СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 939
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Деленето на модули беше за времето, когато втори модул не беше задължителен за всички, а само за желаещите да кандидатстват във високо- баловите гимназии. Сега всички работят и по двата модула и точките са общи.

# 211
Възможно е ( без да съм сигурна, защото не съм го виждала с очите си) това, което изглежда като дублиране,  всъщност да е направено заради резултатите от олимпиадите и в колоната точки да присъстват точките, постигнати на областен кръг, а в колоната резултати приравненият към 100 точки резултат.

# 212
  • София
При нас са сложили часове в понеделник и сряда следобяд и във вторник рано сутринта. Има зададени домашни за всеки ден. Аман вече, не знам какво да му препоръчам. Днес ще има последен урок от школата по мат. Вчера ме пита какво ще стане, ако изкара малко точки и сигурно само сестра му ще го обича още....

# 213
  • София
Понеделник и сряда не са ли неучебни за 7 клас?

# 214
  • София
При нас са сложили часове в понеделник и сряда следобяд и във вторник рано сутринта. Има зададени домашни за всеки ден. Аман вече, не знам какво да му препоръчам. Днес ще има последен урок от школата по мат. Вчера ме пита какво ще стане, ако изкара малко точки и сигурно само сестра му ще го обича още....
Това е абсурдно. Аз бих му забранила да присъства, пък нека ме попитат защо.
Нагушкай детето и му кажи, че независимо от резултата пак ще го обичате.

# 215
  • Варна
Харесвам го това нашето училище, след последните постове още. Преди дни класната пита кой ще отсъства петък и вторник, съответно да е информирана/извини децата. Веднага се възползвах.

# 216
  • близо до планината,почти в гората
Мили мами, едно въпросче? Мислих, че всичко ми е ясно, но изникна нещо. На идентификационната бланка името как точно се изписва? В смисъл, всички букви ли са главни, както е в служебната бележка или само първите на трите имена? От сина ми от миналата година, а и от пробните в школата на дъщеря ми тази знам, че всички са с главна. А на пробната в училище миналата седмица учителката им по БЕЛ е казала, че и натъртила, само първите да са главни. Какво мислите и въобще има ли някакво значение?

# 217
Харесвам го това нашето училище, след последните постове още. Преди дни класната пита кой ще отсъства петък и вторник, съответно да е информирана/извини децата. Веднага се възползвах.
Вие от Варна ли бяхте? Или греша?Ако да, бихте ли казали кое е училището (на лично съобщение)

# 218
Честито, Мария! Да ви е жива и здрава госпожицата, да я слушат батковците! Heart
Поизпуснах ви, че освен НВО на седмокласника, аз се дипломирам и писах дипломна работа. И се готвя за защита. Simple Smile
Може ли да помоля, ако имате налична "Обобщителна таблица за произведенията за НВО 2020", да ми я изпратите? Благодаря предварително!

# 219
Мили мами, едно въпросче? Мислих, че всичко ми е ясно, но изникна нещо. На идентификационната бланка името как точно се изписва? В смисъл, всички букви ли са главни, както е в служебната бележка или само първите на трите имена? От сина ми от миналата година, а и от пробните в школата на дъщеря ми тази знам, че всички са с главна. А на пробната в училище миналата седмица учителката им по БЕЛ е казала, че и натъртила, само първите да са главни. Какво мислите и въобще има ли някакво значение?
И мен ме интересува този въпрос

# 220
Red, да не е свекърва ти под прикритие? Притесних се😀
                 Спокойно - не е! Аз съм зла тъща! Smiling Imp
                 Бръмбарела,на нашата девойка  са казали името с главни печатни букви.И ужас .... като позабърза и стават къде ръкописни ,къде печатни....та майка и я караше онзи ден да тренира - писане на три имена с главни печатни букви. Yum Особен проблем ни беше М,че все излиза като ръкописна! Smirk

# 221
Надявам се да не е толкова фатално изписването
Да се успокоим

# 222
Е това вече ми е прекалено. Според мен идеята е да е четливо и за това указанието е да са печатни буквите. Няма как сега да го карам да се учи да пише с технически шрифт. Обясних и пробва да раздели буквите, доста по-четливо се получи...това дали изглежда ръкописна самата буква, не ми се струва важно. За главни букви, не съм чувала от никъде. Ако им каже квестора изрично, ще пише с главни, ако не - с главни първи и малки.

# 223
Сега пък печатни букви.  Надали не може да пише с печатни, но непрекъснато изниква нещо, с което не съм запозната и оставам с впечатлението, че моето дете отива най-неподготвено за техническата част на НВО. Вчера му пусках клипчето на СМГ, дано да е внимавал.
Съвсем изперках. Днес набрах едни гъби, които бера от дете - челядинки. Сготвих супа, но реших, че точно сега може да има някоя отровна и до супата написах " Не яжте супата".

# 224
:joy:Amanda:joy:

Общи условия

Активация на акаунт