СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 945
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Момент, момент! Никакво минорно настроение, моля! Та ние сме на финала, няма да се давим на края на Дунава, я!
През какво ли не минахме, вижда му се края! Не остана!
1, 2, 3, 4, 5 ,6.99...

# 151
  • Някъде в Европа...
Аманда, радвай се! Моята майка е пълната противоположност - ако не го приемат в ПМГ светът е пропаднал и съм виновна аз, защото съм го пускала да излиза и все съм се карала с нея в негова защита...Според нея светът му тази година трябваше да са само книгите - никакви излизания, никакви игри...само четене, четене..още е в шок как така от един месец насам го пускам да излиза от 6 до 8 - нищо нямало да му стане ако като свърши училище, прави пробни по бел и по мат всеки ден, а вечер пише преразкази...И за всичко съм виновна аз, до такава степен че и забраних преди 20 дни да се занимава с него по БЕЛ(филолог е и бивш учител по бел в гимназиален етап)....Такъв терор бе и над мен като бях ученичка...Оплаках се!
Нашите ги искат в 8.10...7 паралелки седмокласници са...

# 152
  • у дома...

За 90-те точки не видях кой го написа, но вероятно сме от едно училище.. Не можело да е по-малко..

софийска област. Като тръгнеш за Мюнхен, малко преди Белград в ляво.

# 153
Air, не й се сърди на майка ти. Близките ни искат най- доброто за нас, просто визията ни за постигането му е различна.

# 154
AIR, май майка ти ще излезе най-големият диктатор в темата. И моят син се оплаква от мен 😂
Всичко трябва да е с мярка. Вярно, че НВО в седми клас е един път в живота, но светът не свършва с него.

# 155
  • гр.София
А майка ми -като на Аманда, плюс ,че е убедена в блестящото представяне на внучката си -) Самата аз бях твърдо решена да не се поддам и да съм отгоре на нещата. Но вече сдадох  багажа.   Чак сълзи ми потекоха миналата седмица,като се появиха нови шестици по БЕЛ в Школо. Писах,че девойката беше се бетонирала на  петицата. Всяка точица й е ценна ,а резултатите от пробните са все скромни, гимназия-цел номер 1 стана мираж. Но не си намирам място,че и за нейното у-ще трябва бал поне 420.  
Няма сила да ме убеди,че не заслужава  поне нейното,или пък 32-ро,примерно.   А толкова се постара това дете.
Днес направи НВО-то по БЕЛ от миналата година.Засече и време. Стигна й,че и остана.  Проверих-няма грешка. Ня-ма!  Дори и 2 точки да й сложа на тезата, и 30-ина на преразказ-пак е отлично. И пак ревнах:sob:

Вече и аз искам да минава,и да я пратя за малко при свекървата в покрайнините на София- да я поглезят,да си поеме въздух и да си почине от мен-).

Айде,и аз се оплаках! Поне да пиех...

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 21:47 от blanc

# 156
Air, и аз съм майка Smiling Imp ,но при нас споровете стават точно обратно на вашите.Аз постоянно мърморя,че натоварват много детето и то трябва да има време и за почивка.Днес учителката и по математика е сложила една черта след решените задачи и е казала ....край с всякакви задачи до сряда.Тя е изключителен човек и направо се изкефих,че е подкрепила моята позиция.

# 157
  • София
Didia, ти си копие на нашата баба (майката на мъжа ми). Simple Smile
Виждам укор към нас у нея заради претоварването на детето; знам ѝ тезата, че щастието е другаде; знам и че е права (защото май винаги се оказва, че е права, пък аз вече слушам по-възрастните), но ето аз въпреки това се терзая.
Ами това е положението, човек явно трябва да мине по пътя си, за да ги разбере нещата и със сърце, и с разум.

# 158
Red, да не е свекърва ти под прикритие? Притесних се😀

# 159

Малко статистика - от миналите години кой от двата изпита е с по-високи резултати като цяло за всички деца?
Българският е с по-висок резултат.
Последните седмици са ми толкова неприятни, че не мога и да се притесня за НВО-тата..... само да сме живи и здрави.

# 160
  • София
Red, да не е свекърва ти под прикритие? Притесних се😀
Хахаха! Едва ли. Simple Smile
Моята свекърва няма нищо общо с интернет, пък и скоро стана на 77 жената.

# 161
Жива и здрава да е!
Жената( свекърва ти) освен, че е мъдра е и късметлийка- случила е на снаха!

# 162
Току що по Канал 1 казаха, че деца с по-висока температура.   и карантинирани също ще държат изпитите, но в отделна стая. Вътре могат дс свалят маските.
Еее, браво. Логично беше да решат така.
За маските: заповедта, че не са задължителни, а препоръчителни, вече излезе.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 22:03 от Анонимен

# 163
  • Някъде в Европа...
Ами може и да съм по-чувствителна, защото знам какво е моята майка да ми е майка по отношение на ученето и всеячески й се противопоставям по отношение на същото й поведение към моето дете...Не искам и той като мен, въпреки че бях отличничка, все да се притеснява дали е достигнал всички изисквания, които са му поставени и дали няма да разочарова някой (не себе си). Как съм искала просто да ми каже нещо от рода: "голяма работа, че имаш по-ниска оценка (не помня да съм получавала четворка), важното е да се чувстваш добре". Никога не съм го чувала това от нея...Идеалите й са за един друг свят...Наскоро й пуснах това по вайбър:

П.С. Не ми се мисли какви думи ще чуя ако точките са ниски на НВО-то...

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 22:08 от AIR

# 164
  • София
Air, това ме прониза право в сърцето!
Писано е за мен явно. 😁
Все пак мисля, че бих била далеч по-благосклонна и лежерна към внуците си.

Общи условия

Активация на акаунт