Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 80 780
  • 885
  •   1
Отговори
# 90
Хей, мами, (и татковци) от месец нося бебка в ерго раничка из града и парковете, но вече ми се иска да отидем на малък поход. Попринцип с баща и доста ходим, но не сме и най-подготвените планина ри, та сега се колебая кой маршрут да хванем, тъй като не сме сигурни, заради тежащото 10кг бебе. Искам да е нещо около София, на 50тина км най много. Замислям се за Боянски водопад от х. Момина сълза, или до Алекови водопади от Драгалевски м-р. Кой от двата маршрута е по-лек,, и/или кратък? Ако имате и други идеи за готина разходка, като времетраенето в посока да е около час и да няма екстремно катерене, ще се радвам да споделите. 😊

# 91
  • София
Хей, мами, (и татковци) от месец нося бебка в ерго раничка из града и парковете, но вече ми се иска да отидем на малък поход. Попринцип с баща и доста ходим, но не сме и най-подготвените планина ри, та сега се колебая кой маршрут да хванем, тъй като не сме сигурни, заради тежащото 10кг бебе. Искам да е нещо около София, на 50тина км най много. Замислям се за Боянски водопад от х. Момина сълза, или до Алекови водопади от Драгалевски м-р. Кой от двата маршрута е по-лек,, и/или кратък? Ако имате и други идеи за готина разходка, като времетраенето в посока да е около час и да няма екстремно катерене, ще се радвам да споделите. 😊

Аз мога да предложа маршрута до Лозенския манастир, а при добро желание и сили и до връх Половрак. Гледката от върха е страхотна, а маршрута приятен.

# 92

Аз мога да предложа маршрута до Лозенския манастир, а при добро желание и сили и до връх Половрак. Гледката от върха е страхотна, а маршрута приятен.

Да, бяхме по този маршрут преди няколко години. Става, не се бях сетила. Ще го обмислим. Някой ходил ли е до Бели Искър или до Поглед към 9 планини? Дали ще са подходящи?

# 93
Здравейте. Екопътека Живата вода, село Боснек е много лека и приятна. Имаше и много родители с бебета и малки деца.

# 94
Привет, планинарчета.
Ще правим един уикенд в Боровец и ни се иска да оползотворим съботата с някаква приятна разходка. Но не познаваме района, да ни насочите нещо интерсно за гледане
Качете се с лифта ястребец и оттам пеша до хижа Мусала. Пътят е лек, по спомен час-час и малко в посока.
Друг вариант-разходка до Черната скала. Много интересно място, страхотна гледка.
Трети вариант, хващате открития лифт до ситняково и там през някоя от екопътеките в чудната дива гора.
Така и не разбрах лифта до Ястребец работи ли? От сайта на Боровец не става ясно, освен че пон и вторник почива! И още един въпрос - пътя до хижа Мусала подходящ ли е за три дребни деца на 7 и 8 години? От хижата до върха колко е пътя?
И аз не знам дали кабинковия лифт работи. Пътят до хижа Мусала е напълно подходящ за деца, ние с 3-4 годишни сме го взимали за ок. 2 часа. С вашите по-големи деца за по-малко от час и половина в посока.
Вече от хижата до върха е поне още толкова, но маршрутът е по-сложен, така че мислете внимателно за това. Ако е само разходка - до хижата, по една леща/боб/таратор и обратно към лифта.

Здравейте , лифт Ястребец работи при хубаво време , билетите са по 15 лв . От хижа Ястребец до хижа Мусала , с бързо темпо , без почивки е поне час ( планинските бегачи и алпинисти го правят за много по малко ) . От хижа Мусала до връх Мусала имате 3-4 часа . Ако изберете зимната пътека от хижата пътят е по къс , но по стръмен . Лятната пътека е по дълга , но малко по полегата . А ако решете да направите маршрута пеш от Боровец , х. Мусала , връх Мусала изкачването е около 7 часа , слизането е 6/6:30 часа . Носете си слънцезащитен крем !!! Приятна разходка 🙂
( на снимката част от зимната пътека , изкачването след езерото пред хижа Мусала )

