Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 37 404
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
А кой номер се води естественият цвят на Kath? Моят натурален цвят на косата е подобен, а нямам представа, та затова питам. Simple Smile

# 91
Melisande Припомни ми само кой номер си естествената коса или натуралната ти база 5, 6 или 7?
Вече разбрах, че имаш 90.1, ако нямаш 0.0,за да ги смесиш по равно, то правиш корени първо само с 90.1 1 част и 2 части 12% оксидант,  за 50 минути. Според това какъв е натуралния ти цвят, ще имаш съответсващия пигмент- червен, оранжев или жълт. Така. Измиваш си хубаво косата 2 пъти поне, със шампоан с ниско ph и подсушаваш с кърпа. Тогава можеш да нанесеш тониращата смес за цвят, но все още не знам какъв цвят искаш, кое ниво искаш да сигнеш- 9то или 10то? Прочетох, че имаш 10.1, смесваш 10.1 с 11.17(това  при Oway е посочено като тонер за блондинки- т.е. създаден е точно за премахване на жълти оттенъци) с оксидант 2,7% в съотношение 1:2, т.е. 10.1+11.17 смесени като една част с 2 части 2,7 % оксидант.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 17:16 от Anelia Dimitrova 649961

# 92
  • София
Моят естествен цвят е някъде 5ца. Тънък косъм, лесно изсветлява но има оранжево червен пигмент.
Цвета който целя е пепеляво русо.
Прилагам ориентировъчни снимки като знам че това на снимката е балеаж, просто като нюанс и ниво на изветляване ми харесва.
Кой шампоан е с ниско PH например?

В момента имам 10.1, 90.1, 90.11 и 9

# 93
Моят естествен цвят е някъде 5ца. Тънък косъм, лесно изсветлява но има оранжево червен пигмент.
Цвета който целя е пепеляво русо.
Прилагам ориентировъчни снимки като знам че това на снимката е балеаж, просто като нюанс и ниво на изветляване ми харесва.
Кой шампоан е с ниско PH например?

В момента имам 10.1, 90.1, 90.11 и 9

Melisande,  шампоан с ниско ph за затваряне на кутикулите е техния , т.е. на Oway - Hbalance shampoo и той е препоръчителен от тях задължително след всяка една химическа обработка на косата.  Неговото ph е 4.0 - 5.0. След като си 5ца, то е логично тона ти на изсветление да е червено-оранжев, а той се неутрализира със синьо-зелен коректор- зелен за червения и син за оранжевия тон.
90.11 е от суперизсветляващата серия, който е със синя корекция и който, при това с което разполагаш, е добре да използваш. Но, по следната формула, след като нямаш 0.0 бустери за допълнително изсветляване:
1 част 90.11 + 2 части 12% оксидант,  само корени както разбирам. За 50 минути ще ти вдигне до оранжево,  защото такава ти е базата. Измиваш консистенцията с шампоан с ниско ph, подсушаваш с кърпа и нанасяш тониращата смес за оцветяване на косата, защото досега я изсветлява.  Формулата е при така наличните ти е : 1 част 10.1+ 1/10 част от 0.1( ash коректора) смесваш ги първо много добре и едва тогава добавяш 2 части  2,7% оксидант. 15 минути. Измиваш пак със шампоан с ниско ph  и добавяш хидратираща маска . Съветвам те да си набавиш ниския оксидант 2,7 %, а след като ще вземаш него си вземи и 11.17, защото той е предвиден точно за тониране на нежелани жълти оттенъци.
По принцип правилната система при измиването на изсветляващите и оцветяващи продукти е друга - т.е. За целта Oway са създали Hsystem - за правилно поддържане на косата преди и след изсветляване и боядисване.

Цветовете от снимките, които си показала се постигат с използването на изсветляващи пудри или кремове, в случая Oway имат Hbleach. След като косата бъде изсветлена с такава пудра или масло или крем( масово се  използва общоприетото нарицателно "блондор") - дали във фолио или с открита техника, се получават взависимост от базата оранжеви или жълти кичури, които после задължително се оцветяват/тонират, според това какъв е желаният оттенък.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 19:27 от Anelia Dimitrova 649961

# 94
  • Варна
Някой тествал ли е тези Lanza vibes?

# 95
Скрит текст:

Аз съм тествала пигментите на alphaparf milano

За корекция на жълто и придаване приятен оттенък на много светло русо
Както и тези на Oway hmelt mysterious purple

Тези пигменти могат да се добавят директно в боята преди боядисване, в балсам или маската, в кератинова терапия и други.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 01:47 от Не се сърди, човече

# 96
Съветвам те да си набавиш ниския оксидант 2,7 %, а след като ще вземаш него си вземи и 11.17
Аз пък те съветвам да изразходиш (или евентуално дори изхвърлиш) всичко на тая марка и да не се загробваш с още техни боклуци!

# 97
  • София
Скрит текст:

Тези пигменти могат да се добавят директно в боята преди боядисване, в балсам или маската, в кератинова терапия и други.

Как точно се използват тези пигменти?
Да взема да купя и да го занеса на фризьорката.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 01:48 от Не се сърди, човече

# 98
Apolonia ,  добавят се директно към боята , фризьорката ти би трябвало да знае.

Ето примерен клип, информирам, че са много наситени!

https://www.youtube.com/watch?v=Nhpg07hUyD8&feature=share

# 99
Кристина, цвета с Гарниер 111 е станал доста тъмен? Аз 6 години използвах само такава боя и ми беше доста светла. Добавяла ли си нещо?

# 100
  • Варна

apolonia, Влезте и прочетете най - добре, самостоятелно може да с ползват, именно затова са Директни пигменти.

# 101
  • София
Скрит текст:

Като знам с мойте опити какви ги сътворявам, не бих се опитвала повече, въпреки че не страдам за коса изобщо, но все пак да остане някаква

# 102
Нищо не съм добавяла,само боята. Корените, естествено останаха оранжеви и се наложи силно да матирам, за да не ме дразнят. Напоследък това ми е честа практика Confounded  като ученичка и на мен ми ставаше много хубав и светъл цвят,но... Както казвам, пигментът ми нещо стана дефектен, нищо не ми се получава. Имам да си доизразходвам Лорвен и няколко на Селектив и после мисля най-сетне да се хвърлям на Вела,Алфапарф и Кюн основно. Сега в петък съм на фризьор и ще занеса Селектива,ще видим какво ще стане,ще кача снимки Grinning

# 103
  • Пловдив
А кой номер се води естественият цвят на Kath? Моят натурален цвят на косата е подобен, а нямам представа, та затова питам. Simple Smile
На моя дисплей се вижда като тройка, но Kath да потвърди дали наистина е толкова тъмна. В краен случай четворка, но по- скоро не.

Christina-89777, наистина има разлика с онова русо, което си показвала преди. Но факт, и хормоните и партидите бои, пък и промяна на формулата, времето,  също оказват влияние.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 23:07 от AlexaS

# 104
На моя экран се вижда много добре рижавеещото в корените на Мелисанде. На едната снимка дължините студенеят

Аз пък те съветвам да изразходиш (или евентуално дори изхвърлиш) всичко на тая марка и да не се загробваш с още техни боклуци!
С колко марки бои съм се загробила пробвайки да намеря своята/своя цвят Simple Smile
Следващата която искам да пробвам е на Joico - не съм я намерила от къде да я купя, нито салон който да работи с нея. ( някой ако знае вносителя да сподели Wink )

wdv препоръчай марка ( модел ) боя.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 08:15 от Casual

Общи условия

Активация на акаунт