СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 914
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Тоя текст е кофти според мен, странни имена и думи, непознати задецата, дано напишат.

# 646
Дидева, благодаря. Първо седмокласниче ми е и не съм се интересувала.

# 647
  • София
И мойто гардже е готово, обади се сега. Не било трудно, но не говорихме повече.

# 648
Че това е преразказ на диалог.

# 649
  • софия
"Нумизмат, "майор", "милиция". Това ми се струва, че ще са препъни камъчетата.

# 650
  • София
Обади се щерката Звучи доволна.Ох...

# 651
  • София
Дали знаят какво е нумизмат? Моята със сигурност не ... Simple Smile

# 652
  • София
Предавам пряко от нашето училище, БНТ снима, преразказа е бил Задача с много неизвестни, Братя Мормареви, сценарий за филм е било.

# 653
  • у дома...
Децата вече са почнали да излизат и при нас.

# 654
И моята едва ли знае. С тези герои правиха преразказ за школата последно, при Михайлова. Но друга глава.
Аз съм пред училището, чакам.

# 655
  • sofia
Понякога текстовете се адаптират, не се взимат едно към едно от произведението. Поне това видях от пробни изпити.

# 656
  • София
Хаха, много голям ще да  е тестът по мат Laughing, ако се закачите за всички телевизии и телевизийки - ще попаднете  на изказвания за вероятности ваксината за Ковид 19 да излезе еди-кога си, за това колко работници с някаква производителност отводняват пътните артерии във Варна, за това как някой влак заради техническа неизправност не е стигнал по разписание в крайната точка,  за това колко  материал са изхабили концесионерите на плажовете за ушиването на нови чадъри с форма на шестоъгълна прирамида и заради разхода си все пак ще искат противно на наредбите соленички такси от плажуващите, за  средноаритметичния успех по БЕЛ на зрелостниците в страната и разпределението им в кръгова диаграма по области, за някоя рецепта от готварско предаване за освежителна/успокояваща лятна напитка за майки, получена от смесването на  плодове и алкохол ит.н, и т.н.. Simple Smile Така че по-добре наистина не гледайте, както е  предложила Дидева.

# 657
Аз това не мога да го преразкажа. Миналата година беше направо приказка.

# 658
  • София
Вторият текст ми се струва пък доста кратък.

# 659
Дължината не е от значение. Сложността е в това, че става въпрос за един диалог, който и възрастен трудно ще преразкаже. Ако е горното.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 11:48 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт