Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 81 558
  • 885
  •   1
Отговори
# 615
Когато ние ходихме с нашата кола /не е джип/ не успяхме да стигнем до чешмата и я оставихме по-назад. Аз имам страх от височини и качването до самия манастир си беше предизвикателство. Препоръчвам да отидете през есента, уникално е като цветове и усещане по пътеката.

# 616
  • Варна
Ние ходихме до този манастир по описанието от този пътепис:
https://pateshestvia.net/%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%80%D1%83%D0 … %BB%D0%B8-%D0%BF/
През селото карахме в посока манастира, нормален черен път покрай гора. Стигнахме до чешма с навес за празненства до нея. Вляво има път(покрай навеса вляво), по него може да продължите с кола и стигате до беседка с табели.  От нея нагоре тръгва пътека, няма как да се объркате от беседката. Но на мястото-разклон в пътеписа с табелите, някои липсваха, ориентирахме се по снимката от пътеписа. Реално вдясно е пътеката към скалния манастир. Леко и плавно е изкачването в приятна гора, детето ни на почти 3 мина сам маршрута на отиване  и връщане. Но вече горе до манастира го сложихме в раница и беше вече на гръб там. Самото изкачване по въжето изглежда страшно в началото, но има за къде да се държиш, не е невъзможно. Пролет и есен са сезоните за това място, много внушително. Даже, ако имате възможност да не е почивен ден, още по-добре, за да се насладите на спокойствието. Има си хора през уикендите.

# 617
  • у нас
Здравейте. Юни ще ходим в района на Враца да извървим няколко пътеки. Търся препоръки място за настаняване и хранене в района. Бяхме се спряли на къмпинг Синева(заради романтиката, а не заради това че обаче ме да спим по палатки) но цената тази година е уаууууу, а и да тичам 100м до тоалетната :/, не брагодаря. Хопвали сме в комплекс Чайка и останахме доволни, но не знам как са стаите. Та, ако имате препоръки Simple Smile

# 618
  • Пловдив
Дайте насоки какво освен крепостта Овеч да се разгледа около Шумен?
За Разград също нещо споменаха познати...

# 619
Мадарски конник, стари столици Плиска и Велики Преслав, Двор на буквите.

# 620
  • Някъде по Дунава
В Разград има римски останки Абритус. Музеят, който е там също е интересен.
Зависи с колко време разполагате. На около 70 км от  Шумен е тракийската гробница в с. Свещари.

# 621
  • Пловдив
Да, това беше...благодаря!
Мислим две нощувки да направим или около 6ти май или 24ти. За Варна няма да остане време.

# 622
  • Пловдив
Здравейте, скоро попаднах на пътепис за Ханкрумовски скален манастир, който е в района на Шумен, както и скален феномен "Окото"

# 623
Около Разград освен гробниците в Свещари (повече са, но едната е много интересна и преди повече от 10 г. входът беше УАУ - двуцифрен на човек) е добре да се види и Демир баба теке - много интересно е, но има доста слизане основно по стълби, изкачване на връщане. Текето е построено май на мястото на тракийско светилище. Алианско е и вътре не само горят свещи, а има и човешко изображение.

# 624
  • София
Някой ходил ли е скоро на екопътеката в Локорско, Софийско - дали е добре сега за разходка или е много кална? И може ли да се комбинира с разходка до Момината скала - до там са 2,5 и обратно, но ако има връзка с екопътеката ще е супер.

# 625
  • Пловдив
Здравейте. Юни ще ходим в района на Враца да извървим няколко пътеки. Търся препоръки място за настаняване и хранене в района. Бяхме се спряли на къмпинг Синева(заради романтиката, а не заради това че обаче ме да спим по палатки) но цената тази година е уаууууу, а и да тичам 100м до тоалетната :/, не брагодаря. Хопвали сме в комплекс Чайка и останахме доволни, но не знам как са стаите. Та, ако имате препоръки Simple Smile
Миналото лято пусках репортажи от врачанско, потърси, ако искаш.
Накратко - спахме в хотел Мира /нищо луксозно, но чисто и в центъра/. Вечеряхме в Пинтата - препоръчвам с 2 ръце. За спане, ако търсите дивотия и има места, препоръчвам станцията на АЕЦ. Аз не нацелих свободно. Там само обядвахме, но беше чудесно.

# 626
За Враца препоръчвам хотел " Лева".

# 627
  • Казанлък
Ние преди две години бяхме за три нощувки в хотел Чайка. Хареса ни много. Стаята беше хубава и просторна, матраците удобни. Гледката е чудесна! Закуската беше включена в цената. Пак бихме спряли там.

# 628
  • Пловдив
И аз препоръчвам Лева....разкошно място. Не ни се тръгваше Simple Smile
Още ме е яд, пе не нощувахме и втората вечер там, а в Белоградчик.

# 629
  • у нас
Лева изглежда супер. Благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт