива на око като муха в кисело мляко. Нали ще лъснем, че сме опасна дестинация и другите държави ще ни изолират, ще си затворят границите за нас. Тогава какъв туризъм и каква икономика ще спасяваме се питам аз. Не вярвам положението ни, ако се влоши, да останем скрити - покрити, ще лъснем и още как, ще бъдем хлебарката на сватбената торта от която всеки се гнуси. Как я мислят тази работа, не знам, та ние сме част от света, а тоя свят няма да иска да се пази, а една мъничка хлебарки да трови атмосферата.

Пп Роналд, не знам, не вярвам управляващите да са чак толкова глупави, може да не са много умни, но са хитри и умеят да си пазят топлите местенца, затова взех да се чудя какво знаят, а ние не, че така безхаберно постъпват и отпускат всичко. Или е някакъв план, знам ли вече и аз, но не виждам логика в действията, а щом нишката се накъсва и не се навързва с цялото, значи някой някъде лъже или крие нещо.

# 3 112
Мен единственото, което ме притеснява е липсата на воля в местните власти за да овладеят огнищата. Шумен е... направо плашещо..... Оставам с надежда,че махалите като цяло имат свое собствено общество..
В момента живеем в абсолютен парадокс, най-големите паразити за обществото отново създават проблем и опасност, не че  човешкият живот не е ценен,но...

Джаста, ако няма тестове... няма да броим заразени и умрели...

# 3 113
Скрит текст:
И преди го казах, но ще се повторя. Още генерала казваше, че хващат 2-ма от 11, а аз мисля, че са 1 от 10, но няма значение точно как се екстраполират числата, заразените са в пъти повече от установените. Затова не може след три дни по 100 случая да имаме 24. Могат да спадат, но с малко и не веднага. И страните, които най-яко се омазаха не можаха с месеци да свалят бройките, така ще е и тук. Ако настояват да сме без карантина
ще ни заключат септември или в онзи месец, в който вече няма накъде, ама не за седмица-две, а за няколко месеца.
Скрит текст:
И не казвам, че това им е планът – може би изобщо нямат план вече – но няма да имат избор.

Снощи пак се коментираше морето – хора няма и няма да има. Идват групички младежи за уикенда, на плаж хора от региона също само уикенда и през останалото време по 5-6 км плаж има общо 10-тина души. Не е само около Созопол и Черноморец така, така си е навсякъде. Няма страшно, сезон няма да има, ще си се омазваме сами. С растящите числа и да е имало някой от друга страна, който да е бил готов да дойде, няма да стане.
Не че е 100% недопустимо като вариант, но, как точно си го представяш да стане това?
Едно такова заключване предполага държавата да има пари, да раздава поне по 500 лв на калпак на месец.
Работоспособно население, затворено в къщи с месеци, без работа, без доходи, дори не мога да си представя как го виждаш.
Не знам другите държави как са във финансово отношение и могат ли да си позволят крути мерки, но в Бг дори да събират трупове по улиците, пак не могат да я заключат за месеци.Дори за месец нямат ресурс...

# 3 114
Както веднъж вече казах, изживените терзания по загубеното време за социално споделени удоволствия да не се превърнат в терзания за изгубеното здраве.

Казал бил...

Нищо подобно не е казвал, а на 26 март, един месец преди нашия официален пик, вижте какво е измислил. Хич не му се получват прогнозите.. И логическото мислене май.

"След един месец правителството,  а и всички, които го съветваме, трябва много сериозно да помислим. Дали сме склонни да удължим това плато или сме склонни да пуснем младите на амбразурата. Да оставим рисковите, възрастните, пенсионерите, вкъщи. Айде, младите напред. Да си ходят на работа и да видим."

https://www.jenatadnes.com/koronavirusut/prof-kostov-udaljavame- … e-na-ambrazurata/

А това: "Нашият модел е строга карантина. Тя предполага продължително плато с недопускане на пик в един и същи момент." Никога не е било така - това беше в  Гърция, които са в плато от мнооого време, затова са и по-добре от нас, защото лошите им управници си им наложиха локдаун.

