COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 520
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 460
Поредната публична личност, която е заразена с коронавирус и на която НИЩО И НЯМА И СЕ ЧУВСТВА МНОГО ДОБРЕ. И после се чудете защо хората не вярвали, че има коронавирус или пък не ги е страх, защото вируса се изкарва съвсем леко и нищо ти няма. Ами ето заради това - постоянно в пресата и по телевизията виждаме хора, които са заразени с коронавируса и нищо им няма и се чувстват много добре. Как да повярва обикновения гражданин тогава, че това е страшен и смъртоносен вирус, да се уплаши, че като го хване ще умре и да започне да спазва всички мерки и да носи постоянно маска? Как да уплашиш хората, след като други хора постоянно им казват, че са заразени, обаче нищо им няма и се чувстват прекрасно. Няма как да стане тази работа.

# 14 461
  • София
Аз и моето семейство сме потърпевши от безотговорното поведение на това момче!
Писах ви тук преди дни за контролата, той обаче е откраднал във фб моето оплакване пред приятели, макар да е лично. И цялата тази нелепост, която е сътворил.... не ми стигат притесненията, но и сега да чета всичко това.
Моят отговор, какво се е случило, как той е имал симптоми и след това е знаел стоят най отдолу. Самият той е написал всичко, но разбира се всички са прочели това, което искат да прочетат.

# 14 462
Е как ще ѝ има?
Партията вирус не признава.

# 14 463
При полиомиелит 96% от заболелите също са се чувствали много добре. Обаче останалите 4%...

# 14 464
Ковид-19 в СМГ

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Koronavirus-v-SMG-edin-ot … razen_732679.html

Взрив на коронавирусна инфекция е избухнал в Софийската математическа гимназия. По информация на OFFNews най-малко 19 от присъствалите на абитуриентския бал са дали положителни PCR тестове непосредствено след него. Балът е бил на 30 юни. Как се е развила ситуацията оттогава насам е неизвестно. Някои отказват да се тестват, включително с мотива, че искат море, а не карантина.

За ситуацията се разбра от публичен пост във Фейсбук на най-добрия математик от завършилия тази година випуск - Евгени Кайряков, лидер на националния ни отбор през последните години, носител на множество медали и отличия, вече приет за студент в Харвардския университет.

Официалната позиция на СМГ е мълчание. Не е известно временно изпълняващият длъжността директор на математическата гимназия историк Антоан Тонев - кандидат в текущия конкурс за постоянното директорско място - да е изразил публично такава. Към този час сайтът на СМГ информира новоприетите как да отидат и да се запишат, без да предупреждава, че в училището има зараза.

Кофти, но предвидимо. За съжаление напълно вярвам, че не желаят да се тестват, да не би ако са положителни да изпуснат морето.

Но не би трябвало това да попречи на записването на новия випуск, тъй като абитуриентският бал вече няма нищо общо със самото училище. Освен ако сред позитивните или контактните има и учители, които са присъствали на бала, а сега участват в приемането на документи, но не ми се вярва.

# 14 465
Скрит текст:
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/9/20-1798_articleГолям клъстер, предизвикан от асимптоматичен носител - жена се вози сама в асансьор, заразяват се 71 души. Китай

Тя направила всичко както трябва. Нямала симптоми, но се самокарантирала след пътуване. Останала в апартамента си. Поръчвала храна за вкъщи. Но станала пациент нула на клъстер със 71 случая.

На 19 март 2020 г. пациент A0 се завръща в провинция Хейлундзян от Съединените щати; помолена да се карантинира у дома. Живяла сама по време на престоя си в провинция Хейлундзян. На 31 март и 3 април има отрицателни тестове за SARS-CoV-2 нуклеинова киселина и серумни антитела.

Пациент В1.1 е съседът от долния етаж на пациент А0. Използвали са един и същ асансьор в сградата, но не по едно и също време и не са имали близък контакт по друг начин. На 26 март майката и приятеля на майката на на В1.1, посетщават и останават в дома на B1.1 цяла нощ. На 29 март B2.2 и B2.3 присъстват на парти с пациент C1.1 и неговите синове, C1.2 и C1.3.

На 2 април пациент C1.1 получава инсулт, приет е в болница, където споделя медицинския екип и предмети (като микровълнова) с останалите пациенти. Двамата му синове се редуват при него в болницата. На 6 април заради температура е преместен в друга болница, синовете му го придружават и там.

На 7 април друг мъж получава симптоми на ковид, той е и първият потвърден пациент от този клъстер. Близките му контактни В1.1, B2.1, B2.2 и C1.1 тестват позитивни. Никой от тях няма история на пътуване в чужбина или връзка със засегнат от ковид град.

28 души в първата болница, където лежи човекът с инсулт, включително 5 сестри, доктор, 4 пациенти от друго отделение и залата за скенер са заразени. Във втората болница са заразени други 20.

На 9 април стигат до А0, която дава положителен тест за антитела,които показват, че е боледувала. Секвентиране на генома на 21 случая в клъстъра погазва, че всички имат общо начало. Предполага се, че пациент В1.1 се е заразила в асансьора.

