COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 674
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 785
Има ли статистика за България за починалите по възраст?

# 28 786
  • в страната на чудесата
Така е Third, руснаците лъжат и това е известно, затова и никой не ги взема насериозно в тази област на науката.
“Помощта” им за Италия сигурно беше, за да се сдобият с вирус, помните ли военните им изпълнения, които нямаха нищо общо с хуманитарна помощ.

# 28 787
Скрит текст:
Габи, това са доста сериозни усложнения. Особено миелита, на малък брой хора, лоша работа. Надявам се защитниците на руската ваксина да помислят Simple Smile
Но друга ми беше мисълта. Астра зенека какъв опит има с ваксини? В същото време абсолютните доминанти на ваксинския пазар не са се разбързали. ГСК/мерк 1-ВА фаза. Това не е случайно.

Да, така е.При случая с МС е установено, че не е причинен от ваксината, обаче сега и това с миелита... Честно казано е леко странно. И дето ти викаш, на толкова малък брой хора.
А иначе какво е твоето предположение за това, че компаниите с опит в сферата на ваксините не са се разбързали?

Кое е странно? Че при тестване върху 30000 души, може да,се случи при някой да се намери някакво пропуснато заболяване?

Да, ако има връзка с ваксината изобщо не си представям да продължат. Те ако имаха такива намерения, нямаше  да спрат изпитанието.

# 28 788
  • Бургас
Има ли статистика за България за починалите по възраст?
официална не съм срещала, аз си водя неофициална, може да има няколко пропуснати, защото в началото ми се губят малко починалите, но откакто има инф.портал от месец май там всеки ден са обявени случаите по възраст
00-19г. - 1  починал   от 1347  или 0.07% от заразените в тази възраст
20-29г. - 1     от 1979  или 0.05%
30-39г. - 14   от 2620  или 0.53%
40-49г. - 31.  от 2915. или 1.06%
50-59г.-  80   от 3032. или 2.64%
60-69г. -174  от 2450. или 7.10%
70-79г.- 202 от 1355 или 14.91%
80-89г.- 101 от 509    или 19.84%
90-99г.- 19 от 59.       или 32.20%
това еза 6-те месеца от 1.03 до 31.08.2020

# 28 789
Владо Пенев: "Заразих се с Covid, след като се почесох под носа с мръсни ръце..https://www.24chasa.bg/novini/article/9005161

# 28 790
  • в страната на чудесата
Владо Пенев: "Заразих се с Covid, след като се почесох под носа с мръсни ръце...
Така, така. И гонорея от басейна хващат някои.

# 28 791
Гледам Ангел Кунчев по бТВ. И журналистите искат сеир само да има. ( С извинение за думата). Как пък не им омръзна Мангъров. Кунчев добре каза "обърква хората". Това по повод, че онзи се оплака как Кунчев му звънял да не се изявява. Все пак отговорнист носи Кунчев, а не Мангъров.

# 28 792
Владо Пенев: "Заразих се с Covid, след като се почесох под носа с мръсни ръце..https://www.24chasa.bg/novini/article/9005161

Този ми е странно антипатичен. Сега още повече.

# 28 793
Владо Пенев: "Заразих се с Covid, след като се почесох под носа с мръсни ръце...
Чак да му се чуди човек:" Заразих се защото бях с мръсни ръце. Бях с маска, но с мръсни ръце. Бях с мръсни ръце и се почесох под носа три пъти, даже си казах - сега, ако има вирус по ръцете ми, направих му магистрала."
Пенев категорично отказа за съобщи къде се е заразил, за да не уплаши хората, но увери, че не е било по време на снимки, нито в театъра. "Там се работи изключително и само по правилата", подчерта той... Пенев разказа още, че е усетил мига, в който е оздравял - беше миналата неделя по обяд и си казах – убих последния вирус."

# 28 794
  • При семейството си
Информацията от МЗ, включително за починалите лица:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/163-sa-novodiagn … id-19-lica-prez-/

Пак има погрешно подадена информация от РЗИ - Стара Загора

# 28 795
  • София
Някой назад беше питал за Чехия и бройките.
В момента съм в Прага, мерките са като в България и се спазват толкова Simple Smile Маски в ГТ и на затворено по правило, ама в магазините не се престарават. Заведенията си работят, пълни са, без маски за клиенти, от персонала - рядко до средно. Животът си тече, както и в България.
Бройките им се вдигат, защото тестват доста повече от нас. Смъртността им е на 60% от нашата като абсолютна стойност...
Вчера минахме покрай специална Ковид лаборатория, тип лавка, в самия център на Прага. В 14:30 взимаха проба на пациент номер 201.. Само на една лавка в Прага. Имаше опашка от около 10 човека, може би им дават часове, за да няма струпване. От двете страни на гишето - кафе-ресторанти, пълни, реално седящите навън бяха на около 50-60 см. от чакащите (съмнителни, предполагам) Wink

Относно Белгия и ограниченията за Българи, от която и да е част на страната - ами, нелепо е, сори. Политика е и е неприятно, може за тях да е оправдано.

