Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Ноември 25

• 14 977
  • 249
  •   49
Отговори
Добре дошли в новата есенна тема момичета!
Нека я напълним с красота, хубави емоции и усмивки.

Тук си говорим за всичко свързано със стила ни  - облекло, поддържане на тяло и лице, хранителни навици и това, което ни кара да се чувстваме добре - нас, порасналите момичета от форума.
На нашата възраст отдавна сме си дали сметка, че красотата не е мерки, пропорции и вписване в нечии шаблони. Тя е в уникалността, онова цялостно индивидуално излъчване, и в умението да постигнеш хармония със себе си.
След толкова теми и години заедно, отдавна сме изградили стила си, приели сме се каквито сме и с удоволствие споделяме малките (и не толкова) акценти и тайни, усещания и настроения.
С удоволствие приемаме и нови пораснали момичета сред нас!

Вместо запис, споделете какво мислите за бъдещето на модните магазини.
Ще изчезнат ли реалните магазини?
Или винаги ще има класическото място със закачалките и пробните?

Какво искате да си купите на Черен петък?

И линк към старата тема Октомври  '25
https://www.bg-mamma.com/?topic=1819371
Mоля, не цитирайте коментари със снимки

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 08:46 от Al Georgieva

# 1
Благодаря за новата тема , Ал 🌷
Цоп първа 😃
Мисля, че физическите магазини за дрехи до 5 години, а може и по- рано, почти ще бъдат заличени….. Лично аз от 15 години пазарувам само онлайн, отегчавам се да ходя в магазини, да пробвам, да се събличам и обличам- бррррр….изгубила съм навика
Въпросът за Черният петък го пропуснах- май се зареждам с козметики за година напред…..

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:24 от macadamia

# 2
  • Бургас
Благодаря за темата, Ал!

Аз не искам да изчезват магазините, изобщо не искам АИ да обездуши цялата ни реалност.В интерес на истината обаче и на мен вече не ми харесва да ходя по магазини, защото почти никога не намирам това, което търся, на цена, която ме устройва.Това, което споделя Мариета се случва и при нас.

За ЧП купувам обикновено нещо за в къщи. Сега искам няколко неща/ парочистачка, апарат за кръвно Smile,и перяща прахосмукача са в уиш листа, както и един уред за лице, който не знам дали ми трябва, и дали бих ползвала редовно/, но дали ще взема нещо, ще видим. Дрехи, обувки, чанти ако видя нещо интересно, но вече съм поръчала и върнала няколко чифта.

# 3
Мерси за темата, Ал.
Честит да ни е, денят на народните будители!
Аз съм консерва😉 око да види, ръка да пипне.

# 4
Искам да пазарувам в хубави магазини, със закачалки и пробни и да не са тия огромни места като Пеек и Клоппенбург където като видя количествата дрехи и ми прилошава.

В Пловдив и на мен не ми харесва Главната, язък за архитектурата и възможностите на търговските площи.

Сиска, къде ти е червилото?
Много хубав аутфит Heart

Таффта беше страхотна оня ден Heart - прическа, сако, дънки, чанта, блуза, всичко.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:35 от Al Georgieva

# 5
Благодаря за темата, Ал Flowers Hibiscus

Физическите магазини мислят ще останат, въпроса е под каква форма. Колкото до мен, повече от 20 години пазарувам предимно онлайн, като последните 5 от тях, 90%. Най- малкото, за да не мъкна торби. Колкото до AI, напълно съм ок, един инструмент, който в зависимост от употребата може да бъде полезен или обратното. Харесва ми, като търся нещо да рови и да ми предлага сходни, нямам никакви притеснения в това отношение. Спестявам си уморителното обикаляне, особено големите магазини от вратата ме отказват:) да не говорим, че виртуалният избор е несравним.

За ЧП- куфар за пътуване. Преди няколко месеца в Амазон имаше Prime day със страхотни цени на  Samsonite, но дакато се наканя, приключиха. Иначе ЧП не ми е ден за покупки, предпочитам Януари:)

# 6
Благодаря за темата.
Пазарувам все по-често онлайн, но имам нужда понякога да се разходя по физическите магазини.
Тази година черния петък ще го използвам за обзавеждане. Предстои ни преместване и съм си забранила купуването на дрехи, козметика и парфюми. Изразходвам всичко налично, че полупразни шишенца и тубички не ми се пренасят. Намерих си много дрехи, които миналата есен съм купила, но не съм носила. Та тази година ще си ги нося.
Имам проблем,  който не знам как да реша.  Имам много обувки,  обувани по 1 или 2 пъти и се чудя какво да ги правя.  Заради проблеми с краката не мога да ги нося, а не искам и да ги хвърля.

# 7
Благодаря за темата!   От ЧП нищо май не искам,защото вече не е това,което беше. Цените се вдигат предварително и после някакви мижави намаления.. Но,ако видя нещо ,което ми трябва на супер цена ,може .. Онлайн естествено. .,не мисля да се блъскам някъде..
За магазините не знам,дали ще изчезнат. Предполагам ще си останат,повече,като мострено изложение. От 2006-7 години пазарувам почти само онлайн и до преди 2-3 години не стъпвах в реални магазини. ( А едно време ме знаеха във всички магазини..) Сега влизам понякога да разгледам.. Като гостувам при синът ми в Германия обикалям магазините. Там не виждам тенденция за изчезване на реалните магазини...

