Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • На острова
Идвам и аз да се намрънкам...

Нали му забранихме лятото Тик Ток-а, изтрихме му апликацията и забравихме. До оня ден, баща му го хвана как си прави клипче и си го качва. Взе му телефона и какво да видим, изобщо не е спирал да ползва Тик Ток. Демек, свалил си е тайно апп-а и зад гърба ни ни е правил на маймуни. Аз почти всеки ден му взимам телефона и го преглеждам - всеки път преди да ми даде тел-а си е изтривал апликацията и после си я свалял пак... егати ла*ното! Обясненията бяха безумни -искал да има много последователи, че да изкарва пари. После мина на - ама аз не разбирам защо не ми давате, не виждам нищо лошо...

На следващият ден - пускам го сам на у-ще с тротинетката, стига до там за 10 мин., звъня му - чака да влезе, но е още рано, има 10-15 минути до отварянето на вратите. И аз спокойна, че е стигнал и чака. После ми се обажда директорката - решил да иде да си купи нещо от магазина,  разхайманосвал се с още две момчета, даже и успял да закъснее! След като беше навреме...  Погрешно му гласувах доверие, ММ ми насоли главата, че той отначало си бил против ходенето сам на училище (това е първата година, в която им е позволено да ходят и се прибират сами, по светло само). Е, нали трябва да се учи на самостоятелност, как да стане?! Питах го - е не предположи ли, че правиш грешен избор. Гледа в тавана и лапа мухи..

Питах една колежка, сестра и е психоложка, за контакт някакъв да ми даде. И мисля, че ни е необходимо да посетим - аз ли, той ли, двамата ли 🤪

# 556
Миа,  при моя малък козирог нищо не става със забрани.
Ще намери 26 начина да ги заобиколи. Ми умни са децата. Затова всичко е с договорки. Електронни игри в петък и събота...колкото иска. Телефон по 2 часа на ден каквото иска.
И разбира се много говорене а него.

За закъснението. Детето беше 3-4 клас. Цял ден на училище, не ходи само. И цъфна със забвлежка -закъснява за час.
Оказа се, че имали базар в училището и човека се заплеснал....щях да припадна. Simple Smile

# 557
  • София
Наистина не разбирам какво налага такива стриктни забрани да налагате? У нас много, много рядко се е налагало да сложим рестрикции за нещо и то за кратко. Мен много ме наказваха едно време, в резултат на което станах свръхотговорна, за което си бера негативните плодове днес. Говорим със сина ми като с голям човек. Но сигурно си е и до дете, знам ли...

# 558
Helene,
Повярвай ми, изговорила съм тонове думи. Израсла съм в строго семейство, вечерният ми час беше 8 часа през зимата и 9 през лятото, на дискотека съм отишла на 18 години...
Затова винаги съм давала свобода на детето си. Но той много лесно се пристрастява към разни дейности. Освен това е много умен и го знае. Затова си позволява да е мързелив и да разчита, че само в училище може да научава всичко, както досега. Налагало му се е да учи само за кандидатстването в 5 и 7 клас, и то не много сериозно за моите стандарти.
Способен е да играе 18 часа на компютъра, седем дни в седмицата. И го правеше цяло лято. Но вече започна учебната година и не може да продължава така. Преди наказанията и ограниченията сме говорили часове наред с баща му. В чудо сме се видели как да му обясним, че не може училището да е между другото.

# 559
от как забраниха да си възпитаваме децата, ни се качиха на главите

# 560
  • София
Много ви благодаря за пуснатите контакти!
Lady, точно в седми клас е и смятам, че точно средата не му е съвсем ок. Има доста "тартори" в класа му, а той не харесва да се вписва на всяка цена (за него било подмазване) и съответно е непрекъснато на контра (явно, все пак иска внимание, въпреки че методите му не са приемливи). Емпатията му куца, по мое мнение. Авторитети трудно понася (откъдето идват и проблемите му с част от учителите), особено ако се основават само на възраст и положение.
Иначе, по въпросът за ограниченията - ние също налагаме забрани, когато не успява да си разпределя времето. Всеки ден е на тренировки по 2 часа и ако не успява да си научи, следва намаляване на времето за игрички... А всъщност, дразнещото за мен е, че е бързо схватлив и не му трябва особено време, за да си свърши нещата, ама пусти мързел

