COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 790
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 470
  • sofia
Освен горното, ме притеснява и "цената", която подобни тоталитарни общества, могат да поискат.

# 28 471
"Жива ваксина" има се предвид генетичен продукт използващ несинтетични вещества, примерно на Модерна е изцяло синтетичен продукт и за това има съмнения доколко е ефикасна. Огромната част от ваксините сега са чиста синтетика включително и грипните. Те са много по-лесни за масово производство. Вече никой не прави точно "жива ваксина" - т.е. на основата на отслабен вирус.

Как така никой не прави живи ваксини? БЦЖ, МПР, ротавирусната също е жива, някои противогрипни са живи. Просто при коронавируса явно не е удачно, защото имунитетът по естествен начин е нетраен и някакви други проблеми.

# 28 472
  • София
Скрит текст:
Хайде сега, били откраднали от Оксфорд! Сериозно ли? Защо така с лека ръка се отрича възможността на една толкова силна държава да направи своя ваксина?  

За разтръбяването - винаги с повишено внимание за тези неща, защото често информацията просто изтича, а не че доброволно се обявяват някакви неща.

Великобритания е 95% сигурна, че Русия е хакнала проучванията на Оксфорд: https://www.theguardian.com/world/2020/jul/17/russian-hackers-st … ster-cyber-attack (линк на английски)
Подобна новина в "Би Би Си" - https://www.bbc.com/news/technology-53429506
... и в iNews - https://inews.co.uk/news/health/oxford-university-target-russian … us-vaccine-545990
Но, разбира се, тези хора най-вероятно пишат лъжи...

# 28 473
  • Немция
Скрит текст:
Хайде сега, били откраднали от Оксфорд! Сериозно ли? Защо така с лека ръка се отрича възможността на една толкова силна държава да направи своя ваксина?  

За разтръбяването - винаги с повишено внимание за тези неща, защото често информацията просто изтича, а не че доброволно се обявяват някакви неща.

Великобритания е 95% сигурна, че Русия е хакнала проучванията на Оксфорд: https://www.theguardian.com/world/2020/jul/17/russian-hackers-st … ster-cyber-attack (линк на английски)
... и в iNews - https://inews.co.uk/news/health/oxford-university-target-russian … us-vaccine-545990
Тази новина се появи седмица - две, преди руснаците да обявят, че имали собствена ваксина.

# 28 474
В тези съобщения се казва, че руснаците са се опитали да хакнат проучванията, но не са успяли. Не се съмнявам, че са се опитали,  но през това време те вече са имали готова ваксина от поне няколко месеца. И да с ваксините, освен всичко останало, се играят и политически игри, гонки и надпревари. Името на ваксината - Спутник също не е случайно, ами направо крещи "ето вижте ни, ние сме първи".

# 28 475
Руските учени обясняваха че ваксината се прави по изпитана методология на техните научни учреждения, по която са правени много техни ваксини преди това. Та не е ясно какво точно са откраднали от Оксфорд. Ама ако се помайтапя, тогава бих казал, ако руснаците са я откраднали от западният свят, защо западният свят подхожда с такова недоверие към нея, и толкова я плюе, ми това си е крадена западна ваксина брандирана като руска. Grinning Значи може и да е качествена.

# 28 476
  • София
Аз не виждам какъв е проблема и руснаците да са хакнали въпросната ваксина. Проблем ще е вече да я пуснат в масова употреба преди да са проучили евентуалните ефекти, които би причинила на приемника.

# 28 477
Скрит текст:

Тези хора задължително пишат лъжи😀

# 28 478
Купих си Инфлувак Тетра.
Аптекарката каза, че м.г. са получили еднократно зареждане, може би и тази година ще е така.

Мангъров май се скри като почина момчето от Търново. Нали с него са се консултирали родителите.
Как върви този случай?

Да родителите са се консултирали с него, но не имал никакъв достъп до лечението на момчето и по никакъв начин не е участвал в него и не са взети предвид консултациите му. Нали не си представяш д-р Сибила Маринова, която пише жалби срещу него и се опитва да го дискредитира по всякакъв начин в следващия момент да се вслуша в неговото мнение. Момчето почина в нейното отделение и тя също сега се скри.
Води се разследване от софийска прокуратура, тъй като чичото е прокурор във Велико Търново, за да няма конфликт на интереси.
Официалния отговор е - тече разследване.

# 28 479
  • София
По политически и икономически причини всеки може да си твърди всичко и това няма как да се докаже, освен ако не се извадят записи и документи. Индустриалният шпионаж е от древни времена, но е като в разводите - "той каза - тя каза".

Към момента съм склонна повече да вярвам на изявленията на руснаците, че  ваксината си е тяхна разработка на основата на вече съществуващи разработки.
Преди малко гледах в новините им - главният лекар на една от болниците се е писала доброволец, до днес 35 хиляди доброволци  са се ваксинирали.  Ваксината се съхранява в специален хладилник и трябва да се размразява преди употреба и не може да стои извън него дълго време. Главният лекар-доброволец обясни, че и други ваксини са правени по този векторен метод, няма опаснот човек да се зарази от ваксината.

