Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 80 889
  • 885
  •   1
Отговори
# 150
Решили сме събота да ходим на връх Белмекен и имам няколко въпроса:
1. От спортната база, видях че се води ВСК Белмекен, ли тръгва полегатата пътека?
2. Има ли маркировка по пътеката към върха?
Прочетох коментарите в темата, но не можах да разбера кой от къде е тръгвал като изходна точка.

# 151
  • Казанлък
1. От спортната база, видях че се води ВСК Белмекен, ли тръгва полегатата пътека?
Прочетох коментарите в темата, но не можах да разбера кой от къде е тръгвал като изходна точка.
Дано тази статия да помогне
https://drumivdumi.com/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85-%D0%B1%D0%B5%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Обаче за събота навсякъде дават да вали, така че следете прогнозата за времето
https://www.meteoblue.com/bg/времето/седмица/Белмекен_republika-bŭlgariya_733311?day=2

# 152
Дано тази статия да помогне
https://drumivdumi.com/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85-%D0%B1%D0%B5%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Обаче за събота навсякъде дават да вали, така че следете прогнозата за времето
https://www.meteoblue.com/bg/времето/седмица/Белмекен_republika-bŭlgariya_733311?day=2
Благодаря много, ще я прочета! И ММ видял, че дават да вали и ще видим за неделя или за другите почивни дни да не отложим.

# 153
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли насоки за разглеждане на Белоградчик и околността? Simple Smile
Записала съм си някои неща, но все пак...
Гледам за две нощувки, че сме от Пловдив и ще ни дойде много пътя.
Къща за гости Бедрок някой тук ми препоръча, та ще я преслушам.

# 154
Освен класическите места - крепостта Калето и пещера Магурата,  ще ви препоръчам пещера Венеца,  природонаучния музей  и разходки около Белоградчик.  Имаше няколко екопътеки наоколо,  но бяха в запуснат вид последно,  когато ходих (преди 6-7 години). Боров камък,  пещера Лепеница.. Имаше изградени няколко погледни площадки към крепостта,  но там пътеките не знам  как ще са,  а и самите площадки в какво състояние са.  Иначе да се гледа залеза от там как огрява скалите е прекрасно. Инаме и обсерватория,  нямам представа  дали работи сега.  Историческият музей също е хубав. До колкото си спомням предшагаха и разходки с джипове.  
Щом ще сте с две нощувки,  ще имате време.

Пещерата Лепеница

# 155
  • Пловдив
Благодаря!
А освен в Белоградчик къде можем да направим втората нощувка? Идеи?

# 156
  • Пловдив
Искате да е пак там в района или искате да си разделите пътя към Пловдив и да разгледате и други места? Ако е второто - предлагам Ловеч. Simple Smile

# 157
  • Пловдив
Искате да е пак там в района или искате да си разделите пътя към Пловдив и да разгледате и други места? Ако е второто - предлагам Ловеч. Simple Smile
В Ловеч бяхме Simple Smile
И аз незнам...може би в района на скалите ще е по-добре или...? Чудя се 2 или 1 нощувка и може ако са 2 да са на едно и сащо място м Белоградчик. Май така е най-добре...
Мислих Вършец, ама са 90км до скалите и не намирам приличен хотел с мин.вода.

# 158
Ако сте с две нощувки в Белоградчик,  може и до Видин да прескочите. Там има много неща за гледане... За мен лично един ден  няма да стигне,  но всеки има различни предпочитания.  А на връщане можете да спрете я във Враца,  я в Ботевград...

# 159
Аз бих отишла до Видин.Града е много красив, има много хубава крайречна алея, а и само там можете да видите изгрева над реката, много е красиво.Крепостта Баба Вида също може да видите, въобще района макар и запуснат е прекрасен.

# 160
  • Казанлък
Здравейте!
Може ли насоки за разглеждане на Белоградчик и околността? Simple Smile
Записала съм си някои неща, но все пак...
Гледам за две нощувки, че сме от Пловдив и ще ни дойде много пътя.
Къща за гости Бедрок някой тук ми препоръча, та ще я преслушам.
Аз бях със две нощувки и със сигурност ми бяха малко. Първия ден ( в късен следобед) разгледахме крепостта. На сутринта отидохме в парка. Разходката ни отне поне час и половина, защото има три панорамни площадки и гледките оттам бяха прекрасни. Преди това бяхме подминали отклонението към ппарка и пътя започна да излиза от градчето, та там видяхме една отбивка до скалата. Оказа се, че може лесно да се изкачи на нея и отгоре се виждаше голямата поляна, където се събират дъновистите. Има и пасящи кончета. Предната вечер там, долу бяхме направили една хубава разходка.
След парка тръгнахме към пещера Магурата. Имахме късмет да видим и галериите с рисунките...все още имаше достъп до тях. Венеца я посетихме на идване към Белоградчик от Враца. Много е красива.
Вечерта тръгнахме с колата към входа на крепостта, но продължихме до обсерваторията. Там има голяма скала със желязната стълба. Видях я предния ден от Крепостта. Качете се горе! Градът, окъпан от залязващо слънце е прекрасен!
Имахме желание да отидем и до Видин, но не ни остана време. Има много за обикаляне около Белоградчик. Има и някаква Червената скала, но не успяхме да отидем там. Нямам търпение да отида отново в района и да обикалям на воля!
Първите няколко снимки са от скалата западно от крепостта и от площадките в парка, последните са от вечерната разходка до скалата около обсерватория.
Скрит текст:

Ако идвате от към Враца, отбийте се към Божия мост. Чудесно място е!

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 11:20 от valpan

# 161
  • у нас
Ние сме били в Бедрок. Непременно говорете с Ангел за офф роуд около скалите. Ние избрахме средния времеви вариант за разходка. Прави промоции за хора които нощуват в неговите къщи. Незабравимо преживяване!!!  На нас 2 нощувки ни бяха ок. Ходихме и до Видин, Магурата, Венеца. Хапвахме при Иван-пак го похваля. Заслужава си! След това имахме нощувка в Берковица. Ако имате мерак вр. Ком
🙂 Лопушански и Клисурски манастир и пещера Леденика. Ако решите да пренощуват около Враца-препоръчвам Гара Лакатник. Има много хубява екопътека. Ще чакам да споделите впечатления. Слънчева почивка

# 162
  • Пловдив
Благодаря на всички!
Обаче...явно народа се е активирал и няма никъде места за двете семейства за 5-ти и 6-ти Head Band  Повечето имат само за 6-ти, а с една нощувка ще ни се събере много път. Ще мислим пак вариант.

Дайте други идеи за разходка из България?

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 15:32 от mystic woman

# 163
  • Варна
Проверихте ли вила Када и Роза, на снимки изглеждат супер и доколкото знам са на едни и същи собственици.

# 164
  • Пловдив
Проверихте ли вила Када и Роза, на снимки изглеждат супер и доколкото знам са на едни и същи собственици.
дааа...и на мен мн.ми харесаха, но има само за 6-ти в Када, а за другата няма.

Tommelise, в Бедрок хареса ли ви?

Общи условия

Активация на акаунт