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 11:53 от molive

# 561
Здравейте!И друг път съм писала в темата.Накратко:Живеем извън Бг(щатите).Имаме син на 16 години.Залепен е за компютъра ден и нощ.От няколко години(2-3)иска да влиза в армията с ясното съзнание,че може да го убият или да се върне инвалид.Вчера ни заяви,че не го интересува у-щето и иска да влиза в армията.Това го интересува.Или да се занимава със спорт.Тренира борба.За спорта нямам мищо против.Но сякаш на първо място е армията.Ние с баща му сме в шок.Незнаем как да му избием това от главата.Умен е,но не му се учи.Видях,че доста неща не е предавал в у-ще.На въпроса "Защо?"-Ами било му трудно онлайн.Помолихме го да ги предаде.Каза,че ще опита,но не обещава.В чудо сме се видели.Незнаем как да процедираме.Аз предложих на мъжът ми да се откажем от ам.гражданство и да се върнем в Бг и по този начин да му затворим вратите за щатите,но мъжът ми каза,че това не решава нищо.Просто незнам какво да правя.Аз и той(синът ми) от два дни почти не си говорим.Аз се чувствам много зле,като парцал съм.

# 562
На 16 може ли да влезе в армията, не е ли рано?
Докато дойде ред, може да се откаже от идеята.
Компютърът не може ли да се ограничи? Аз, заради загуба на нреме с устройства, през почивните не разрешавам, освен ако му трябва за училище нещо.

Друго-някакво хоби да си намери. Не всеки е отличен ученик, но има полезни занимания, в които човек може да е добър-музика, фотография, готварство. А като иска спорт, нека да спортува, така пак се намалява времето с устройството

# 563
Аз бих предложила да намерите някой, който е бил в армията и то в конфликтни точки, за да му разкаже, че на живо не е като в игрите на компа.
Ако нямате такъв познат, потърсете документални филми по темата.
Според мен просто е във възрастта на бунта срещу родителите и иска да заживее самостоятелно. В неговите представи, армията ще му даде това, без да се налага да си търси квартира, работа и тн. Друг е въпросът, че и там ще трябва да учи, да тренира, да се подчинява на супер строга дисциплина и никой няма да го оставя да си прави каквото иска по цял ден като вас с баща му. Просто има погрешна представа за това, което го очаква в армията.

# 564
Имаме познат,който е бил в армията и той му е разказвал през какво е минал,но въпреки всичко нашият е категоричен,че ще ходи.Да ,рано е на 16 години,но той говори за когато завърши училище на 19.Просто незнам какво да правя.Тренира-да,но какво от това.Като свърши тренировка пак засяда на компютъра.

# 565
Трудно ще е, американците си имат някакъв култ към армията и трудно ще го разубедите. Аз самата често съм си мислила какво ли им е на родителите на американските войници Sad

# 566
Трудно ще е, американците си имат някакъв култ към армията и трудно ще го разубедите. Аз самата често съм си мислила какво ли им е на родителите на американските войници Sad

Много е трудно и ни е много тежко.

# 567
Може ли на лични координати на психолога, който работи с тийнейджъри.

# 568
Здравейте! Simple Smile
Бихте ли споделили от къде пазарувате дрехи ?
Аз съм затруднена, предимно от Зара и HM му пазарувах,  но ето сега му търся ватирани анцузи и от там вече не мога да пазарувам, малки са му, 168 см. е висок.
Основно онлайн пазарувам и ще ви бъда много благодарна, ако ме насочите. Hug

# 569
  • София
Да, ние също пазаруваме от Зара и ХиМ, но напоследък имаме нов фаворит - магазин Cropp. В мол Сердика и Парадайс сме посещавали, яке, долнище анцуг и суитчери взехме. Вътре само тийнове има. Евтини са дрехите, ама модерни и моя им се кефи. Аз пък съм доволна, че бързо влизаме, купуваме и бягаме.

Общи условия

Активация на акаунт