COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 415
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 600
В интензивно днес са 73, а вчера бяха 60 ми се  струва. Значи най-малко 13 повече в интензивно, интубирани. Sad
Как си обяснявате, че има области, в които всеки ден има 3 или 2, или 4 нови заразени? Това е всеки ден с такъв нов брой, искам да кажа, нито 0, нито висок (20, 30)... Странно ми е.
За областите с малко бройки - просто тестват малко. Вчера от 4 положителни в Хасково трима са приети в болница. Явно се тестват основно хора, които са сериозно болни.

# 24 601
Идвам само са похваля нашето РЗИ.Колегата на ММ е контактен.Майка му е от три дни в болница с двустранна пневмония,60г,с диабет и високо кръвно.Вчера по обяд е излязъл резултата от теста-положителен.От РЗИ веднага са ги потърсили и са им забранили да излизат.В понеделник ще вземат проби от цялото семейство.Стискам палци синът й да е отрицателен,понеже цяла седмица работи само с ММ.Като под работа имам предвид и хранене заедно,пътуване само двамата в колата и всякакви други битови отношения.

# 24 602
  • София
Кое РЗИ е това? Софийското не изследва семейството.

# 24 603
  • София
като гледам дори тази статистика, която имаме, по всички градове устойчиво се увеличават регистрираните заразени. Неслучайно казвам "регистрирани заразени", защото това е реално - знаем само каквото сме хванали, останалото не го знаем, нито знаем каква част от хванатите са от останалите. И понеже чета какво пише РЗИ за родното ми място, там тестовете са смешно малко и всъщност хващат основно тези, които са в болницата или с някакви симптоми. За мен е ясно, че тестват като се стигне вече до болница, защото и официалното написано за броя на хората с корона на болнично лечение горе-долу съответства.
със сигурност повечето хора не четат сайта на РЗИ, а когато не знаят, защото не са се сблъскали в обкръжението си, значи всичко е наред.

# 24 604
РЗИ-Плевен.

# 24 605
-32 хоспитализирани, но +10 интубирани.
За първи път имаме толкова голям скок в интубираните, а както обявиха само 10% от тях оцеляват.
Интересно е ако някой прави статистика - коя възрастова група се заразява най-много последните седмица-две.

# 24 606
  • София
РЗИ-Плевен.
Браво на РЗИ Плевен! Може и да е защото позитивната е по-зле и е в болница. Тези на домашно лечение дори не ги потвърждават отново, само на 13ти ден.

# 24 607
Не е заради това.Вършат си работата съвестно.Излезе ли положителен резултат,веднага се обаждат до ЛЛ,квартален полицай и кметството(за малките населени места в района).Проблемът при нас е,че капацитета на тестване е 90-110 теста/дневно и включват много други области,а не само Плевен.Ще ви държа в течение,понеже сме пряко засегнати,приятелско семейство и аз ще им пазарувам,така че ще знам как се развиват нещата.

# 24 608
Не е заради това.Вършат си работата съвестно.Излезе ли положителен резултат,веднага се обаждат до ЛЛ,квартален полицай и кметството(за малките населени места в района).Проблемът при нас е,че капацитета на тестване е 90-110 теста/дневно и включват много други области,а не само Плевен.Ще ви държа в течение,понеже сме пряко засегнати,приятелско семейство и аз ще им пазарувам,така че ще знам как се развиват нещата.
Дано ви се размине на всички. Знам за случай, в който само бабата и двете внучета са се разболели. Родителите на децата и дядото са без положителен пср и без антитела. Дано и жената се оправи, защото с тези придружаващи е доста рискова...

# 24 609
Скрит текст:
Габи, Notaris и други от групата на Шаро Grinning
имам следния въпрос към вас.
Ако имате трибуна, ама не пред изкуфелите бгмамички,
а така, че гласовете ви да ехтят пред тълпата - какво бихте казали?
Вирус няма, вирус има, ама си е вирус като вирус, нищо по-така от грипа, живейте си както сте си живели преди, не се втелясвяйте?
Пазете рисковите - ама как точно да стане - спасявайте се поединично, ако имате съчки в апартамента - да ходят в старчески дом и да се молим някой да не ги подпали там.
Кажете нещо, може пък на фона на цял свят, който е обявил, че сме в пандемична обстановка, България да стане най-умната по всичките земни кълбета и да намери ключа от палатката?
Ама нещо по-умничко и неизтърканичко от чували и камиони за трупове, щото вече твърде морбидно ми идва да се подмята през страница-две. Никой от нас не го очаква, може да се страхуваме, че е възможно да се случи, но не го очакваме, за да ви докажем нещо.
Надявам се, и вие!

Ето това бих казала. На това до скоро май му викаха теория на конспирацията.

https://www.google.com/amp/s/amp.bodyandsoul.com.au/health/healt … 8a902ed5d13f9e8eb

# 24 610
  • София
Стискам палци да им се е разминало на застрашените от зараза, а болната жена да се оправи. Сигурно наистина си има РЗИ-та, които си вършат работата, но в София и в други градове отдавна са му опуснали края - нали било дифузно заразяването, що да се озорват.
Според теорията на Оня-Дето-Е-Винаги-Прав истинските болни от коронавирус били само тези в интензивното - останалите хоспитализирани са просто симуланти, а хората с вирус извън болниците - заразени, но не и болни. Та ако приемем тази логика, то излиза, че епидемията при нас е във възход, броят на интубираните расте.

Що така?

# 24 611
  • София
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30793259.html
Поствам го, за да се види че има различни ситуации. Извинявам се, ако вече е пускано, не успявам да видя всичко.

# 24 612
  • София
Сега прочетох статията за софийското РЗИ, напълно вярвам, че са претоварени - особено като се има предвид тази картинка:

Но това не променя факта, че некарантинирани контактни при дифузното разпространение на вируса означават нови заразени, така че спадът на новите случаи в София изглежда крайно подозрително - поне на мен.

# 24 613
  • При семейството си
Информацията от МЗ, включително за починалите лица:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/169-novi-sluchay … otvrdeni-u-nas-p/

# 24 614
  • София
Пак се почна с тия пневмонии като придружаващо заболяване.
- жена на 82 г. с хронично бъбречно, сърдечно и онкологично заболяване,
- мъж на 67 г. със сърдечно заболяване,
- жена на 57 г. със сърдечно заболяване,
- жена на 58 г. с пневмония,
- жена на 92 г. с диабет, сърдечно заболяване, хронично бъбречно и хронично белодробно заболяване,
- мъж на 64 г. с пневмония 
- мъж на 61 г. с пневмония.
Средна възраст 68,7 год.,

Общи условия

Активация на акаунт