Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Октомври 25

• 3 309
  • 71
  •   27
Отговори
Добре дошли в новата есенна тема момичета!
Нека я напълним с красота, хубави емоции и усмивки.

Тук си говорим за всичко свързано със стила ни  - облекло, поддържане на тяло и лице, хранителни навици и това, което ни кара да се чувстваме добре - нас, порасналите момичета от форума.
На нашата възраст отдавна сме си дали сметка, че красотата не е мерки, пропорции и вписване в нечии шаблони. Тя е в уникалността, онова цялостно индивидуално излъчване, и в умението да постигнеш хармония със себе си.
След толкова теми и години заедно, отдавна сме изградили стила си, приели сме се каквито сме и с удоволствие споделяме малките (и не толкова) акценти и тайни, усещания и настроения.
С удоволствие приемаме и нови пораснали момичета сред нас!

Вместо запис, споделете какви нови тенденции виждате в модата и стила по улиците, витрините и модните страници?
В какво се виждате този сезон?

И линк към старата тема Септември  '25
https://www.bg-mamma.com/?topic=1810731
Mоля, не цитирайте коментари със снимки

# 1
  • София
Широки дънки, боти и кожено яке, това ми е униформата в момента. Иначе не виждам нищо по-различно тази есен по магазините от всяка друга, кафяво, бордо и лилаво преобладава, както и много деним по витрините.

# 2
  • Бургас/Пз
Благодаря за новата тема, Ал
Хубав и топъл да е октомври.
Не се виждам в нищо ново или различно. Продължавам с нюансите на бежово, бяло и за първи път добавям и кафяво в гардероба си. Носят ми се още светли цветове. На по-късен етап ще извадя вишневото.
Днес с в беж  -панталон, елек и шлифер. С тънко шалче. Обувките още на бос крак. Добре ми е.
Сдобих се с този костюм и това късо шлиферче. Още обаче не съм ги обличала

# 3
Тая есен се виждам в традиционния ми стил, рокли, лоуфъри, кожени якета, бели манта...! Модните тенденции не са ми приоритет, както всяка друга година! 😀
Утре ще бъда със тъмно синя рокля на точки, тип заводска престилка на Ли Купър и червена чанта! Wink
Ани, костюмът е супер, чакам да те видя с него! 😍 Панталонът му много ми допада.

# 4
  • София
Късите тренчове са много мой тренд, бих искала да имам някакъв и от кожа, ако успея да открия. Сетих се за един парфюм за есента и зимата, който вече го няма в търговската мрежа - Just Cavalli Gold EDP, толкова е уютен и сладък.

# 5
Благодаря за темата.
Тази есен се виждам в старите си нови дрехи. Имам необличани дрехи и ми се иска да си ги нося.
Иначе по улиците е доста шарено.

# 6
Благодаря за темата! Тази есен се надявам да мога да си понося кожените, якета,които няколко години си отлежават,понеже не съм в БГ по това време.,Може да включа и някой чифт широки дънки. Но за сега никак не съм на есенна вълна-рокля или панталон,маратонки/кецове,дънково яке,откакто захладня,.И за кожени якета пак може да не остане време,като стане студено рязко..

# 7
  • В морето
Добре дошла, есен! Иска ми се кожен тренч и wax яке. Позволете да се присъединя и към новата тема, засега така:

# 8
Благодаря за темата, Ал!

Аз виждам себе си с късите есенни палтенца, комбинирани с различни панталони/дънки. Цвета на 2026 още не мога да се реша да го добавя в гардероба си, тъй като напоследък кафявото и бежовото преобладават при мен и не знам дали ще се съчетават добре.

По витрините не знам какво има, но ми правят впечатление широките дънки и панталони, миналата година си мислех, че няма на къде по-широки да бъдат, но съм се излъгала. Ще се престраша вероятно да ги обуя, за да се видя.

Лично на мен класическите и изчистени силуети винаги ще ми харесват, както вталените сака и палта.

Тафта, чудесна есенна визия, много яки обувки!

# 9
  • София
Благодаря за темата, Ал!
Тафта, изглеждаш прекрасно, много сполучлива комбинация.

Актуалните есенни цветове са много “мои” и засега май няма да добавям нищо в гардероба. Носи ми се много чанта от велур, но ме притеснява поддръжката (някакъв предразсъдък имам).
Имам няколко дълги палта и се заглеждам в актуалната къса дължина, но и за това още не съм решила. Нещо подобно:
Скрит текст:

# 10
Оооо, Тафта, много готина визия...и шалче Бърбъри! Обожавам такъв силует въпреки, че аз не нося!

# 11
Благодаря за темата.
Отчитам още един месец на въздържание от покупки, с едно изключение- поредните НБ 9060.
Скрит текст:

Преди малко пристигнаха и ще излизам да ги разходя.

Тенденции по улици и витрини виждам разнородни и именно това ме радва ужасно много.

Аз лично планирам да изкарам идните два месеца основно с дънки, тук- таме някоя дълга пола, дебели жилетки и наметала/ шалове тип пончо, кожени якета/ сака, тренч- котове, пухени елеци, палта тип халати- всичко в по- землиста гама (плюс тъмно синьо) и в нюансите, които съм преценила, че ми отиват; то пък се оказва, че тази година дори ще съм в крак с повечето актуални за сезона цветове. Grinning Обувки- лоуфъри, НБ 9060, биркита Бостън Grinning в сухо време, всичко това съчетано с релефен цветен чорап за акцент. Blush
А, и с шапка с козирка (New Era, модел 9FORTY)- открих ги преди близо две години, беше любов от пръв поглед и от тогава особено есен/ пролет са задължителен аксесоар. Имам и шапки с периферия, подходящи за сезона, но някак все не стигам до тях или не намирам достатъчно подходящ случай (по- скоро настроение) да ги поднося.
Затова се предизвиквам- този месец поне няколко пъти за излезна с такава.

Тафта, страхотна визия. Heart Eyes И шалът ти ме подсеща да извадя на по- предна линия моите. Обожавам шалове, имам няколко нови, които още не съм носила, с удоволствие ще поправя грешката още днес.

# 12
  • София
Аз откакто е дошъл студа, се нося с черни трикотажни комплекти и светли елеци - доста спортно.

# 13
Ани, в този костюм ще изглеждаш страхотно Heart Eyes

Taffta, днес си Уау, много пипната и всичко е в тон. Със замах се записа Kissing Heart

На мен класиката, особено във връхните дрехи ми е страст.
Шлифера Mackintosh ми е all time фаворит

Linofrina, не знам носиш ли тия дни Lost Alice. Разкошен е есенно

С велурените чанти имам ограничен опит - имам една качествена английска на 25 години, като нова е, не се замазала, велура е много фин и гладък, една на Тоска Блу - десет носения и страната която се опира в тялото не е за гледане, но пък модела е супер и са ме заговаряли няколко пъти за нея, една отново английска, т.е. шотландска, на Strathberry която носих три месеца нон-стоп и изглежда почти като нова.

А иначе и мен ме научиха врабчетата Joy
Осъзнавам колко е ограничен работния ми гардероб и как се повтарям, и повтарям, и повтарям....

# 14
Въййй Макинтоша е върха!
Аз пък се заричам един землист цвят да не сложа...само синьо, ярко зелено, лилаво, оранж...доматено червено...чакам 7а ми порасне нокътчето да подновя червените нокти.
Като ида в София и ги видя със сиви, черни, кафяви и бежови връхни палта умирам от скръб! 🤣🤣🤣
Пепси е моето вдъхновение...! 😍
Айде сложих Ginza night на Шисейдо и отлитам на зъбар!
Адаш, взимай и нещо по жизнено, тюркоазената рокля солей ти стоеше божествено!

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 14:05 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт