Смятате ли, че бяхте достатъчно подготвени за кърменето преди раждането?

• 2 978
  • 112
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мислех си, че съм сравнително добре подготвена, поне теоретично. Разчитах главно на инстинкта си, че ще се справя. Впоследствие разбрах, че не е точно така, но тогава не знаех за форума, главно от книги и приятелки се подготвях. Така или иначе, кърмих само 3 месеца и приключихме. Сега, след всичко, изчетено тук смятам, че знам много повече неща и съм много по-подготвена за следващия път. Wink

# 61
Не,не бях.Тогава нямах нет,а с книжките ползата не е кой-знае колко голямаАко имах тази информация,която имам сега,смятам,че щях да се справя доста по-добре.Кой знае,дано след време да имам шанс за поправителен Wink

# 62
  • Sofia
Не!
Препоръчвам още един възможен отговор: смятах, но се оказа, че не съм. (често се срещаше в миналогодишната анкетка)

Аз гласувах с НЕ /че не съм била достатъчно подготвена за кърменето преди раждането/, само защото нямаше такава опция, за която споменава именно Мъни: "смятах, но се оказа, че не съм"! Абсолютно правилно за мен! Аз си мислех, че съм подготвена, че ще се справя, че всичко зависи от мен и желанието ми да кърмя успешно до поне 6-месечна възраст на бебето ми, НО... много неща се объркаха именно от незнаене, от погрешни съвети, в които се вслушвах, от кърмачески стачки и т.н. Доста след като бях отбила бебчо, започнах да чета в Кърмаческия форум, който ми отвори очите, но вече беше късно... за първото ми дете. За второто един ден, живот и здраве!, ще знам толкова повече неща, и най-важното: къде мога да вляза да се информирам и да получа подкрепа!

Всичко добро!!!   bouquet

# 63
Преди раждането знаех много неща на теория (едва ли не бях научила наизуст Библиотеката на Кърмаческия от препрочитане). След раждането продължих да чета, но се убедих и на практика във верността на доста от нещата, описани в статиите и темите.
БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ВИ ИМА КЪРМАЧКИ-СЕКТАНТКИ! newsm51

# 64
  • Варна
Не.Нямах нет тогава, а в книжките и списанията пише какви ли не работи/някой доста противоречиви/.За второто /дай Боже/ смятам, че ще съм по- подготвена благодарение на Вас  bouquet

# 65
  • Варна
Не, не бях подготвена изобщо. Пуснах си домашен нет чак към петия месец на бебето и тогава изчетох почти всичко. В началото се мъчех да я кърмя по час, мъчех се да махам нощното кърмене, цедях се като луда....после обаче пренебрегнах режима, спрях цеденето и нещата си се наредиха сами.
Сега ме е яд, че една позната, на която доста говорих по тия въпроси преди да роди, прави същите глупости, които лекарите говорят наизуст. Но насила не можеш да накараш никой да се интересува.... Tired

# 66
Не изобщо!Бях си го оставила за накрая-да прочета това онова,но родих по-рано и .....изцеждам се вече 3-ти месец  ooooh!

# 67
Да, природата си ме беше подготвила, както и бебето от корема ми Wink Все още се кърмим. С първото ми дете малко оплесках нещата по съвети разни на 6 месечна възраст, уви.

# 68
  • In the jungle out there..
Да, благодарение на твоя труд, Голяма щуке, и на другите кърмачки-сектантки, разбира се Hug Не знам дали нещата щяха да се развият по този начин ако ви нямаше Вас, мамчета! Обичам ви Heart Eyes

# 69
Отговорих с "Друго":
Доста неща бях прочела и бях 100% сигурна ,че ще кърмя.След това се оказа ,че с някой неща не бях много наясно , но с течение на времето се усъвършенствах  Grinning
PeaceТогава влизах в Дир-ските майки и четях какво обсъждаха,защото нямаше библиотеки и събрана ,както тук,информация.Но питах,питах,четях питах,пробвах и се получи.С малко повече усилия и желание кърмих почти 12 месеца.

# 70
не - бях чела списания, но се оказа, че теорията и практиката се разминават...

# 71
  • Paradise
не, твърдо не
дори и в родилния дом почти нищо не научих.
Много съм благодарна на форума и педиатъра  bouquet

# 72
Да. Ама от форума само. Много благодаря на всички, които споделиха и споделят опита си! Ако ви нямаше, пак щях да кърмя, но едва ли щеше да е толкова успешно и безпроблемно!

# 73
Да,бях,но за съжаление не продължи толкова дълго,колкото исках.

# 74
Не, аз съм представител на течението "Интуитивни кърмачки", затуй гласувах с "друго" Mr. Green

Ей така и аз  Grinning! Мисля, че се справих повече от блестящо. Открих форума , когато Рая бе на 3 месеца, и получих много ценна информация, която ме мотивира допълнително!

Общи условия

Активация на акаунт