СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 879
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
milasarа, народни танци ли танцува момчето ти? В хореографското ли училище иска?
Светле, не може ли девесил или магданоз, а не розмарин? Че май нещо се случи на розмарина и го загубихме:smile: Сериозно - няма да пробия с косата, това се знае. Но ще трябва да вкарам други ритуали за баланс. Мисля да го нарека мързеланкото на мама, на тати неамбизиозното момче, на баба дървеното философче и на дядо отвеяното тийнейджърче. Жестоки обиди няма, звучи по роднински честно и мило.
И на мен ми е любим онзи текст на Майко Мила за НВО с нисковъглехидратния и изпълнен с младежки амбиции  сюжет. Има преплитане на модерното и вечното:smile:.

# 286
Успех и късмет на децата от мен! Нека  да отидат на изпита като на празник, като на поход с приключения, да са уверени и убедени, че оттук с малки стъпки започват да творят света.Нека да усещат вашата обич и безрезервна подкрепа, за да са по-ясни мислите им и по-точна ръката. Нека да попаднат в училището, което ги заслужава, защото всако дете е вселена от уникалности и много по-висша ценност от което и да е училище. Нека утрешният ден е дружелюбен и усмихнат!
На добър час!

# 287
Най-смешно става като се припознаеш в бисерите на mamaninja 😭😭😭

# 288
Е айде, айде, аз пък така се чувствам успяла ссф майка Joy, част от общност Joy

# 289
  • София
Да знаете, че на тези, които сагата 7 клас ви е за последно тази година, много ви завиждам...

# 290
Мами в 9:10 министарът на образованието ще е на гости при Гьорги Любенов.

# 291
  • София
Това по коя програма е? Flushed

Наборът вчера цял ден откара навън, нищо че валеше. Прибра се направо разглобен, едва се движеше. Днес обаче ще почива вкъщи, ще прочете произведенията и това ще му е.

# 292
За малкото съм го измислила, но само да сме живи и здрави. Няма да оставям всичко за последния момент в седми клас, че не се знае каква друга пандемия ще ни застигне. По математика няма да ходи в школи, а на частни уроци от по-рано, само на ПИ ще се явява в "Регалия". Ако си запази желанието да става ветеринарен лекар, ще се готви с биология за НПМГ.
грейпфрут, по БНТ.

# 293
Това по коя програма е? Flushed

По БНТ

# 294
  • Отвъд алеята зад шкафа
Текстът е много смешен, особено в частта "Мамо, беше много лесно". Като чуя тази реплика и ми става ясно, че положението не е добре.
Ние с Ема доста се поуспокоихме след като мина изпита за АК, защото за там бяха големите притеснения - като не знаеш какво точно да очакваш и че винаги има някакви изненади, това те държи в напрежение. За НВО-то нещата са много по-ясни откъм материал и формат, ако е съсредоточена и чете по 3 пъти въпросите, бавно, би трябвало да се справи добре по БЕЛ, по МАТ...относително добре.
По отношение дали нещо бих променила в подготовката - покрай ДО и с малката, и с голямата, установих, че родителите трябва да имат по-голяма роля в образованието на децата. В натоварено работно ежедневие е много трудно да намериш време и сили да провериш какво е учило детето ти днес, какво е "научило" и какво не е разбрало,та да го дообясниш. Та установих, че при голямата има пропуски през годините, недостатъчно разбиране и затвърждаване, та с малката смятам да съм много по-активна и следяща отрано. Ако в 7 клас се запише детето на школа, за да навакса пропуските от 6 години преди това, става много трудно, изнервящо и уморително за детето. Така че с малката ще процедирам отново с допълнителни курсове или уроци при учители в 7 клас, но със сигурност ще я следя и ще й помагам през 6-те години преди 7 клас.

# 295
  • София
Дидева и другите момичета, които имат поглед върху НВО назад в годините, как мислите - какво би могло да се промени за следващите поколения, че и мен ме вълнува за малката? Много ли е оптимистично да се надявам на промени към по-добро, например да увеличат времето за работа в първи модул, да се улеснят инструкциите и техническото изпълнение?

# 296
  • София
Знам, че не е популярно мнение, но аз мисля, че предвид нивото на задачите в първи модул времето е достатъчно. Ако се изрешат по 10 задачи тип А група и 10 задачи тип Б група от сборника, това е достатъчно.

# 297
Преди няколко месеца  в различни медии четох изказване на министъра на образованието, че се обмисля  въвеждането на интегрален изпит за седмокласниците от 2022/2023 учебна година, който да включва въпроси и от обществените и природните науки, но към момента не съм срещала нещо официално по въпроса. Иначе и към момента наредбата за оценяването дава възможност за провеждане на НВО и по други предмети. Ако има някакво изменение в частта с математиката, не вярвам да увеличат времетраенето. По-скоро ще променят броя и/или типа на задачите в първата част, както направиха тази година с втората.

# 298
  • Велико Търново
gadamer, заставам 1:1 към думите ти - и с моята дъщеря имам същите наблюдения, забелязвам пропуски тук-там, не съм обърнала достатъчно внимание, и най-вече върху това, че претупва материала, бърза и не се съсредоточава. Както писах по-рано, най ме е яд, че знае, но от недоглеждане прави глупави грешки. Надявам се утре да се събере и да внимава повече.

# 299
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз намирам времето и за двата модула за напълно достатъчно.
Ако не се лъжа, във Франция еквивалентът на нашето НВО е точно тип интегрален изпит, който включва по-разнообразни въпроси от обществени науки. Те така се и наричат. Във втория етап на средното образовие също трябва да изберат 3 основни направления, които да изучават и с които кандидатстват после за университети.

Общи условия

Активация на акаунт