На море в Турция - тема 68

• 85 242
  • 899
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, на всички. Току-що прочетох, че всички пристигащи от трети страни ако представят отрицателен тест от проведено 72 часа преди влизането в страната изследване отпада карантината. Та в тази връзка, някой знае ли, има ли къде да направим PCR в Анталия?

# 316
  • Варна
Според мен все пак си остава проблем какво се прави ако теста е положителен? Дали те пускат в БГ-то под карантина, или не ти дават да минеш?

# 317
Според мен все пак си остава проблем какво се прави ако теста е положителен? Дали те пускат в БГ-то под карантина, или не ти дават да минеш?
Не виждам как ще спрат БГ гражданин да се прибере в собствената си стана. Според мен тези с положителен ще карат карантина, а тези с отрицателен - не. Остава въпроса, ако чонекът с положителен е дошъл с автобус. Прибира се с другите и вс. са под карантина, а те ще искат ли да пътуват с него? Ние пък със собствен транспорт сме 6 коли заедно, ппи един болен само едната кола под карантина, а че съм се гушкала с другите седмица е без значение? Абе много недомислено. Ще чакаме друга умнотия в края на месеца.

# 318
Здравейте, на всички. Току-що прочетох, че всички пристигащи от трети страни ако представят отрицателен тест от проведено 72 часа преди влизането в страната изследване отпада карантината. Та в тази връзка, някой знае ли, има ли къде да направим PCR в Анталия?
Това и Аз го чух, ама дали е така и важи ли за Турция. Дали хотелите ще ни съдействат с лаборатории или всеки сам трябва да търси по курорти и колко ли струва подобно изследване в Турция. Моля някой от там да даде актуално инфо за цени и т. Н. И ако излезе положителен се задейства covid застраховка ли. За бг днес чух че имало  семейни пакети psr за 5 човека 120 лв. Това по повод пътувания до Гърция.

# 319
  • Пловдив
Това е решение на България.Едва ли на хотелите им пука дали ще има българи.Виж ако е решение на Русия или Германия тогава може и да се опитат сигурно с нещо да облекчат туристите самите хотели .В тази ситуация си мисля ,че всеки трябва се спасява сам.За мен не е приемливо да обикалям насам натам да търся къде да ме тестват при условие ,че не знам турски.И ако резултата не дай си Боже е положителен какво правим?Всички от групата си тръгват а аз оставам там сама.По лошо за мен е от 14 дни карантина.Тук поне ще съм си в къщи.Иначе доколкото разбрах теста излизал около 30лв на човек.

# 320
Това е решение на България.Едва ли на хотелите им пука дали ще има българи.Виж ако е решение на Русия или Германия тогава може и да се опитат сигурно с нещо да облекчат туристите самите хотели .В тази ситуация си мисля ,че всеки трябва се спасява сам.За мен не е приемливо да обикалям насам натам да търся къде да ме тестват при условие ,че не знам турски.И ако резултата не дай си Боже е положителен какво правим?Всички от групата си тръгват а аз оставам там сама.По лошо за мен е от 14 дни карантина.Тук поне ще съм си в къщи.Иначе доколкото разбрах теста излизал около 30лв на човек.
И защо да делят туристите на бг, германци. Както те си плащат за период Юли, Август, така и Аз. Може би оттам потока е по голям, но смятам че дори с инфо представителите на агенции по хотелите ще помогнат. Може би до  няколко дни ще има повече яснота. 😁Пък и да се надяваме че техните тестове не са като нашите нагласени.  Поне има светлина в тунела.

# 321
  • Стара Загора
Здравейте.
Приключи нашата почивка в Long beach resort alanya.  Пътувахме 3.07-10.07
Всичко беше супер.
Границата минахме бързо - имаше около 20 коли с турски гастарбайтери.
На турската граница имаше дезинфекция и мерене на температура.
Пристигнахме в хотела към 7:00 и след закуска ни настаниха.
В хотела имаше някакво събитие на Херба лайв и имаше заети 300 стаи за него,отделно още почиващи турци,украинци, беларуси,казакстанци.
Не очаквах да е толкова пълно.
Почивала съм в хотела преди 5г ,но сега имаше доста подобрения.
Всичко беше супер-изкарахме си страхотно!

https://www.facebook.com/groups/243351136093759/permalink/1004573486638183/

# 322
Здравейте.
Приключи нашата почивка в Long beach resort alanya.  Пътувахме 3.07-10.07
Всичко беше супер.
Границата минахме бързо - имаше около 20 коли с турски гастарбайтери.
На турската граница имаше дезинфекция и мерене на температура.
Пристигнахме в хотела към 7:00 и след закуска ни настаниха.
В хотела имаше някакво събитие на Херба лайв и имаше заети 300 стаи за него,отделно още почиващи турци,украинци, беларуси,казакстанци.
Не очаквах да е толкова пълно.
Почивала съм в хотела преди 5г ,но сега имаше доста подобрения.
Всичко беше супер-изкарахме си страхотно!
Разкажете повече, ако е удобно. Как е инклузива, на плажа може ли да седнеш със семейството си, маските задължителни ли са навсякъде?

# 323
  • Стара Загора
В хотела само персонала носеше маски или шлемове - от почиващите никой.
В ресторанта ти сипват от персонала,масите са леко раздалечени.
Всичко друго си е както преди - купон на max .Всичко си работеше - анимация ,игри,лунапарк,аквапарковете.

# 324
  • Пловдив
За толкова години почивки в Анталия не съм видяла представител на турския партньор на вашите.Никой  не те посреща какво в Егейска Турция.Ако случайно някой се появи то е да предложи екскурзии които са доста по-скъпи от тези които се предлагат извън хотела.

# 325
Едната година е Кушадасъ предатавителката беше таква овца. Директно си каза да не я безпокоим, ако не е за екскурзия, дори не искаше да ни даде информация кога да си чакаме автобуса. Направо си я представям как съдейства за тестове и лаборатории.. е, ако ще взима % от цената на теста и челна стойка ще направи сигурно...

# 326
Нашият пък беше много отзивчив, когато бяхме с Тур. Агенция. Детенце от компанията си счупи ръката, 20 мин след като му звъннахме дойде и съдейства, докато дойде линейката. И със застрахователите той се оправи.

# 327
Едва ли да се грижат за туристи организирали  самостоятелно почивка. Ако си със самолет има лабарстории в летищата. Ако си по сухопътна има болници в Анталия и Аланя които тестват за 110 тл на човек

Ако си със Бг агенция те трябва да обмислят връщането ти ако не го обмислят просто ти няма да пътуваш - демек ако им трябват туристи трябва да обмислят.

# 328
  • ВАРНА
Който българин иска да пътува с цел туризъм - шопинг към Турция  от 16 юли 2020 г.  на турските ГКПП  трябва да предостави отрицателен PSR тест  на турски език. 
 Това ще му струва около 130 лева допълнителни!

# 329
  • Русе
Който българин иска да пътува с цел туризъм - шопинг към Турция  от 16 юли 2020 г.  на турските ГКПП  трябва да предостави отрицателен PSR тест  на турски език.  
 Това ще му струва около 130 лева допълнителни!
Това откъде го прочете? 110 лири е теста, което няма и 30 лв. Къде отиде на 130 ти?

Общи условия

Активация на акаунт