Към 20 април А0 остава асимптоматична и общо 71 души са идентифицирани в клъстера.
От този доклад излиза, че вирусът може да се предаде и без личен контакт.
Т.е. " правилото" за интимен , близък контакт повече от 15 минути не важи.

Това са китайски легенди и митове.

# 14 466
От този доклад излиза, че вирусът може да се предаде и без личен контакт.
Т.е. " правилото" за интимен , близък контакт повече от 15 минути не важи.
E то това не е ново, не помниш ли автобусъа, в който имаше заразен, качил се след като болният пътник е слязъл. Близкият контакт просто е по-рисков.

А ето и графиката към доклада за асансьора

Виж, че има и 10 минутен разговор из връзките. А и сестрата в скенера - аз не помня на скенер да съм имала близък контакт повече от 15 минути с персонала.

# 14 467
Може ли линк към това ключово изказване за петте кръвни показатели? Simple Smile
Не намирам такъв, доцент от УМБАЛ "Иван Рилски" го обясни някъде преди седмица, но не мога да си спомня по кой тв канал.

# 14 468
  • София
Ахам, има един такъв момент за "разкази от първо лице" - преди два месеца интервюираните бяха с превес на тежкото изкарване, а сега все повече започват да бъдат "добре съм, нямам симптоми, нямаше да разбера, ако не беше тестът, изкарах го без проблем". Отново учебникарски примери, затова просто ги регистрирам като тенденция и дори не ги слушам внимателно.

Ели, как така ще ги открадне, нали е бил лична кореспонденция или публично? Мен ме впечатли един от коментарите да си бил затраял както правели много заразени.
Обаче и медиите и те са едни! веднага бомбастични заглавия ръсят.

# 14 469
  • София
Скрит текст:
Поредната публична личност, която е заразена с коронавирус и на която НИЩО И НЯМА И СЕ ЧУВСТВА МНОГО ДОБРЕ. И после се чудете защо хората не вярвали, че има коронавирус или пък не ги е страх, защото вируса се изкарва съвсем леко и нищо ти няма. Ами ето заради това - постоянно в пресата и по телевизията виждаме хора, които са заразени с коронавируса и нищо им няма и се чувстват много добре. Как да повярва обикновения гражданин тогава, че това е страшен и смъртоносен вирус, да се уплаши, че като го хване ще умре и да започне да спазва всички мерки и да носи постоянно маска? Как да уплашиш хората, след като други хора постоянно им казват, че са заразени, обаче нищо им няма и се чувстват прекрасно. Няма как да стане тази работа.

Странното е, че ЛЛ веднага при малко неразположение е препоръчала тест.
ЛЛ вече могат ли да пращат на тест ? До преди няколко дни, за тестовете решението не беше тяхно. Или тя си го е платила, само защото е била леко неразположена.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 18:31 от Алекс :)

# 14 470
Как да повярва обикновения гражданин тогава, че това е страшен и смъртоносен вирус, да се уплаши, че като го хване ще умре и да започне да спазва всички мерки и да носи постоянно маска? Как да уплашиш хората, след като други хора постоянно им казват, че са заразени, обаче нищо им няма и се чувстват прекрасно.

Е, как, ей тъй! Като пишеш истерясали постове по форуми Grinning . Нормалните хора няма нужда да ги плашат до смърт, че ако се заразят ще умрат, за да си дадат сметка, че носенето на маска е освен предпазно средство и признак на уважение към останалитe членове на обществото във времена на зараза.

НО НЕ,  според Кура Булгара, ШОК И УЖАС, ШЪОМРЕМ Grinning

# 14 471
  • на пистата
Ето случаите в нашата околия.Ресторанта ги тестваха и на другия ден отвори...за мен е супер безотговорно.Другите 5-6 случая са ни от Перущица.
https://www.karlovopress.com/karlovo/covid-19-20/vtori-sluchai-n … us-v-kalofer-4459

# 14 472
  • София
Ами явно някой, който го познава, му го е изпратил. Имах няколко човека, които познавам само покрай детето и един от тях се е оказал доносник....
отиде ми анонимността във форума, която така грижливо си пазех....

# 14 473
Единствено разбрах от двете статии, че "няма достатъчно данни". Останалото е "може би", "може да се смята"... Никой не е измерил вирусния товар, абе, нищо няма, това е. Само предположения и нищо повече. С времето съм се научила на едно - винаги да си задавам въпроса каква е тежестта на политическите, икономическите и други мотиви в едно решение или липса на решение.

Исландците казаха, че при тях няма нито един случай на дете, заразило възрастен. А те правят секвенции. Може да им се има "някаква" вяра, ако не пълна.

# 14 474
А какво се има пред вид под "деца". Тази възраст 10 години ми се вижда твърде произволно приета. Виждаме, че децата се заразяват и боледуват, дотук ясно. Значи на 9 и половина, десет заразеното дете не може да зарази другите деца и учителката, а на 11 вече може, така ли? Нещо... Не знам.

Общи условия

Активация на акаунт