# 8
Добро утро! Снощи Хелоуина се проточи и сега ставам. Flowers Jack O Lantern
Благодаря ви за испанската Wednesday, като се наспи ще я чуя доволна ли е от вещарската вечер и дали са я харесали!? 🥰😀 Една година с Агентката и двете бяха  Злодеиди...тотава костюмът й беше много сполучлив! ❤️
Он лайн не пазарувах, но все по често се налага и взех да свиквам. Козметиката и парфюмите,...а и слънчевите очила все още държа да са от магазин, ако ги взимам за първи път!
Сега ме поблазни предложената от Магни серия за коса, макар, че от Bearcare понапазарувах доста!
Честит ден на Будителите, днес е и Архангелова задушница и ще навестим тези, които вече не са между нас!

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 10:27 от mimi.7299

# 9
  • Mediterraneo
Благодаря за темата, няма да ви изтърва този път.
Пазарувам само онлайн. Меря на спокойствие вкъщи, което ме става, връщам. Доставка и връщане са ми безплатни ( много мразя да плащам за доставка) и особено от Амазон нещата ми идват на следващия ден. Всякакви кодове за намаления и оферти ползвам, които във физически магазини рядко има. За ЧП нямам планове, нямам нищо за купуване специално.

# 10
Честит празник и от мен и благодаря за темата. Днес времето изглежда ужасно и ще имам възможност да го прекарам на дивана с книга, за която отдавна не ми остава време. Паралелно си свалих и Хелоинското дърво, от време на време ме обхваща носталгия и чета с удоволствие и книги, за които отдавна съм откровено стара Blush
От черния петък се надявам да купя чанта от китайците и кашмирен пуловер, който искам от миналата година, но понеже времето ми навън е основно пътя до колата, все отлагам.
В моя град много магазини затвориха, центърът се превръща в изключително тъжно място основно със заведения за бързо хранене, дюнери и стоки тип арабски пазар. Последните две седмици ни занимават с една безумна дискусия за това, как се е променил обликът на градовете, но истината е, че това не е мястото, на което дойдох да живея преди 20на години. В същото време се появяват много магазинчета на хора-занаятчии и когато имам възможност, предпочитам тях за разни дреболии. Дрехи поръчвам основно онлайн, но специално за козметика ми е изключително изморително да изгледам сто видеа, за да получа някаква реална представа, дали цветът от клипа е, каквото търся. Последен пример Alone time на Мас, което ми заспа. Вчера успях да подуша Коледната колекция на Джо Малон, единият аромат е много мой, но изчезна безсрамно бързо дори за парфюм на JM. Но все пак ще взема малка бутилка, сега трябва да изтърпя до понеделник, защото при наличност в града се опитвам да купя на място, а не онлайн.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 10:42 от sunrise_sunset

# 11
  • В морето
Благодаря за новата тема, Ал и страхотния комплимент! Kissing Heart Старая се, а и тук давате много мотивация за личния стил и отношение към себе си, което пък води до уважение и към околните. Heart

Замислих се и за онлайн пазаруването ми - от кога, къде... Първата ми поръчка чрез Интернет беше през есента на 2005 година, от сайта на фабриката за чанти Prince Габрово. Такава хубава чанта си купих в тъмнокафяво, лак, защо съм я запиляла някъде си не знам... Сега се присетих за тях, ще взема да ги потърся, дали още правят такива хубави чанти, не съм ги виждала с години.

Една есенна дива пчела от мен за празника на Будителите:

# 12
От години не пазарувам по магазините, така че е ясно лично на мен колко ми е все тая ще ги има или не. Но нека ги има, да има за всички предпочитания.
Не искам да си купувам нищо повече от Черен петък, имам си всичко. Пристигнаха чанти, дрехи, козметика, очаквам пратката с пуловера (който сигурно ще си ходи обратно) и няма друго. Последно от започналия ЧП на FD си поръчах тези маратонки и това е. На домашните също всичко възможно е накупено. Сега се отдавам на поръчката на мебели и дано изработката им не се проточи, иначе нямам съмнение, че всичко друго с тях ще е наред.
Скрит текст:
Благодаря за темата! Flowers Hibiscus
Изпуснах на Мими вещичката...

# 13
  • Виена
Аз много обичам хубави улици с лъскави магазини. Онлайн вземам книги,разни учебни пособия, домашни неща, амазон прайм наистина доставят на следващия ден,  а за някои неща, поръчани сутринта до 11 часа-даже същата вечер. Но там търся дрехи ако няма размер примерно в магазина.И не ми е удоволствие. Тая седмица съм в Германия-наистина е тъжно в красивите централни сгради да гледа човек евтини магазини, бръснарници, ресторанти без покривки и без персонал. Лукс и класа видяхме в Бон и  в Дюселдорф. За вида на градовете има множество други причини, но и потребителското поведение има роля. Крещи от радост или върни-мотото на Заландо изпразни много магазини, но и самите Заландо вече съжаляват и направиха стъпки назад.Защото онлайн удобството се изроди до "ще поръчам и всичко ще върна", "ще го облека веднъж и връщам" и "ще платя пратките,които дойдат първи , за другите парите не стигат и няма да ги взема"

# 14
Аз винаги се сещам за кампанията Geiz ist geil, нещо като "яко е да си стиснат", това наистина бяха кампании, които оформиха потребителското поведение.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 14:48 от sunrise_sunset

Общи условия

Активация на акаунт