На море в Турция - тема 68

• 84 270
  • 899
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, ние днес платихме остатъка от сумата на агенцията и се очаква на 28.08 да тръгнем с автобус за Сиде. Ако не е отпаднала карантината ни увериха за съдействието от страна на хотела 2 дни преди напускане за тестване в тяхно болнично заведение. Единственото, което не разбрах е как се процедира в случай на положителен тест. Иначе хотела Diamond Priemam 5 * работил повече от месец и са взели всички мерки за безопасност.

# 631
Здравейте, ние днес платихме остатъка от сумата на агенцията и се очаква на 28.08 да тръгнем с автобус за Сиде. Ако не е отпаднала карантината ни увериха за съдействието от страна на хотела 2 дни преди напускане за тестване в тяхно болнично заведение. Единственото, което не разбрах е как се процедира в случай на положителен тест. Иначе хотела Diamond Priemam 5 * работил повече от месец и са взели всички мерки за безопасност.
[/quote
С Турс Клуб ли сте? Ако да-ще пътуваме заедно 😄

# 632
Сестра ми имаха платена 100% със самолет. Казали им, че при положителен тест карантинират групата и им горят билетите на връщане. А как ще се приберат след евентуалната карантина тази група, не е проблем на агенцията. Звучи ми логично и за автобусната програма да е така, щом не ви дават конкретен отговор, само където не искат да ви го кажат директно и да ви стеснат. То всеки се надява да отрицателен тест, ама толкова безсимптомни има, представям си малшанса и евентуалните последствия от положителен тест на някой.

# 633
Сестра ми имаха платена 100% със самолет. Казали им, че при положителен тест карантинират групата и им горят билетите на връщане. А как ще се приберат след евентуалната карантина тази група, не е проблем на агенцията. Звучи ми логично и за автобусната програма да е така, щом не ви дават конкретен отговор, само където не искат да ви го кажат директно и да ви стеснат. То всеки се надява да отрицателен тест, ама толкова безсимптомни има, представям си малшанса и евентуалните последствия от положителен тест на някой.

От Емералд ми обясниха, че ако има някой с положителен тест, от там нататък го поема застрахователната компания и те нямат нищо общо, като не ми обясниха, къде се кара карантината в БГ или в Турция, както и какво се случва с останалите от групата. Ние трябваше да пътуваме със самолет. Тестът щял да се прави на летището!

# 634
[/quote
С Турс Клуб ли сте? Ако да-ще пътуваме заедно 😄
Да 😄

# 635
Ужас, според мен ако има риск да ни оставят там би трябвало да сме предупредени за да знам какъв е най-лошият сценарий.

# 636
kisssa, не се разбира дали отложихте или канселирахте почивката си. Защо сте се отказали да отидете, сега положението е спокойно ,няма карантина при връщане, няма и непреодолими сили?

Съжалявам, не съм се изразила правилно!
Отказах направената резервация с писмено искане изпратено по мейла!
Факторите и причините поради, които се отказахме са доста, за част от тях разбира се ТА нямаше вина! Подробно ги изложих в писмото си до ТА и се опитах да предоговарям, но не бяха склонни на това! Така или иначе ще правя нова резервация за друга дестинация пак през същата агенция! Винаги съм била доволна от тях и от години ги ползвам за пътуванията си, но сега всеки си гони интерес на всяка цена!
Като чета в голяма част от групите има семейства с малки деца, които се отказват от почивката си! Силно се надявам, че заради такива като нас няма да отменят чартърни поради недостиг на пътници!

# 637

От Емералд ми обясниха, че ако има някой с положителен тест, от там нататък го поема застрахователната компания и те нямат нищо общо, като не ми обясниха, къде се кара карантината в БГ или в Турция, както и какво се случва с останалите от групата. Ние трябваше да пътуваме със самолет. Тестът щял да се прави на летището!
И вас този отговор успокои ли ви? Застрахователя питахте ли за процедурата? Питам, защото аз не исках да поемам всички неизвестни рискове и се отказах. Но като гедам "адекватните" отговори на агенциите, интересни са ми тези на застраховатерлите.

# 638
Специално Емералд имат сключена застраховка с Алианц,10 000 Евро, която покривала Ковид 19!
Това обаче не ме успокои, и не ме убеди да пътувам! Все още няма практика от реални случаи с положителни тестове от Турция и какво и да е ще е за първи път! Според мен и застрахователните тепърва ще се учат! С две малки деца не ми се рискува, недай си боже някое да вдигне температура и да трябва да се обикаля и всички останали разправии!

# 639
Ще напиша какво ми се върти в главата на мен. За да се избегнат последствията от евентуален положителен тест, май е най-добре теста да се направи на летището или на границата. Докато излезнат резултатите и ние ще сме си вкъщи. А ако сте в хотел, разпечатан ти го дават и ако си положителен няма мърдане. Сигурно всеки ще има свободата да реши къде да си направи тест. Ние сме с автобус и ми казаха, че ще се спира на границата, който не си е направил в хотела, да си направи на Капъкуле. Един да не си е направил ще се спира. А там ще се губи час -два в чакане за тест. Защо тогава да се напъвам да го правя в хотела, че и по-скъпо може да излезе.

# 640
  • София
А мен мъжът, с когото говорех от Емералд се опитваше да ме метне, че нищо , че теста се прави в хотела, карантината е в България.

# 641
При влизане в България, без положитерен тест, автоматично ставаш под карантина. Някой знае ли как те изкарват от списъка с карантинираните? Аз знам, че попаднеш ли веднъж в този списък, няма измъкване. Разпитайте и за това, че моето е непроверено в съответната инстанция, но приятел попаднал в подобна ситуация ми сподели. Докато обгалва и се разправ, отминали 2те седмици. Абе общо взето няма инфо и всичко е на парче.

# 642
При влизане в България, без положитерен тест, автоматично ставаш под карантина. Някой знае ли как те изкарват от списъка с карантинираните? Аз знам, че попаднеш ли веднъж в този списък, няма измъкване. Разпитайте и за това, че моето е непроверено в съответната инстанция, но приятел попаднал в подобна ситуация ми сподели. Докато обгалва и се разправ, отминали 2те седмици. Абе общо взето няма инфо и всичко е на парче.
Ако теста е правен на границата те карантинират към РЗИ Хасково. Когато излезе негативния резултат пращаш имейл към РЗИ Хасково теста като прикачен файл и ти махат карантината. Аз лично, ако действам по този вариант, в момента,  в който ми излезе теста ще се чувствам свободна и няма да ми дреме след като изпратя имейла какви ще са им процедурите на РЗИ-то.

# 643
Има опция да си направите тест до 24 часа след прибирането в България. Който се предоставя на РЗИ и ви смъкват карантината.

# 644
И ние трябва да пътуваме с автобус в средата на септември месец, но има много неястни неща.
На нас от агенцията ни казаха,че се действа да се прави тест в хотела а резултатите да излизат като се прибиреш в БГ за да не те карантинират в Турция.

Общи условия

Активация на акаунт