Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Татуировки на тинейджър

 • 6 881
 • 24
 •   1
Отговори
 • Мнения: 65
Здравейте!
Сина ми е на 16 и иска да си прави татуировка. Аз попринцип харесвам татуировки, но мисля че е добре да изчака още няколко години, да порасне изцяло и да осъзнае че решениетох му е от значение за целия му живот. Казах му че съм против на този етап, но баща му го подкрепя, че дори и го убеждава да си направи. Ако си беше избрал нещо дребно бих се съгласила но той иска на целия си гръб да татуира. С мъжа ми сме разведени и каквото и да му кажа той е наобратното. Той си е направил първия татус на 14 и продължава(вече дори няма свободно място почти) и мисли че детето дори е закъсняло. А той прави всичко да изглежда като баща си. От 2 години се подстригва0 номер,  отново подтикнат от баща си. Каквото и да говоря аз все съм мрънкалото.

# 1
 • Мнения: 30
Ами позволи му аз си направих първата татуйровка на 16 , но поне го разобеди да не е целия му гръб в татуйровка .
Ами щом и ти не си против и баша му не е против значи му позволи да я направи

# 2
 • Мнения: 55
Ще подкрепя горното мнение. Щом баща му го навива, ще Ви бъде трудно да го разубедите. Явно иска да му подражава, за него той е някакъв модел на поведение/външен вид. И най- много Вие да излезете лошата и да развалите отношенията си, а както знаем с тийнейджъри е трудно. Съветвам Ви да му разрешите, но да не е върху целия гръб и особено да не е върху гръбнака и да не е с червено мастило.  Смята се, че мастилото върху кожата по линията на
 гръбначния стълб има канцерогенен ефект при вкарване в гръбначния канал, което би могло да стане при спирална или епидурална анестезия. Затова и анестезиолозите се плащат при вида на пациент с изцяло татуиран гръб. А за червеното мастило - причината е същата, макар и сигурно да има и други проучвания, то се води поначало канцероген.

# 3
 • Мнения: 65
Замислям се дали просто да не се съглася с него. Не се интересувам толкова от чуждото мнение, но ще ми е странно да излезем с роднини или приятели които го имат за дете още и той да си запоказва татусите. Ще ме помислят за ненормална че съм позволила, но ще се примиря накрая. Поне веднъж аз ще съм добрата.
Отново се опитах да говоря с него поне да не е на целия гръб, но не е съгласен. Иска да започне от гърба а след това ръцете краката и...
Поне баща му ще ги плаща щом му дава акъл. Аз ще искам обаче да проверя дали татуиста спазва хигиена и ако не ще го накарам да търси друг.

# 4
 • Мнения: 211
Geri моята първа татуировка я направих на 17 и то без да съм искала разрешение на родителите си, така че ако е решил все ще намери начин да се "нашари", а ако не разрешиш най-много да иде в някое "компроментирано" от към хигиена студио. Според мен най-напред за това помисли Hands V
Като отидох и ми казаха: "Мисли добре без нито една може, но само с една не може"  и са прави, в този ред на мисли след като баща му е фен, ми се вижда странно да го кандардисва да е сега лятото. Това се прави есента или зимата, за да има време да не се излага на слънце, защото ще избелее/избледнее и ще трябва ретуш.
Написаното от Green Arrow го чувам за сефте, червения пигмент не се препоръчва по-други причини...(но е възможно да съм пропуснала тази информация).
Като успокоение мога да ти кажа следното не бъди уверена, че ще се "изрисува" целия, сега може и да му се вижда много лесно, но рисуване особено на тънка кожа върху кост не е толкова приятна процедура, (от опит ти казвам, че не бих се подложила пак). А и цял гръб те уверявам, че не може да се издържи да се изрисува наведнъж и поне в Бъгария не знам да има татуист, които да се навие да го направи.

# 5
 • Мнения: 65
То е ясно че няма на веднъж целия гръб да стане. Ще трябва няколко пъти поне. И аз и други хора му казаха че не е толкова лесно и безболезнено, но каквото и да ставало гърба целия му трябва да е нарисуван. Като ги плаща баща му дори и не се замисля дали да го прави.

# 6
 • Мнения: 211
Исках да кажа, че може и да му мине мерака за цял гръб след първата сесия Hands V

# 7
 • Мнения: 65
Ами не ми се вярва така да мине, на баща му за толкова години не му е минал мерака, че и на главата смята да си прави. А пък и веднъж като я е започнал неможе да я остави така

# 8
 • Мнения: 211
Но може да я завърши без да е цял гърба.
Да ти кажа и аз още си имам мерак, но вече прага ми на болка е друг, та не се мятам пак на стола.
Дано момъка се осъзнае и да избере добър татуист, защото аз последно (преди 5 години) преправях една от “младини”. Но тогава харесвах други неща Blush
Хубавото е, че гърба няма да си го вижда та ще му омръзне по-напред във времето.

# 9
 • Мнения: 5 011
Аз съм консервативна и не бих разрешил с уговорката да прави каквото реши след 18г. Бих убеждавала до последно с всякакви аргументи. Има много клипчета за вредата от татуировките и опасностите свързани с тях. Седнете и ги изгледайте заедно.
Аз моя син успях да го разубедя. Казах му че преди да нанесе трайни промени върху тялото си (пиърсинг и татуировки) трябва добре да помисли, защото са за цял живот. С косата си може да прави всичко, тя расте.

# 10
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 2 490
...в този ред на мисли след като баща му е фен, ми се вижда странно да го кандардисва да е сега лятото. Това се прави есента или зимата, за да има време да не се излага на слънце, защото ще избелее/избледнее и ще трябва ретуш...
В допълнение, за момиче вероятно е ок на такава възраст. Но за момче абсолютно бих натъртила, че вероятността да "расте" още е голяма, особено като ги удари момента да правят мускули (почти всички минават през фазата "фитнес"). А риска от разваляне на татуса тогава е голям. Обожавам татуировки, но определено бих съветвала за големи и сложни такива да се изчака до към 20-22год.

# 11
 • Мнения: 65
Той фитнеса го е почнал от 2 години. Накрая се съгласих за татуса. Поне веднъж аз съм добрата. Да я прави като иска.

# 12
 • Мнения: 662
По принцип и аз бих Ви посъветвала да се съгласите, защото ако е толкова навит, пък и подкрепен от баща си, най-вероятно ще си направи с или без Ваше съгласие.
Но тъй като и аз съм татуирана Wink потвърждавам мнението на Спайка, че сега е супер неподходящ сезон за татуси, не се прави в началото на лятото в никакъв случай. То така или иначе цял гръб се прави на няколко пъти, ще му го рисуват с месеци, през това време кожата трябва да се пази много от слънце, вода, инфекции и т.н. Поне да изчака до септември.
За това с упойките и аз съм го чувала от лекар. Бях на АГ преглед точно след като ми е направиха моята, която е на кръста и малко по-надолу и няма да забравя как ми каза, че в този ден съм си провалила всички шансове да раждам с епидурална или спинална упойка . Е, в крайна сметка, при раждането ми година по-късно анестезиологът ми се посмя затова и ме бодна точно над татуировката, тъй че успях да родя със спинална упойка... но се бях попритеснила дали няма да се наложи да ме упоят изцяло. При мъжете тези упойки са по-рядко прилагани, тъй че да кажем, това не чак от такова крайно значение.
Според мен, основното е да проверите как стоят нещата със самото студио, даже идете и вижте как работят, предполагам сега особено всички спазват необходимите хигиенни мерки, но за всеки случай.
А ако си направи нещо, което не му харесва след 10 години - ами, има и такъв вариант. Моята първа татуировка я направих на 22 и след няколко години беше вече ужасна (обелена), та си направих нова върху нея, която е красива и свежа. Но моята беше малка и лесно се преправи. Цял гръб... надали...

# 13
 • Мнения: 75
Аз попринцип не харесвам татуировките и не бих му позволила, преди да стане на 18, но след като бащата е разрешил, вече е свършено.
Трябва да го запознаете какви са опасностите от татуировката. Също така когато отидете да му я правите, уверете се че иглата е чиста. Предложете му татуировката да е символична, защото като порасне малко по голям и спре да му харесва, няма да има махане.

# 14
 • Мнения: 10 094
След като вече сте решили,добре ще е да си направи татуировката на място,което не се вижда-например гръб.
Или да си направи някаква временна татуировка.
Да се татуира целия ми се вижда прекалено.
А и в бъдеще това може да му пречи-на кариерата например.
Някои работодатели имат такова условие-да нямаш татуировки на видими места.
Или пък той самия да си промени мнението и след време да съжалява.
На 16 още не е достатъчно зрял,не се знае на 26 какво ще мисли.
Имаше една тема за татуировките-прочетете я.

Аз лично не харесвам татуировките и до 18 години не бих позволила.

Общи условия

Активация на акаунт