Заразяването на В. Пенев... знае кога и как, евала, хаха. И ако това с пипането на носа с мръсни ръце беше вярно, незаразено дете нямаше да има Wink

# 28 796
Гледам Ангел Кунчев по бТВ.

На мен той ми вдъхва най- голямо доверие, умерен и претеглящ думите си е, когато има несъгласие го изразява .

Владо Пенев как точно е разбрал от къде и как се е заразил ?! Много странни неща е споделил в интервюто .

# 28 797
Скрит текст:
Чак да му се чуди човек:" Заразих се защото бях с мръсни ръце. Бях с маска, но с мръсни ръце. Бях с мръсни ръце и се почесох под носа три пъти, даже си казах - сега, ако има вирус по ръцете ми, направих му магистрала."
Пенев категорично отказа за съобщи къде се е заразил, за да не уплаши хората, но увери, че не е било по време на снимки, нито в театъра. "Там се работи изключително и само по правилата", подчерта той... [/spoiler] Пенев разказа още, че е усетил мига, в който е оздравял - беше миналата неделя по обяд и си казах – убих последния вирус."
Това ми звучи като жените, които в момента на оргазъм усещат как забременяват.
По темата, за Прага. Мисля, че не е само там като при нас. За САЩ даже има много клипове на хора, които отказват да носят маски.
Не разбирам, честно казано, този голям отпор, който се дава на мерките. Или не могат да обяснят учените нормално защо и как, или наистина хората имат повече доверие на интернет. Което не би трябвало да ме учудва, предвид новините за майки, даващи на деца с аутизъм белина, за да ги "лекуват". Отново тенденция тръгнала от "специалист" преди няколко години. И все пак... Не вярвах, че толкова много хора са склонни да вярват на всичко в нета.

# 28 798
  • Варна
Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са 996. Новите случаи, регистрирани за последните 24 часа, са 14. От тях 5 са установени при лекари, 4 - при медицински сестри, 2 - при санитари, 3 - при друг медицински персонал.
Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 706. *Пет от случаите са от последното денонощие. Починали са: жена на 85 г. с хронично неврологично заболяване, жена на 54 г. с онкологично заболяване, мъж на 73 г. със сърдечно заболяване и затлъстяване, жена на 36 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 55 г. със сърдечно заболяване.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/163-sa-novodiagn … id-19-lica-prez-/
85    F    Русе    Русе
54    F    Пловдив    Кричим
36    F    Пловдив    Лъки
55    M    Благоевград    Струмяни
73    M    София-град    Столична
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/novi-163-sluchaya-na-covid-19-u-nas

# 28 799
  • Немция
За Чехия онзи ден показаха кадри от едно безгрижно лято, с пълни дискотеки и барове.
Имало изявление от правителството, че смятали оттук нататък да се тествало по-малко. Явно тестовете им стават кът.
Германия обмисля временно дали да се затвори границата към Чехия за туристи.

И малко от немската преса по темата>
Федералното правителство обявява Прага за рискова зона

Предупреждение за пътуване от Министерството на външните работи е в сила за Прага от сряда вечерта. Столичният регион вече принадлежи към рискова зона, пътуващите, които се връщат от рискови зони, трябва да влязат в карантина и да се тестват. Във вторник Чешката република преброи 1164 нови инфекции - рекорд, който Министерството на здравеопазването в Прага съобщи в сряда. Най-силно пострада столицата.

Световната здравна организация (СЗО) вече беше описала неотдавнашното увеличение като "тревожно" предишния ден. От четвъртък в Чешката република се изисква маска във всички интериорни стаи извън собствения ви дом. Засегнати са и офисите, но не и класните стаи. Преди това в обществения транспорт трябваше да се носи маска за лице.

В средата на март правителството в Прага беше едно от първите, които направиха маската задължителна и затвориха границите. Сега министър-председателят Бабиш, който представи страната си като образец в началото на пандемията, заяви, че е изправена пред „трудна есен“. Новите инфекции се проследяват при тези, които се завръщат от пътници, включително тези от Хърватия.

https://www.welt.de/vermischtes/live206935325/Corona-Ticker-New- … it-14-Jahren.html

Общи условия

Активация на акаунт