# 95
  • Пловдив
Здравейте, аз пък търся идеи за еднодневни разходки,преходи, забележителности в района на Асеновград  и Бачково. Досега сме били до Асенова крепост, Сливодолското падало, Клувията, Караджов камък и Кръстова гора, както и Чудните мостове. С дете на 6 г., което трябва да има крайна цел, за да не мрънка Money, т.е. на края на пътеката да има нещо впечатляващо (водопад, пещера, скали...). Знам за Белинташ, но съм го планирала за другия месец с приятели.
Водопад Лястовичи вир, бяхме в неделя, лека пътека, имаше туристи с малки деца 🙂

# 96
  • София
Здравейте, аз пък търся идеи за еднодневни разходки,преходи, забележителности в района на Асеновград  и Бачково. Досега сме били до Асенова крепост, Сливодолското падало, Клувията, Караджов камък и Кръстова гора, както и Чудните мостове. С дете на 6 г., което трябва да има крайна цел, за да не мрънка Money, т.е. на края на пътеката да има нещо впечатляващо (водопад, пещера, скали...). Знам за Белинташ, но съм го планирала за другия месец с приятели.
Водопад Лястовичи вир, бяхме в неделя, лека пътека, имаше туристи с малки деца 🙂
Благодаря за чудесната идея. Потърсих из нета информация. От ранчо Wild city ли се тръгва и маркирана ли е пътеката? Четох, че има два маршрута - един лек и един по-екстремен, при който се прекосява реката по камъните. Ще съм благодарна за подробности.

# 97
  • Пловдив
Да, през ранчото се минава, има табела за водопада до ресторанта, има и маркировка, две бели линии посредата жълто. Само 1 път пресякохме реката, малко е по-екстремно точно преди водопада, но има опънати въжета. https://trafficnews.bg/turizam-i-kulinariia/vodopad-liastovichi- … atsiia-40-157193/

# 98
  • Пловдив
Здравейте.Христовският водопад пълноводен ли е сега?Ще ходим към Велико Търново и мисля да отскочим до Елена и наоколо..С бебе на 2 месеца сме,но знам,че достапът до водопада не е труден.

# 99
Знаете ли Сливодолско пръскало с какво още може да се комбинира?С тръгване от София. Района на Пловдив и Асеновград няма да вали идните почивни дни 😊

# 100

Да, бяхме по този маршрут преди няколко години. Става, не се бях сетила. Ще го обмислим. Някой ходил ли е до Бели Искър или до Поглед към 9 планини? Дали ще са подходящи?

Екопътека Бели Искър е лека и приятна. Мисля, че ще се справите с бебеносене по нея.

# 101
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Знаете ли Сливодолско пръскало с какво още може да се комбинира?С тръгване от София. Района на Пловдив и Асеновград няма да вали идните почивни дни 😊
Това, което се сещам на първо четене е: Асенова крепост, Бачковски манастир и Бачковски водопад. От манастира има пътеки и за още няколко места, но не ги запомних. Ако имате повече време, може и Чудните мостове.

# 102
  • София
Здравейте, в района на Златоград да препоръчате природни забележителности (без дяеолския мост), че много оскъдна инфото или просто си няма?...

# 103
Това, което се сещам на първо четене е: Асенова крепост, Бачковски манастир и Бачковски водопад. От манастира има пътеки и за още няколко места, но не ги запомних. Ако имате повече време, може и Чудните мостове.

Май се спрях на Сливодолско падало-с. Косово-Червената крепост до Перущица и оттам обратно към София. На Сливодолското дали има вода сега? Някой ходил скоро?

# 104
Този уикенд бяхме в Смолян. Гледах прогнозата в няколко сайта и го даваха променлива облачност... да, ама не - валеше. Но всяко зло, за добро. Реално си изпълнихме плана + яки снимки + много адреналин 😜
Момчилова крепост как сме я пропускали до сега не знам. Много готино и супер достъпно. Пътя е добър, пеша е около 20мин. Бяхме по залез, след два-три часа дъжд, но нямахме проблем с пътеката.

На следващия ден минахме малкия кръг на Дяволската екопътека - такъв дъжд никъде другаде по баирите не ни е валял. Беше много яко 😀

Само да спомена и миналата седмица, защото и там ни хареса - Бакърлъка, до Созопол. Има няколко екопътеки, но се стига и с кола до горе.

Общи условия

Активация на акаунт