COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 425
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 060
Баща му сигурно е човекът, който съжалява най-много. Може да го е вярвал, може да го е казал защото ако го каже ще стане, кой знае. Той всъщност с оглед мерките не би трябвало да го е виждал дори, знам че в тия отделения не допускат близки. Може синът му да го е успокоявал и лъгал, няма значение. Жалко за всички.

# 15 061
  • София
Не, че не вярват, просто не им пука вече на хората, защото са засегнати много по-фундаментални неща за обществото ни.

Животът и здравето не са ли най-фундаменталните неща все пак?
Ако ги нямаш какво друго би било от значение?

Да почива в мир този млад мъж!
И на мен не ми се иска да четем само за починали и лоши неща, но за момента ситуацията е такава. Важно е човек да компенсира и с положителни неща в ежедневието си - книга, музика, приятели и т.н.

# 15 062
Малко информация от мен за лабораториите. Днес ходих до цибалаб, защото трябваше най-накрая да си пусна едни проследяващи изследвания. Едната лаборатория в Студ град вече я няма и пише да ходим до друга наблизо. Въпросната друга лаборатория също не беше на адреса, на който я пише! За късмет видяхме случайно познат да ни упъти.
Вътре само по един човек и един в чакалнята, още един навън - мисля си ще мина много бързо. Оказа се обаче, че човекът пред мен чака за разпечатани изследвания за Гърция и само за тях го обслужваха час и 10 Мин!!!!
Носеше документите на 4членно семейство, които жената попълваше в някакви бланки. Първо му се скара, че за ковид тестовете трябва да ходи в централата, защото тя няма бланките, отговарящи за пътуванията в чужбина. той супер нагло настоя да му ги изкара, защото бил дал сума ти пари за изследване и се започна едно безкрайно попълване... събра се над 30 души опашка, хората се изнервиха и масово нахлуха в чакалнята, имаше опити да се прередят. Дойдоха бременни, малки деца, едно бебе и няколко едва стоящи на крака баби. И всички чакахме над един час на един човек да му отпечатат резултати от изследванията по правилата за пътуване в Гърция!
На мен ми прилоша, мина ми часът за едно хапче, а трябваше да изчакам с него за да ми вземат кръв. Пълна лудница!

Какво е това попълване на данни час и 10 мин? Това става за 5 минути максимум...

# 15 063
Сутринта лекар от Инфекциозна болница в Пловдив молеше за помощ, били на ръба лекарите.
Тепърва ще става страшно.

# 15 064
Баща му сигурно е човекът, който съжалява най-много. Може да го е вярвал, може да го е казал защото ако го каже ще стане, кой знае. Той всъщност с оглед мерките не би трябвало да го е виждал дори, знам че в тия отделения не допускат близки. Може синът му да го е успокоявал и лъгал, няма значение. Жалко за всички.
Хич не ми се коментира, защото имам син няколко години по-млад и не спирам да се притеснявам, то за родителите ми, за детето ми, за сестра ми , мъжа ми и т.н. Поне тази смърт е "чиста", не е като холерата, та си викам, ако се гътна, ще е бързо и няма да ми се мъчат близките.
Ама точно бащата на този младеж се намери да дава изявления, че го боляло само гърба и ковид не е опасен, ходил си по двора и леко го карал / бащата/, беше си тенднциозно интервю с омаловажаване на вируса, от уважаван човек, когото гледа и слуша  голяма фенска маса. Ми не беше достойно, аз тогава остро разкритикувах целия репортаж. Пак казвам , много, много жалко за детето му, жалко и за всички нас, че губим млади и здрави хора заради чуждо безхаберие.
Не мога да се побера в кожата си от яд . А бяхме първенци, ама нали сме продажници, та е така те. Нито приходи в хазната, нито ред и сигурност.

# 15 065
Светла му памет!Младо момче
Вчера и днес изписват набързо болните, защото се преценява, че са с подобрено общо състояние и могат да продължат лечението у дома.Онзи ден го каза лекар в интервю.
На позната април мъжът и беше в болница заради пневмония, но реално са му дали опция да се лекува и у дома ако иска, но момчето се притесни и предпочете да отиде в болница.Все пак и корона паниката тогава беше по изявена.
Мангъров, как така не дава интервюта.Не мога да повярвам.Да не е пуснал Секси по студиата.

# 15 066
Сутринта лекар от Инфекциозна болница в Пловдив молеше за помощ, били на ръба лекарите.
Ами Балтов не звучеше така....имали били резерви, легла, лекари, можело целия Пирогов да стане Ковид болница. В интерес на истината говореше за София, но пък Пловдив е вторият по големина град в БГ....

# 15 067
Според Robert-Koch-Instituts заразените са все по млади и повече мъже. Средна възраст 36 години Worried

Делът на починалите вече е малко над 0. И също е ясно друго: възраст, пол и смъртност са свързани. Според RKI фактът, че по-малко хора умират от Covid-19, е резултат от "непрекъснато, значително намаляване на относителния дял на хората над 80 години" - и нарастващия брой на хората под 30 години. Четири от десет пациенти на Covid 19 вече са в тази възрастова група. Във високата фаза на пандемията пропорцията беше точно наполовина по-висока.

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.covid-19-demografie-in … 350f594ff5dd.html

# 15 068
  • София
Ами Балтов не звучеше така....имали били резерви, легла, лекари, можело целия Пирогов да стане Ковид болница. В интерес на истината говореше за София, но пък Пловдив е вторият по големина град в БГ....

# 15 069
Мангъров успя да посее семето на съмнението у една голяма част от народа, а сега всички ще жънем реколтата.

# 15 070
Мангъров вече и по плакати го носят,
така че няма как да бъде дистанциран от ситуацията.

Има много хубави поговорки, например "Волът като рие, на гърба му пада". Не само за Мангъров се отнася.

# 15 071
  • София
И, когато превърнат "Пирогов", в едно голямо Ковид- отделение, какво става със спешните случаи? Тази болница няма аналог, що се отнася за спешност. А, Балтов май го удари на политкоректни изказвания.🤐

# 15 072
Да почива в мир!
Винаги ме натъжава смъртта на млади хора. И тук визирам всеки под 65 години. А 33 е двойно по-малко.
Не смятам, че е редно да съдим бащата. Той си знае с какви мотиви се е изказал, сега и без това се пържи в един кошмар, през който никой родител не заслужава да мине.
За статистиката на НСИ, напомням отново, че това са предварителни данни. Истинските данни ще ни станат известни по някое време другата година. Но отново напомням, трябва да гледаме скритата смъртност, т.е. увеличение на цялостната смъртност, сравнена с поне 5 години назад, не само с една.
За ваксините не смятам, че има толкова откачено правителство, че да ги направи задължителни. В началото ще да по желание, което ще даде време на всеки, който се притеснява, да познава поне по един човек с ваксина. Така ще се достигне нужният брой за "стаден имунитет". Въпросът е да продължим да проверяваме информацията постоянно и за ваксините, защото ще има една яростна кампания от самото начало. Трябва да отсяваме информацията постоянно.

# 15 073

това е много обнадеждаваща информация, среща се и по други сайтове от последните часове на денонощието... за съжаление май в Европа генеричните лекарства, базирани на Fenofibrate не се използват масово и Европейската медицинска агенция не е много благосклонна към тях - https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/referrals/fibrates

# 15 074
  • София
Aко всеки познава по един човек с ваксина няма да се стигне до стаден имунитет. Аз си мисля точно обратното, че много държави ще направят ваксините задължителни. Всъщност не съм сигурен, че го смятам правилно за добиването по този начин на стадния имунитет и нужните 70%, тъй че коригирам мнението си.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 13:40 от WhatHapppenedToMonday

Общи условия

Активация на акаунт