Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Консултирайте се със специалист и спечелете страхотни награди от MindHub

 • 6 078
 • 152
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 935
След като таблетите, компютрите и телефоните се отричат за ползване от малки деца, на каква възраст най-рано те могат да започнат да се занимават с подобно обучение, без това да е вредно за зрението и развитието им?

# 46
 • Мнения: 490
Компютърните познания са много полезни в днешно време за бъдещата успешна реализация на младото поколение. А програмирането е голям плюс за всеки, който е запознат от рано и е развил умения в тази насока!!!

# 47
 • Мнения: 1 051
Според мен ползата от изучаване на програмиране е развиването на мозъка.  Детето започва да има едно по различно виждане от малко.

# 48
 • Мнения: 130
Какво мислите за ползите от изучаване на програмиране от деца и младежи? 
Смятам това за много полезно.
Защото например аз както не съм изучавала програмиране смятам за огромна грешка.
В днешно време това е едно огромно предимство.
Определени съм За!

# 49
 • Мнения: 224
ползата от изучаване на програмиране от деца е, че само ранен старт гарантира добро бъдеще в тази все по-интензивнонарастваща индустрия.

# 50
 • Мнения: 7
Време е за първия ни полезен пост, който ще ви даде ценна информация за начините на преподаване в MindHub. Съвсем скоро очаквайте и първите отговори на нашия консултант.

Как децата учат програмиране в MindHub?

В MindHub представяме програмирането като способ за решаване на задачи, разказване на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи. Благодарение на нашата иновативна програма, децата неусетно и с лекота научават сложни концепции като повторение, функции, променливи и др. Това, което те виждат, е как решават логически предизвикателства, като например “Целта на нашата игра е кучето да улови неговия приятел октопод, колкото се може повече пъти, като на всеки две нови спечелени точки, нашите герои се транспортират в различен свят”.

Споделяме с вас една интересна игра, направена от наш 10-годишен ученик:
https://studio.code.org/c/362918367

# 51
 • Мнения: 1 092
Какво мислите за ползите от изучаване на програмиране от деца и младежи?
Мисля,че ще им е супер полезно и особено когато е поднесена информацията във вид на игра!
Децата днес са много отворени към новите технологии и програмирането ще им даде един по-различен старт в тази насока.

# 52
 • Мнения: 1 508
Мисля, че всяко ново знание е добре дошло. Колкото по-ангажирано е детето, толкова по-добре организира времето си. В бъдеще всичко се отплаща. Компютърните умения са задължителни в ежедневието ни, така че съм твърдо "за".

# 53
 • Мнения: 507
Според мен до голяма степен се развива логическото мислене и е една добра основа за научаване на много нови неща, със сигурност би било интересно, стига детето да има желание.

# 54
 • Мнения: 6 710
О, ползата от изучаване на програмиране от деца и младежи е огромна- развива тяхното мислене , забавлява ги и неусетно чрез игра ги "кара" да научат неща , които ако са "сухо" поднесени , може и да не успеят да усвоят.

# 55
 • Мнения: 3 354
Синът ми е на 10г. и живо се интересува от компютъри и игри,ако го оставя ще стои по цял ден и ще играе.Мисля,че изучаването на програмирането ще му бъде много полезно и ще даде по-полезна насока на заниманията му с компютрите.

# 56
 • Мнения: 2 413
Според мен колкото е добре децата да изучават компютърни програми, толкова е и зле. Хубаво е децата да развиват ума си, да са компютърно грамотни и да учат нови неща. Но това натоварва очите и ума. Детството е само веднъж, затова е хубаво през по-голямата част от времето да бъде безгрижно и изпълнено с игри и закачки. Хубаво е да насърчаваме децата да са всестранно развити, но нека не бъде на сила, а детето само да избере какво му е интересно. Ние, родителите, можем само да представим различни алтернативи и да подкрепяме детето във всяко едно начинаниe

# 57
 • София
 • Мнения: 7 645
Според мен ползата от изучаване на програмиране в детска и младежка възраст е безспорна в съвременния свят. Много се говори за вредите от компютърните устройства върху децата, но колкото и да се опитваме да избягаме от компютрите, няма да се получи. Те навлизат във всички сфери на живота ни все по-активно и в разнообразни свои аспекти. Ако искаме децата ни да бъдат активна част от света, в който всички ние живеем, то те трябва да са запознати с компютърните технологии.

# 58
 • Мнения: 7
Здравейте! Какви знания и умения по компютърна грамотност трябва да имат децата за такъв начален курс на обучение по програмиране?
Здравейте, dannyny!
Благодарим за въпроса!

Обученията, които организираме в MindHub са достъпни за напълно начинаещи деца, които нямат предишен опит в програмирането и за такива, които вече са програмирали.
За най-малките (6-7 годишни), които посещават нашите курсове, дори не е необходимо да могат да четат и пишат, а водещото е тяхната мотивация и засиленият им интерес към технологиите.

Колко време е оптималния курс за изучаване на програмиране от деца ?
Здравейте, ine!
Благодарим за въпроса!
 
Продължителността на обучението по програмиране в MindHub зависи от желаните крайни резултати от детето и неговите родители, които биха желали да бъдат постигнати.
В обученията на MindHub залагаме на авторска иновативна програма, разделена в сегменти спрямо възрастта на децата, които включват задължителни и допълни нива. Всяко ниво от нашата програма определя степента на знания, които обучаващите придобиват.

Пример: Ако едно дете започне обучението си в MindHub на 8 години, то ще изучава визуално програмиране в рамките на 1 учебна година и половина. За този период детето ще развие своето логическо и аналитично мислене, умения за решаване на проблеми, изучавайки основи на програмирането чрез визуален език.
След приключване на този период, детето (вече на 9 години и половина) би могло да продължи обучението си, избирайки допълнителни нива от нашата програма, които вече са профилиращи - Изучаване на програмни езици (Python, JavaScript), Web програмиране, Мобилни приложения и други.

След като таблетите, компютрите и телефоните се отричат за ползване от малки деца, на каква възраст най-рано те могат да започнат да се занимават с подобно обучение, без това да е вредно за зрението и развитието им?
Здравейте, Златанова!
Благодарим за въпроса!

Програмирането за деца и постигането на видими резултати е насочено към деца на 6+ години.
Основната ни цел в MindHub е да използваме детското любопитство и изобретателност, в позитивна среда, да се усвоят знания от областта на математиката, логиката, английския, както и така наречените „меки умения“.
Други уменията, които се стараем да развием, са свързани със слушането и изслушването, развиването на организационни умения и работата в екип.


Поздрави,
Поли Янкова
Co-founder и CEO на MindHub

# 59
 • Мнения: 365
Трябва да се възползваме от тази възможност, тъй като тези технологии са част от бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт