COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 194
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 400
Скрит текст:
Индийците са колкото американците, европейците и руснаците, по две. Близо милиард и половина.
Като гледам как пламват, направо се плаша. Горките хора.
За сега единствените адекватни са китайците - дисциплина, изолация и човешко отношение към всеки болен.
Тук имаше потребителка от Индия. Даваше доста интересна информация за ситуацията там. Не знам защо вече не пише. Някой сеща ли се как и беше никнейма?
Bandit Queen и разказите й бяха много интересни.
Да, но защо спря да пише! Дано е добре и се появи скоро.

Слушах Кунчев. Очевидно е объркан. Спира събиране на 3000 човека на открито, защото след това ще отидат на дискотека. А защо дискотеките не ги спират, като знаят как е там?!
Някой си позволява през главата на щаба /ако изобщо го има още/ и без да се съобразява с обстановката да нехае, но защо не е ясно /поне на мен/.
Извънредна ситуация има, защо!? Като изключим, че броя на заразените расте, нищо извънредно няма, всичко си върви по старому /преди появата на вируса/.

# 8 401
Ако до зимата не го овладеем, не ми се мисли какъв хаос ще настане, когато се появят и другите респираторни вируси и когато няма да можем да сме на отворени прозорци в закритите помещения. Децата ще са на училище, а пред личните лекари стълпотворение. Как ще диференцират кой от какво е болен, не знам.

Около мен всички казват, че нямаше да носят маски на закрито, ако нямаше заповед. И от грип се умирало и т.н.

# 8 402
Значи както и тук предполагахме за PCR пробите. Кантарджиев за Велинград каза, че преди 3 месеца е трябвало да се организират нещата, но болниците си гледат финансовата изгода и чак сега е възникнал въпроса. На никой не му трябват празни отделения, отделно няма специалисти, но всеки лекар можел да лекува ковид с обучение. Каза в щатите всички болници са частни и линейките, но имат регулатор CDC който им дава нареждания, тук не било така.
Аз лично нямам против да си бачкат дискотеките обаче да задължат всички собственици да събират данни от личните карти и телефони на посетителите.

# 8 403
  • София
Все повече се убеждавам, че щом болшинството отрича опасността, включително централно  шикалкавят и приказват общи приказки, значи нещата са сериозни и човек трябва да се пази двойно.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 19:16 от Andariel

# 8 404
Пехоко, как си представяш някой си да събира данни от личните карти. Всеки може да работи в дискотека. После кой ще плаща изтеглените заеми със открадната самоличност?!
Не всеки може да събира и съхранява данни. Това е специфична работа, до която не трябва да се допуска всеки.

# 8 405
Ние ще се пазим, но нали държавата създава условия. Щом и Кантарджиев е на принципа пазете се сами, не зная какво следва

# 8 406

Кунчев шикалкави, не признава вина, макар че и той с неговите "оптимистични" прогнози има немалка вина. В нито една друга държава мерките не бяха разхлабени както в България.
Това не трябваше да се допуска, стигна се до крайности . Както имаше строги мерки, никакво излизане дори за спорт и разходки, и се стигна до всичко се отваря и юруш на вън. Няма друга такава държава. Необходимо беше да има план за плавно и постепенно отпускане.

# 8 407
  • София
Да допълня - сега го чух Кантарджиев+ (с мустаците) - при интервю с репортерката на Нова - сега при такъв спокоен разговор рискът е малък, дори някой да е заразен, опасно е когато се вика и се пее.
Сега какво, подготвят ни, че няма проблем да си говорим "нормално" ли? Нещо много взеха да го увъртат и да го обезценяват този вирус.

# 8 408
И само още две седмици ни били нужни. А КОй не ни ги осигури.
Кой знае какво меле е било. Ама сега пак хората от щаба го отнасят

# 8 409
  • София
Две седмици за какво? не гледах нито единия, нито другия тази вечер.

# 8 410
Кантарджиев казва с унила физиономия, че следващите дни може да имаме и 2 х 160...
п.с. Кунчев много завоалирано говореше и не каза нищо съществено. Нямало нужда да се тества толкова, колкото да се спазвали мерките.
В случая е прав - хаотичното тестване само показва, че има заразени - това и без тестване е ясно.
Тестването има смисъл ако се прави целенасочено, с последващо проследяване и карантина.
За населението е важно да си носи маските и да си спазва дистанцията.
Не мога да се съглася с това, защото:
1. Българинът е такъв, че въобще не вярва във коронавирусът и цифрите са тези, които евентуално биха го отрезвили. Освен това, точно сериозно тестване е единствения начин да се хване навреме вирусът и да се ограничи разпространението му! Трябва да се тества и то сериозно, защото въпреки набежденията на някои, че сме правили много тестове и заради това хващаме много, всъщност ние дори не тестваме достатъчно.
2. Никой вече НЕ спазва мерки (не , че имаме някакви мерки, де....). Така, че и това не е вариант.
Никой не отрича тестването. Но...
когато се тества хаотично - кой кога му скимне, в някакви си лаборатории, с кой каквито тестове се сдобил, без последваща карантина и проследяване на контакти - на база на тези съмнителни бройки едва ли може да се гради някаква успешна държавна стратегия...
Хубаво, че работодателите тестват, но и за да бъдеш тестван си има изисквания - какъв е смисълът да се тестват хора без симптоми?

# 8 411
Анди, с мерки. Аз го слушах , щото само той остана надежден.

# 8 412
  • София
Две седмици мерки да го преборим или да гръмнем?

# 8 413
Две седмици мерки да го преборим или да гръмнем?
Ми да го редуцираме и държим под контрол. Призна за дифузното. Сега нека ни на нас. Лоша работа се задава

# 8 414
Не решават К&К, а Друг ( който сега мълчи). Сигурна съм, че и те не одобряват, а замазват. Иначе и тях нямаше да чуваме и виждаме като ген. Мутафчийски.
Ясно защо, но жалко. Не може да казваш ок за дискотеки и кръчми, ама в същото време - не ходете там и спазвайте Д-та.

Общи условия

Активация на акаунт