СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 905
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Има български филм от 1977г по тази книжка на Братя Мормареви. Много е интересен, комедия. Особено случките с пиколото и тайнствената дума "нумизмат", която децата мислят, че означава едва ли не "диверсант".

# 676
Не ми се обажда, не е характерно, почнах да се притеснявам сериозно.

# 677
  • София
ох, и моя синковец не се обажда, а аз тръпна

# 678
  • София
Ако е това, няма значение, че е от името на герой - Досьо си е свидетел на всичко. Laughing

# 679
  • София

Според моето дете преразказът е бил за някакъв Досьо, който искал да го изгонят от час и за някакъв тъпоъгълен триъгълник...само това разбрах от бързото включване по телефона.

Аз не мога да разбера какво не им харесвате на остроъгълните тъпоъгълници?! Аман от претенции начи в тая бг мама... - Белинда, 2018

Всъщност, пускам няколко от 2018г, от деня на изпита по БЕЛ:
Скрит текст:
Снощи - бонбони, днес - вино...Докато го запишем това дете в гимназия, ще ми хвръкне копчето на дънките! – Белинда
-Ох, ошашках се вече. Тази вечер намерих 6 пунктуационни грешки в книжката за лека нощ на малкия, а съм му я чела хиляда пъти до сега....😂🤣 – Перуанка
-А в сряда ще почнеш да мериш колко са прави ъглите в къщата. Joy – Санака
-Хахахахаха  Дръж се, не се предавай Hug – Белинда
- Викаш още да търси. Не може да са само шест. Joy - Дидева
От темата се носи сладникав мирис на препечена ракия, припяват призрачни гласове, четящи книга, прекъсвани от прошепнати корекциЙ на запетаи, чува се потракване на ъгломер по стените на детска стая. Доста призрачно!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green – Милето
От МОН посочиха официален електронен адрес, на който може да се подават оплаквания от некоректните въпроси в тестовете, както за 7-ми, така и за 12-ти клас:
pop@armenia.com   - Белинда
Хайде стига с тоя цитат, де.
Това е Мария, наричат я Мими.  - Мими в кавички ли да е? Цитат ли е?
Това са МОН, наричат ги некадърници. Некадърници в кавички ли е? Категорично  - НЕ! –  влад / това е по повод спорният въпрос с кавичките, за който някой питаше в предишната тема/.
За камбанарията се е сетил ,защото на съученик казват по прякор " камба".Не ме питайте каква е връзката и изобщо има ли такава. – Марулета
-Добре, че имам седмокласник, та да разбера колко съм неграмотна Joy Но има надежда - имам още двама, докато изкласи и последния, ще съм научила туй-онуй Joy- Белинда
-Надявай се. Тез през пет години сменят правилата. Stuck Out Tongue – Дидева

До довечера или утре може да извадя други, тематични и хронологични.

# 680
  • София
Хареса ми. Изглежда лесно за преразказване!
И моя не се е обадил. Сигурно е зает с приятелите, познавайки го....!

# 681
  • софия
Текстът за преразказ е гадничък. Не знам да звъня ли, да не звъня ли. Знам какво ще ми каже - "Нищо не направих, изложих се."

# 682
Не ми се обажда, не е характерно, почнах да се притеснявам сериозно.

Може да събират листи, да са излезли с деца някъде и да обсъждат. Не се притеснявай, ще се обади всеки момент и твоето дете.

# 683
Аз се чудя дали освен милиция, майор и нумизмат, мойта е запомнила и името Досьо.

# 684
  • София
Имайте предвид, че дори и да са почнали в 9, има и технологично време за четене извън 90те минути.
Та според мен повечето деца ще излязат след 12 часа.

# 685
Ние с милицията сме запознати твърде добре. От часовете по история и от честите разговори за "нашето време" и това на дядо и баба. Даже миналата седмица си говорихме за етимология на думите и моят точно за милицията ме пита - защо и откъде пък точно произлиза тази дума. Стигнахме до единното разбиране, че не е от "миличък" и сродни.
Майорът също не ни е никак терра инкогнита.
За нумизмат е чувал със сигурност.
Но кое ще си е спомнил точно сега и как ще е самото писане - ще го видим тепърва.

Дишайте, минахме повечето, един изпит само остана!

# 686
  • София
Даже забравихме за пресконференцията на МОН в 12 Simple Smile

# 687
Думите, за които се предполага, че може да не са познати на децата, обикновено присъстват под черта в текста с обяснение на значението им.

# 688
  • София
Слънчевата, чудесно разсейване за напрегнати( направо изтрещяли) родители! Joy Липсват ми старите емотикони.

# 689
Значи младежите от училището на Пепи излизат с възгласи за много лесна матура:).

Общи условия

Активация на акаунт