COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 940
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 510
Гледам си новините и оп, директно предаване от мача... Репортерката е единствената балама с маска, но и тя я махна след 30 секунди... Това, което се случва на стадиона, ако е дистанция, аз съм Мерелин Монро... И ББ се хили и вика, радвайте се, но спазвайте дистанция... Успех!

# 9 511
  • Bulgaria
Провалиха се феновете на стадиона. Не знам дали изобщо някой е очаквал друго. Интересно ми е дали ще забранят публика на мачовете.

# 9 512
През един са повечето, но има и доста скупчени.

# 9 513
Ужас! Те са си един върху друг!

# 9 514
Ананиев го дадоха как гледа в момента как дистанцията е абсолютна химера. Зад вратите където са ултрасите на 2-та отбора по нищо не може да се познае че има епидемия, дори са махнали лентите. Там където ходят по умерените фенове в А и В има някаква дистанция, там може да се каже че хората имат желание да я спазят но и не знам организацията каква е. Повечето хора и там са се струпали в средата, но все пак там има желание за спазване на мерките, в сектори Г и Б изглеждат така както преди пандемията.

# 9 515
Не са по 3000 във сектор със сигурност, в Г поне са поне 5000 на око.

# 9 516
След дъжд качулка, като забранят. То бива безотговорност, бива, но всяко нещо има някакви граници.
Сега прокуратурата защо не се самосезира, това противоепидемични мерки ли са, поведение на управляващи по време на епидемия ли е.
Изобщо не се съмнявам, че ще се търси отговорност за последиците от това, което става в момента, но за нас  полза от това никаква.

# 9 517
В Англия, например, някой фен, ако наруши правило, може и доживот да го баннат от посещение на стадион, за по принцип говоря. Забранено е да стоят прави също, от преди пандемията.
Жалко че не е приложимо за България.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 20:18 от stasha_s

# 9 518
Иначе атмосферата на стадона е страхотна. Като се усети тази атмосфера и ми става криво. Защото тя няма да е същата ако всеки спазва стриктно дистанцията. Ама няма как, ако го нямаше вируса щеше да е чудесно. Е в такива моменти ми става много криво че го има вируса, защото много силно влияние оказва на живота ни, но този факт не може да го променим. Трябва да се съобразим с него. А желание за това няма. Аз и ги разбирам феновете. Като усетиш атмосферата и каква дистанция да спазваш. Затова просто не трябва да има фенове. Колкото и да е кофти. Интересите на цялото о-во трябва да се поставят на първо място.
Надявам се че след тоя мач ще затворят стадионите.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 19:33 от Анонимен

# 9 519
Има ли някакъв начин пострадалите от това нещо да съдят държавата както в Италия и в Испания. Или те ще си измият ръцете с това, че са предписали някакви мерки (които не се спазват и никой не е имал илюзии, че ще се спазват). Доста йезуитско.

# 9 520
Лили, при дифузно разпространение как да докажеш, че някой от мача те е заразил, а не магазинерката или лелята в   асансьора например....

# 9 521
Абе, аз ли нещо недовиждам или на мача наистина НЯМА никаква дистанция и хората са наблъскани един в друг?!
Гледам и не вярвам на очите си - не е истина, каква я сътворихме...

# 9 522
  • Под сянката на разлистените кактуси
Дано не стане като тук! Аризона днес - 4 877, с хиляда повече от рекорда ни досега, който беше в неделя!

# 9 523
  • София
https://www.monitor.bg/bg/a/view/prof-asen-baltov-sistemata-shte … -19-na-den-211256
интересно интервю с проф. Балтов
 става дума и за пари по пътеки и дали болници са препълнени или се скатава и за топлото време и т.н.  - все пак има надежда

Ако сме честни, досега истинско топло време нямаше. Едва през последните няколко дни температурите се повишиха рязко и не вали. Така че е рано да имаме някакви очаквания. Нека минат десетина дни, за да видим какво ще се случи - дали случаите ще са над 100, или ще започнат да намаляват след непрекъснатото слънцегреене и топлината. По принцип те би трябвало да не позволяват разпространение на вируса.

# 9 524
Няма нужда да доказваш кой точно те е заразил. Въпросът е, че държавата прави неща, които подклаждат епидемията и увеличават разпространението на вируса.
В момент на дифузно разпространение на вируса и при експоненциален растеж да позволяваш публични събития с хиляди хора на едно място е доста меко казано безотговорно.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 19:43 от LillyM

Общи условия

Активация на акаунт