# 3 115
  • Bulgaria
Принц Чарлз все още не може да възстанови чувството си за вкус и обоняние.

Принц Чарлз все още не е възвърнал напълно обонянието и вкуса си, след като преболедува коронавируса през март, разкри той при среща с медици.

https://www.actualno.com/europe/princ-charlz-vse-oshte-ne-moje-d … news_1472731.html

# 3 116
Проф. Костов - ала-бала. Нещо мистериозно досега ни било предпазило от разпространение на вируса. Ами това нещо се нарича късмет. Късмет, че по това време на годината нямахме голям човекопоток, въведохме мерки рано и имаме РЗИ-та, които все пак вършат някаква работа. И лошото е, че си повярвахме, че сме много велики, недосегаеми, безсмъртни, с някакви специални тракийски гени, максимално бецежирани, без "сухи съчки"  и можем да правим всякакви глупости и нас вирус не ни лови. А и вирус всъщност няма.

България (6 млн) - 112 случая, пръснати из цялата страна от около 2000 теста.
Италия (60 млн) европейски и световен доскорошен епицентър на пандемията - 210 случая от вчера.
Германия (83 млн) - 338 случая от вчера.
Не знам от колко теста, но сигурно много повече от нас.
Не случайно в момента ни слагат в една група с Беларус, Бразилия и Швеция.

Мистерия няма. Просто ако правиш глупости и поемаш ненужни рискове, резултатите рано или късно не закъсняват. Може много пъти да караш пиян и да си вярваш, че не е опасно и си голям тарикат и си недосегаем, но идва момент, в който вселената те опровергава.

# 3 117
  • София
Скрит текст:
И преди го казах, но ще се повторя. Още генерала казваше, че хващат 2-ма от 11, а аз мисля, че са 1 от 10, но няма значение точно как се екстраполират числата, заразените са в пъти повече от установените. Затова не може след три дни по 100 случая да имаме 24. Могат да спадат, но с малко и не веднага. И страните, които най-яко се омазаха не можаха с месеци да свалят бройките, така ще е и тук. Ако настояват да сме без карантина
ще ни заключат септември или в онзи месец, в който вече няма накъде, ама не за седмица-две, а за няколко месеца.
Скрит текст:
И не казвам, че това им е планът – може би изобщо нямат план вече – но няма да имат избор.

Не че е 100% недопустимо като вариант, но, как точно си го представяш да стане това?
Едно такова заключване предполага държавата да има пари, да раздава поне по 500 лв на калпак на месец.
Работоспособно население, затворено в къщи с месеци, без работа, без доходи, дори не мога да си представя как го виждаш.
Не знам другите държави как са във финансово отношение и могат ли да си позволят крути мерки, но в Бг дори да събират трупове по улиците, пак не могат да я заключат за месеци.Дори за месец нямат ресурс...
Простите сметки навсякъде показват, че препълването на болниците струва толкова, че никой не може да си го позволи. Да не говорим, че като стане мазаляк и без да се обявяват мерки бизнесите пак отиват на кино – нито имат кой да работи, нито кой да бъде клиент. Та този въпрос изобщо не стои. Не е въпросът дали, а кога ще ни затворят отново. И не съм фен на генерали и щабове, но умея да смятам.

# 3 118
Тези, дето сега гастролират по студията, не са официални говорители нито на НОЩ, нито на правителството. Затова си пляскат версии всевъзможни, като никой не носи отговорност на национално ниво. Хич вече не ги слушам. Чета тук, в темата.
Гледам бройките и немея докога ще продължи това безумие. Пламне ли София, не зная как ще се справим. Щом в малки населени места е невъзможно.
 Да ви кажа , май единствените , които съвестно си вършеха работата , бяха полицаите и жандармерията, което мен лично, приятно ме изненада.
Не се възмущавам на Кунчев, че отишъл да почива- човекът от февруари денонощно е "на барикадата". Може и той да прави личен протест, защото всички усилия на отговорните хора бяха обезсмислени с един замах.

Подозирам пъклен план , заради бройките, да ни направят "персона нон грата" и така ще си напълним курортите само ние си Tired Face. Ако има вече куражлии и паралии.

# 3 119
  • София
Като слушате генерала, барем докрай да го бяхте слушали... На един от последните брифинги гордо обяви, че в началото сме хващали един от 13, впоследствие - един от 10, а сега - един от трима заразени. Ако е излъгал точно за това - да му се търси отговорност веднага, това е много сериозна лъжа.
Относно маските - добре е да се носят в градския транспорт, но е още по-добре да спрем да ги имаме за чудодеен щит...

Общи условия

Активация на акаунт