Само предавам какво чух, да не каже сега някой, че правя пропаганда. Гледам руските телевизии, защото са ми интересни.

# 28 480
Скрит текст:
Това кога, последните дни да. Но на фона на нон- стоп носенето на маски не трябваше изобщо да се стига до нов скок в случаите, нали? Ако маските предпазват наистина толкова много, нямаше да има толкова клъстери. Нямаше да се наложи в разгара на сезона да се затварят дискотеки и барове. И нямаше Испания да е първата европейска страна с чукнати половин милион случаи.

И аз се чудя за Испания с тези маски и на закрито, и на открито!?

Само за последните 30 дни Испания чукна 211 000 нови случаи. Rolling Eyes

Тук в Швеция ако започне втора вълна няма да съм изненадана, защото маските продължават да са мираж, но за Испания продължавам да се чудя с тези маски и с тези цифри на новите случаи.

Иначе в Швеция кривите продължават да потъват, засега няма втора вълна.

Аз пък изобщо не се чудя.

Pure, а какво казва Тегнел за маските? Смени ли си мнението?

# 28 481
Как така никой не прави живи ваксини? БЦЖ, МПР, ротавирусната също е жива, някои противогрипни са живи. Просто при коронавируса явно не е удачно, защото имунитетът по естествен начин е нетраен и някакви други проблеми.
БЦЖ-то която се произвежда у нас е неефикасна срещу туберколоза.

# 28 482
Скрит текст:
Това кога, последните дни да. Но на фона на нон- стоп носенето на маски не трябваше изобщо да се стига до нов скок в случаите, нали? Ако маските предпазват наистина толкова много, нямаше да има толкова клъстери. Нямаше да се наложи в разгара на сезона да се затварят дискотеки и барове. И нямаше Испания да е първата европейска страна с чукнати половин милион случаи.

Тук в Швеция ако започне втора вълна няма да съм изненадана, защото маските продължават да са мираж, но за Испания продължавам да се чудя с тези маски и с тези цифри на новите случаи.

Аз за Испания конкретно се чудя уж маски навсякъде, а тече бясно предаване на инфекцията. Нали уж затова се носят маските, а имат 211 533 нови случаи за последните 30 дни.

За Тегнел и маските - Агенцията за обществено здраве каза, че не са изхвърлили напълно възможността да се препоръчат маски при определени условия, но засега няма спусната такава препоръка. В момента не се налага - цифрите са ни най-ниски за всички криви от началото на пандемията и кривите продължават да потъват. Училищата вече са отворени повече от 20 дни. Също така се каза, че ако се стигне до препоръка за използването на маски, то ще бъде за определени региони -  например ако има бум на заразата в Гьотеборг, това не е причина да препоръчат маски и в населените места, в които зараза няма или има единични случаи. Евентуално маски биха се препоръчали за употреба в локалните огнища и то не навсякъде, а предимно в градския транспорт. Тук не вярвам някога да въведат маски в училищата, независимо от разпространението на вируса. Големият пик през април си го изкарахме с отворени училища до 9 клас и без нито едно дете с маска.

# 28 483
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз за Испания конкретно се чудя уж маски навсякъде, а тече бясно предаване на инфекцията. Нали уж затова се носят маските, а имат 211 533 нови случаи за последните 30 дни.

За Тегнел и маските - Агенцията за обществено здраве каза, че не са изхвърлили напълно възможността да се препоръчат маски при определени условия, но засега няма спусната такава препоръка. В момента не се налага - цифрите са ни най-ниски за всички криви от началото на пандемията и кривите продължават да потъват. Училищата вече са отворени повече от 20 дни. Също така се каза, че ако се стигне до препоръка за използването на маски, то ще бъде за определени региони -  например ако има бум на заразата в Гьотеборг, това не е причина да препоръчат маски и в населените места, в които зараза няма или има единични случаи. Евентуално маски биха се препоръчали за употреба в локалните огнища и то не навсякъде, а предимно в градския транспорт. Тук не вярвам някога да въведат маски в училищата, независимо от разпространението на вируса. Големият пик през април си го изкарахме с отворени училища до 9 клас и без нито едно дете с маска.

Ами за Испания има два варианта: или маските не помагат, или испанците си правят купони по домовете без маски. Но те на обществени места наистина постоянно и навсякъде са с маски, дори и на кафе или ресторант, само по време на ядене, пушене и пиене ги свалят. Поправете ме, ако греша.

А пък иначе мисля, че вече съм влюбена в Тегнел. Joy

# 28 484
Испания ги връхлита 2-ра вълна която при нас вече утихва ... вариантите не са 2 около 222.

Общи условия

Активация на акаунт